Türkiye’de ilk kez bir çizgi filmin deneyim alanını oluşturdular. Üstelik bu alanda çocuklar karakterlerin yerine geçiyor, çizgi filmde geçen mekânlarda doyasıya oynuyor, eğleniyorlar. Çocukların çok sevdiği Kral Şakir çizgi filminin deneyim alanı olan Macera Dünyası ilk şubesini Ankara’da açtı. Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu ve ‘Kral Şakir Macera Dünyası’ kurucusu Esra Özge Aktürk ile buluştuk, yepyeni projelerini konuştuk.
#Kral ŞakirBeşiktaş'ta son dakika... Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Al Nassr ile yıllık 6 milyon euro üzerinden 3 yıllık sözleşme imzalayan Vincent Aboubakar'ı aynı akşam takipten çıkardı.
#Vincent AboubakarNereden bilebilirdim Mart 2020’nin ilk haftasında yaptığım seyahatin, meğerse Sakız’a uzun bir süreliğine son gidişim olacağını. İçime doğmuş gibi bu kez klasik gezdiklerimden farklı birkaç noktayı keşfetmeye karar vermiştim. Olimpi’den Avgonima’ya kadar farklı Sakız durakları, bu sefer de kalbimi fethetmeye fazlasıyla yetti.
#Yunanistan1981’den beri hizmet veren Park Şamdan’ın Boğaz’daki lüks otel Les Ottomans içindeki mekânını ziyaret ettiğimde beklentim yüksekti. Yüksekti çünkü burası benim için belli bir kalite ve tutarlılıkla özdeşleşmiş. Maalesef sonuç az buz değil, ciddi hayal kırıklığı oldu.
#Park ŞamdanSofralarımızın vazgeçilmezi hem göze hem de damağa hitap eden köfte, yüz yıllardır Türk mutfağının en gözde yemekleri arasında yer alıyor. Anadolu mutfağında yapılan onlarca ve türü bulunan köfte, günümüzde her yaş grubundan insan tarafından severek tüketiliyor. Peki, köfte nasıl yapılır?
#Köfte Nasıl Yapılır?“6 Diyetisyen 6 Diyet” dizisine bütünsel beslenme uzmanı ve spor eğitmeni Karen Hill ile devam ediyoruz. Pek çok kişinin daha fit bir beden için saatlerce spor salonlarında ter döktüğünü hatırlatan Hill, “Karın kasları mutfakta yapılır, spor salonlarında değil” diyor.
İster sevgilinize sürpriz yapıp uçağa şampanya eşliğinde kalpli pasta yükletin, isterseniz düşük maliyetli operasyon yapan havayolunda porselen tabaklarda business class yemek yiyin. Uçaklarda paralı ikram hızla yayılıyor. Farkı yakalayan, kaliteyi ucuz sunan havayolu hem yolcusunu memnun ediyor hem de para kazanıyor
Pikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Anadolu mutfağının simge fotoğraflarında hep bakır sahanlar, tava ve tencereler vardır. Son dönemde kahvaltı sunumlarının da ayrılmaz parçası oldular. Geleneğimizde oldukça derin izi olan bakır sahanda lezzeti katmerlenen Balkan köftesi ve Kastamonu paçası tariflerimi denerken bakır sahan kullanıp farkı siz de hissedebilirsiniz. Ancak bakırı mutfağınızda ilk kez kullanacaksanız, hemen yandaki uyarı ve önerileri de dikkate alın.
#BakırSırtını Bey Dağları’na yaslamış, falezlerin üzerinde yükselen, aynı anda dört mevsim sunan Antalya’da ve birer doğa harikası olan ilçelerinde görülmeye değer çok yer var. Muhteşem kumsalları, masmavi koyları, yazın bir ferahlama durağı olan yaylaları ve her zevke hitap eden tatil seçenekleriyle sıcak günlerin vazgeçilmezi olan bu güzel ilimizin zenginliklerini keşfedelim.
#Nurgül BÜYÜKKALAY