Yazın gözdesi parfe tarifleri: Evde limonlu, meyveli, kahveli parfe nasıl yapılır?
Yazın gözde tariflerinden parfe pek çok çeşidiyle sıcak havaları ferahlatmaya geliyor. Üstelik kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile parfe tarifi dondurma alternatifi olarak da sunulabilir. Peki, evde parfe nasıl yapılır? İşte, en çok tercih edilen limonlu, meyveli ve kahveli parfe tarifi ve malzemeleri...
Havalar iyiden iyiye ısınmaya başlarken, serinleten tarifler en çok arananlar listesine girmeyi başardı. Bunların arasında favorilerden biri elbette parfe tarifleri... Sizler için yazın vazgeçemeyeceğiniz limonlu, meyveli, kahveli orjinal parfe tarifleri hazırladık.
LİMONLU PARFE NASIL YAPILIR?
İlk olarak Kremayı mikserle iyice çırpın. Yumurta sarısını kremaya ekleyip çırpmaya devam edin.
Süzme yoğurdu, limon kabuğu rendeleyip ve şekeri ilave edin.
Suda beklettiğiniz yaprak jelatinleri de ekleyerek karıştırın.
Parfe harcını streç film serdiğiniz kek kalıbına alın. Derin dondurucuda bekletin ve 4-5 saat sonra kalıptan çıkarın.
Yanında çilek ve kırmızı meyvelerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MEYVELİ PARFE NASIL YAPILIR?
Öncelikle sütü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpın.
Ardından; kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı kek kalıbına buzdolabı poşeti serdikten sonra dökün.
Poşetin üzerini kapatıp dondurucuda 4- 5 saat bekletin.
Çikolata sosu için; hazır sosu 2 su bardağı sütle pişirip soğutun.
Parfeyi kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
Üzerine soğumuş çikolata sosunu döküp servis edin. Afiyet olsun.
KAHVELİ PARFE NASIL YAPILIR?
Kahveyi sütün içinde eritin.
Krem şantiyi bir karıştırma kabına alın ve kahveli soğuk sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın.
Bisküvileri küçük parçalara bölüp krem şantiye ilave edin.
Fındıkları da iri parçalar halinde ufaladıktan sonra baton bir kalıba streç film serin ve karışımı içine doldurun. Dondurucuda en az 3 saat bekletin.
Sosu için kremayı ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın.
Dondurucudan çıkardığınız parfeyi kalıbı ters çevirerek çıkartın.
Üzerine çikolata sosu gezdirin ve soğuk servis edin.
Afiyet olsun...