Köfte nasıl yapılır? Ev köftesi tarifi ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Köfte nasıl yapılır Ev köftesi tarifi ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 17:07

Sofralarımızın vazgeçilmezi hem göze hem de damağa hitap eden köfte, yüz yıllardır Türk mutfağının en gözde yemekleri arasında yer alıyor. Anadolu mutfağında yapılan onlarca ve türü bulunan köfte, günümüzde her yaş grubundan insan tarafından severek tüketiliyor. Peki, köfte nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Herkesin severek tükettiği yanında pilav, piyaz ve mevsim salata ile enfes bir uyumu olan köfteyi, evde en kolay ve lezzetli şekilde nasıl yapacağını merak eden vatandaşlar köfte tarifi sorguluyor. İşte, ev köftesi yapmak isteyenler için en lezzetli ve pratik tarif...

MALZEMELER

500 gram köftelik dana kıyma

5 dilim bayat ekmek

1 adet iri kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

3/4 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk olarak derin bir yoğurma kabının içine kıyma ile birlikte rendelenmiş soğanı ekleyin, sonrasında tuzla birlikte baharatları kaba boşatın. Bir yandan da hazırladığınız bayat ekmekleri suda ıslatın ekmekler, yumuşayınca suyu sıkın ve köfte karışımınızın içine ekleyin. Hazırladığınız köfte harcını 10 dakika kadar yoğurun. Yoğurduğunuz etten dilediğiniz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elinizin arasında uzunlama şekil verin. Bu aşamadan sonra köftelerinizi yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Haberin Devamı

Kızartma tavasının içine sıvı yağı ekleyin ve kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü çevirerek istediğiniz kıvama gelene kadar kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra tavadan çıkartarak fazla yağlarını süzün. Süzme işleminden sonra köfteniz servise hazır olacaktır. Dilerseniz yanında patates kızartası, pilav ya da salata ile servis edebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!