Balıkçı Pafuli'ye kurufasulyeci kardeş: Pafuli 2

Güncelleme Tarihi:

Balıkçı Pafuliye kurufasulyeci kardeş: Pafuli 2
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2003 07:00

Kuruçeşme'deki Pafuli 2'de, fırında kurufasulyenin yanında ev köftesi, turşu, pilav ve Karadeniz usulü fırın sütlaç servis ediliyor.

Haberin Devamı

Kuruçeşme'deki Mado'nun yanında ve arkasında asılı kocaman iki afiş var: "Çayeli kurufasulyesini denediniz mi?" Ne zaman buradan geçsem, Pafuli 2'nin bu afişleri üstüme üstüme geliyordu. "Durumu iyice abartmışlar, kurufasulye ne kadar iyi olabilir ki" diyordum. Geçen hafta sonu, söz konusu fasulyenin sırrını çözmek için Pafuli 2'ye uğradım.

Pafuli'nin yazlık yerinin alt katında bulunan mekân, çok büyük değil; taş çatlasa 40 kişi alır. Kurumuzu, pilavımızı, turşumuzu ve soğanımızı söyledik, bekliyoruz. Önce turşu geldi, ev turşusu; sirkesi az. Ardından kurufasulye teşrif etti masaya... Fasulyelerin hepsi aynı boyda ve misket gibi yuvarlak. "Ama neden suyu yok" dediğimde, Pafuli 2'nin sahibi Yaşar Tezcan, "Fırınlıyoruz" diyerek araya girdi: "Fasulyeler Erzurum'un İspir ilçesinde yetiştiriliyor. Ama Çayeli'ndeki Hüsrev Bey keşfettiği için Çayeli kurufasulyesi olarak biliniyor."

Pafuli 2'de öğle ve akşam servisleri için her gün iki tencere fasulye pişiriliyor. Yani erken giden yetişiyor! İspir'den alınan fasulyeler elekten geçirilerek ufakları ayıklanıyor. Bir gün önceden ıslatılıyor, sabah erkenden pişiriliyor. İlk suyu atıldıktan sonra, bir süre daha pişiriyorlar. Bir taraftan da tereyağlı özel sos hazırlanıyor. Bu sosun nasıl yapıldığını, meslek sırrı olduğu için söylemediler tabii... Kuşbaşı etlerle sos da ilave edildikten sonra fasulye fırına veriliyor. Tadı nasıl diye merak edenlere şunu söyleyebilirim: Anlatmakla olmaz, gidip denemeniz gerek! Ben bu kadar lezzetli kurufasulye yememiştim daha önce. İş sadece kurufasulyeyle bitmiyor. Yine Rize'den özel olarak getirilen etle, ev köftesi de yapıyorlar. Midenizde fasulyeden yer kalırsa köftenin de tadına bakmanızı öneririm, çok lezzetli. Turşu, pilav ve fırın sütlaç da gayet başarılı.

Lafı uzatmayayım, ilk fırsatta Pafuli'ye uğrayın, derim. Unutmadan, yılların balıkçısı Pafuli de eski yerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Fiyatlar

Kurufasulye: 4 milyon TL

Çorba: 1 milyon TL

Köfte: 4 milyon TL

Pilav: 2 milyon TL

Turşu: 1 milyon

Salata: 2 milyon TL

Sütlaç: 2 milyon

Tel: (0212) 358 01 08

Adres: Muallim Naci Caddesi, No: 105-A Kuruçeşme-İstanbul

Kaynak: Tempo

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!