Boza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırBoza, soğuk havalarda keyifle tüketilen bir içecek. Rengi, tadı ve kendine özgü kıvamıyla herkesin favorisi. Tarçın ve sarı leblebiyle de ayrı güzel oluyor. Peki kış aylarının en sevilen içeceği boza nedir, neyden ve nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
#Boza NedirEvde boza yapımı ve boza tarifi Osmanlı kültüründen günümüze kadar uzanan bu lezzeti mutfaklarda denemek isteyenler tarafından araştırılıyor. En çok kış aylarında tüketilen bu lezzeti dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, evde boza nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte, adım adım boza yapımı ve malzeme listesi.
#Evde Boza TarifiÖzellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bir içeceğe mi ihtiyacınız var? Eğer sağlığınıza da dikkat ediyorsanız, boza tam da aradığınız lezzet olabilir. Dışardan hazır olarak aladığınız bozayı, uygun saklama koşullarında saklayıp tüketebilirsiniz. Ancak, bu içeceği kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz. İşte evde boza yapımının püf noktaları…
#BozaYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakÖzellikle kış aylarında Türk geleneğinin vazgeçilmez içeceklerinden olan boza hakkında bilgiler merak ediliyor. Evde de yapılması mümkün olan boza faydaları ile en az tadı kadar tüketilmeye değer bir içecektir. Peki, boza neyden yapılır, faydaları nelerdir? İşte, ev yapımı boza tarifi...
#BozaYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıDiyetisyen Öznur Akgöz, testi pozitif çıkıp evde tedavi gören Kovid-19 hastalarının beslenmesine çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Turunçgiller, turuncu meyve ve sebzeler A ve C vitamini bakımından zengindir. Kış mevsiminde yaygınca bulabileceklerimizden bazıları ise portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, kış kabağıdır. Probiyotik besinler ise bağırsaklar üzerinde yaptığı olumlu etkiler ile bağışıklık sistemini destekleyen yararlı bakterilerdir. Bunun için kefir, yoğurt, boza, tarhana tüketilmeli" ifadelerini kullandı.
#PandemiBoşnak mutfağı, hem tat hem de içerik açısından bize hiç de yabancı değil. Yıllar içinde Türkiye’de yaşayan Boşnaklar’dan edindiğimiz lezzetli tarifler, yemek kitapları, pastanelerde yaygınlaşan Boşnak böreği ve nihayet açılan Boşnak lokantaları ile artık hepimizin hayatında. İşte size hem Boşnak mutfağının en lezzetli örnekleri hem de Saraybosna’daki en iyi adresleri...
#Bosna HersekSümerli bir kadın tarafından tesadüfen keşfedilen biranın öyküsü, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Eren tarafından ‘Geçmişten Günümüze Anadolu’da Bira’ isimli kitapta topladı. Kitapta, biranın Hititliler zamanında ekmekle beraber halkın en önemli besini olduğu, ilahlara sunulduğu bilgileri de yer alıyor.