Pek çok kültüre ve yaşama etki eden kahve, günlük hayatımızın ayrılmaz ve lezzetli bir parçası haline geldi. Onlarca çeşidi ve damak tadına göre değişen nefis sunumlarıyla dünyanın en sevilen içeceklerinin başında gelen kahve, tatlılarda kullanıldığında da damakları şenlendiriyor. Peki evde filtre kahve hazırlarken nelere dikkat edilmeli? İşte evde filtre kahve yapmanın püf noktaları...
#Filtre Kahve Nasıl YapılırFiltre kahveye çok alıştık. Evimizin, iş yerimizin yakınındaki kahvecinin önünden geçerken mis gibi kokusuyla bizi kendine çekmesi, hafif içimiyle günün her saati kolayca tüketilebilmesi filtre kahvenin bu kadar popülerleşmesinde önemli faktörler. Peki bu kahveyi evinizde yapmaya ne dersiniz? Sizin için evde filtre kahve yapımının püf noktalarını araştırdık. Bu ipuçlarıyla filtre kahve yapamayan kalmayacak…
#Filtre Kahve Nasıl Yapılırİstanbul’a turist olarak gidecekseniz, görülecekler listenizin ilk sıralarına Prens Adaları’nı yazın. Vapurla kolayca ulaşılabilen ve en çok ziyaret edilen Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada kentte yaşayanlara da ‘bir tatlı huzur’ yakalama ve çok uzaklaşmadan tatil yapabilme fırsatı sunuyor. Yaz boyu ziyaretçilerini morsalkımlar, mimozalar ve begonvillerle karşılayan adalardan önerilerimiz var.
#Uygar TAYLANRamazan Bayramı’na sayılı gün kaldı... Sevdiklerimizle kahvemizi yudumlarken ellerimizle yaptığımız ikramlıkları sunabiliriz. Lokumdan tarçınlı mini kurabiyelere, tahinli kuru baklavadan badem ezmesine nefis tariflerim var size. “Yapması bu kadar kolay mıymış” diyeceğinize eminim.
#Bayram SohbetleriKahve çok kavrulduğu zaman kendine has aromalarını ayırt etmek, tadına varmak güçleşir. Türk kahvesinin orta seviyede kavrulması, onu özel kılan unsurların başında gelir. Yanında mutlaka lokum, badem ezmesi gibi bir ağız tadıyla servis edilmesi de önemlidir...
#Türk KahvesiKahvenin insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğu bilinir. Kahvenin sağlığa olumlu etkilerinin yanı sıra pek çok bilinmeyen etkisi de var. Bu etkileri duyduktan sonra içtiğiniz kahvenin telvesini asla dökmeyeceksiniz.
#Kahve TelvesiGastronomi yazarı ve kahve danışmanı Cenk Remzi Girginol, 2002'de 250 gram olan kişi başı kahve tüketim miktarının bu yıl 1 kilograma ulaştığını belirterek, "Salgın sürecinde kahve, evde kalmanın ve internet sitelerinden daha rahat ulaşmanın verdiği kolaylıkla evlerimize daha çok girmeye ve tüketilmeye başladı" dedi.
#KahveAna akımı, popüler olanı reddetmesiyle ünlendi. Şimdi kendisi ana akımın ağa babası oldu. Sokaklar bir süredir absürd bıyık ve sakal modellerinden, artizan kahvelerden, bereli/şapkalı tarzlardan geçilmiyor. Hipster’lık bir kuşağı ele geçirirken başlı başına bir parodi unsuruna mı dönüştü, yoksa yeni bir yetenek hareketi mi, orası meçhul. Konuyu, olayın başlama noktasında, Williamsburg’da inceledik. Yetmedi, yerli şubesiyle karşılaştırmaya kalktık.