Dondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün. Özellikle evde yapılan dondurmaların lezzetine doyum olmuyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır? İşte evde nefis dondurma yapımı ve püf noktaları…
#Dondurma Nasıl YapılırYaz geldi mi çoluk çocuk hepimizin aklında bir tek şey oluyor: Dondurma. Ancak bazen dışarıda satılan dondurmalarla ilgili kafamızda soru işaretleri oluşuyor. İşte öyle zamanlarda kendi dondurmamızı kendimiz yapmak istiyoruz. Böyle anlarda yardımınıza koşacak şahane tarifler derledik. Sıcak günlere en iyi soğuk çözümler için hazır mısınız?
#Muz Dondurmaİstanbul’a turist olarak gidecekseniz, görülecekler listenizin ilk sıralarına Prens Adaları’nı yazın. Vapurla kolayca ulaşılabilen ve en çok ziyaret edilen Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada kentte yaşayanlara da ‘bir tatlı huzur’ yakalama ve çok uzaklaşmadan tatil yapabilme fırsatı sunuyor. Yaz boyu ziyaretçilerini morsalkımlar, mimozalar ve begonvillerle karşılayan adalardan önerilerimiz var.
#Uygar TAYLANYazın gözde tariflerinden parfe pek çok çeşidiyle sıcak havaları ferahlatmaya geliyor. Üstelik kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile parfe tarifi dondurma alternatifi olarak da sunulabilir. Peki, evde parfe nasıl yapılır? İşte, en çok tercih edilen limonlu, meyveli ve kahveli parfe tarifi ve malzemeleri...
#ParfeTereyağlı kadayıfı, tuzsuz peyniri ve en güzeli çıtır çıtır tadıyla künefe, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Yanında dondurma veya kaymakla da lezzeti bambaşka oluyor. Bu enfes tatlıyı birkaç püf noktasına dikkat ederek evde hazırlamak mümkün. Denemek isterseniz, künefe tarifi, malzemeleri ve yapım tüyoları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KünefeMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopYaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmePastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaDondurma yaz aylarının olmazsa olmazı. Hem düşük kalorisi hem de tadıyla sıcak havalarda serinlemek için harika bir seçenek. Çeşit çeşit aromalı dondurmayı sevmeyen yoktur. Özellikle tadı ve rengiyle limonlu dondurma pek çok kişinin favorisi. Limonlu dondurmayı hazır almak yerine katkısız bir şekilde evinizde de yapabilirsiniz. Peki evde limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte evde limonlu dondurma yapımı için kolay tarifi...
#Limonlu DondurmaBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#ElmaDilimize Fransızcadan geçmiş olan pektin kelimesi, özellikle salgın hastalıkların artması ile birlikte çok merak edilen ve aranan bir madde olarak dikkat çekiyor. Bitki dokularında yer alan ve çeşitli karışımlar şeklinde hazırlanan, çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinen malzemelerin yapımı için kullanılan etken bir maddedir. Pektin nedir, nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Pektin Nedir?TATLICI Osman Mersin’in 1945’te Çeşme’de kurduğu Rumeli Pastanesi bugün Hüseyin-Semra Mersin, oğulları Ali ve Osman Mersin’le lezzet yolculuğuna devam ediyor. Mekan, Çeşme’de bulunan 4 şubesiyle dondurma severlerle buluşuyor. Hüseyin Mersin, markanın doğuş öyküsünü şöyle aktardı:
#İzmirMide üşütmesi zaman zaman herkesin başına gelebilen bir sorundur. Halk arasında mide üşütmesi olarak bilinen bu rahatsızlık, tıp dilinde 'Gastroentrit' şeklinde adlandırılır. Mide üşütmesi yalnızca mideyi değil bağırsakları da etkileeyek ishale de neden olabilir. Mide üşütmesine iyi gelen yiyecek ve içecekler ile doğal bitkisel yollarla evde sorunu gidermek mümkün. Peki mide üşütmesi nasıl geçer? Evde mide üşütmesine ne iyi gelir? Mide bulantısı ve üşütmesi nasıl giderilir? Mide üşütmesi ve ishale ne iyi gelir? İşte evde mide üşütmesini doğal ve bitkisel yollarla en çabuk ne gideren öneriler...
#Mide ÜşütmesiRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#RamazanBol şerbeti, çıtır çıtır tadıyla gönüllere taht kurmuş bir tatlı olan tulumbayı aslında evde de çok basit bir yöntemle yapabilirsiniz. Yanında bir de dondurma ya da kaymakla tatlı sohbetlerinizi taçlandırabileceğiniz ev yapımı tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri aşağıda…
#Tulumba Tatlısı Püf NoktalarıÇocukların erken yaşta diyete sokulmasının büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkileyeceğini belirten Uzman Diyetisyen Büşra Umut Oyman, ailelere uyarıda bulundu. Oyman, “Diyete zorlanan çocuklar, yemeğe takıntılı hale gelerek ebeveynlerinden gizli bir şeyler yemeye çalışabilir. Bu da çocuğu, yemeğe takıntılı hale getirebilir” dedi.
#Uzman Diyetisyen Büşra Umut OymanSalgın nedeniyle eve kapanınca önce çeşit çeşit ekmekler yaptık. Öyle ki marketlerde maya bırakmadık. Sonra hamurişleri geldi; pasta, börek, pizza... Kimileri bir yerden sonra sıkılıp mutfaktan elini ayağını çekti, kimileri becerilerini arttırmaya devam etti. İkinci gruptakilerin yeni merakı evde yoğurt yapmak. Sosyal medyada mayaladığı yoğurdun ne kadar iyi tuttuğunu gururla gösterenlerin arasına katılmak isteyenler için uzmanlara evde yoğurt yapmanın inceliklerini sorduk.
#GazetehaberleriMetabolizmamız açısından oldukça faydalı olan muzların, bazen çok çabuk olgunlaşıyor ve kararıyor olmasından şikayet ediyor olabilirsiniz. Hatta, atmak bir türlü içinize sinmiyor ama nasıl değerlendireceğinizi de bilemiyorsanız, işte size pankekten, granolaya muzun yakıştığı sağlıklı tarifler…
#MuzKış denilince akla gelen ilk içeceklerden biri de saleptir. Üzerine arzuya göre biraz tarçın serpiştirip tüketildiğinde çok daha lezzetli olan bu içeceğin pek çok faydası da bulunuyor. Peki salebin faydaları nelerdir? Salebin mucizelerini Diyetisyen Serkan Tutar ve Diyetisyen Cansu Kolukırık anlattı.
#SalepYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral da yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek bir dondurma tarifi paylaştı.
#DondurmaÖzellikle yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurmada katkı maddesi en az olanının sağlığa faydasının büyük olduğuna dikkat çeken KBB uzmanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, "Şirin dükkanlardaki renk renk dondurmalardan tatmak için kuyruğa girenlerin çoğu buzlu katkılı yiyecek satın alıyor. İçeriğini bilmediğiniz sahte dondurmada enfeksiyon ve hastalık riski büyük. Kaliteli bir dondurmanın yüzde 60'ı su, yüzde 20'si karbonhidrat, yüzde 12'si yağ, yüzde 4'ü protein ve yaklaşık 200 kaloriden ibarettir" dedi.
#Dondurma