Güncelleme Tarihi:
Herkesin severek tükettiği yanında pilav, piyaz ve mevsim salata ile enfes bir uyumu olan köfteyi, evde en kolay ve lezzetli şekilde nasıl yapacağını merak eden vatandaşlar köfte tarifi sorguluyor. İşte, ev köftesi yapmak isteyenler için en lezzetli ve pratik tarif...
MALZEMELER
500 gram köftelik dana kıyma
5 dilim bayat ekmek
1 adet iri kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3/4 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
İlk olarak derin bir yoğurma kabının içine kıyma ile birlikte rendelenmiş soğanı ekleyin, sonrasında tuzla birlikte baharatları kaba boşatın. Bir yandan da hazırladığınız bayat ekmekleri suda ıslatın ekmekler, yumuşayınca suyu sıkın ve köfte karışımınızın içine ekleyin. Hazırladığınız köfte harcını 10 dakika kadar yoğurun. Yoğurduğunuz etten dilediğiniz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elinizin arasında uzunlama şekil verin. Bu aşamadan sonra köftelerinizi yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Kızartma tavasının içine sıvı yağı ekleyin ve kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü çevirerek istediğiniz kıvama gelene kadar kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra tavadan çıkartarak fazla yağlarını süzün. Süzme işleminden sonra köfteniz servise hazır olacaktır. Dilerseniz yanında patates kızartası, pilav ya da salata ile servis edebilirsiniz.