Sarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl Yapılırİslami kaynaklara göre rüyayı gören, yorumlayacak kişi kadar dikkatli olmalıdır. Buna göre rüyayı gören kişi, gördüğü kötü rüyaları yorumlamamalı ve kimseyle paylaşmamalıdır. Aynı zamanda rüyayı gören kişiye tam olarak hatırlayamadığı rüyalar anlatılmamalıdır. Psikiyatrik kaynaklara göre rüya yorumu İslami kaynaklardan farklıdır. Psikiyatride özellikle psikanaliz alanında birçok yorum yapılmaktadır. Peki rüyada sarma görmek, rüyada sarma sarmak veya sarma pişirmek ne anlama gelir tüm detayları ile derledik.
10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeZengin demografik yapısıyla doğasının nimetlerini mutfakta bir araya getirip harmanlayan Düzce, başka hiçbir ile nasip olmayan gastronomik bir özgünlüğe sahip. Çerkes, Abhaz, Gürcü, Laz, Boşnak gibi 20’ye yakın etnik grubun yarattığı lezzet çeşitliliği tek başına bölgeyi ziyaret etme sebebi.
#HürriyetMasterChef Türkiye'de 3.eleme turunun ardından 18 kişilik ana kadro belli oldu. Ayrıca yedek kadroya 3. gruptan giren isimler de netleşti. Yedek kadroya seçilen isimlerden biri de Görkem oldu. Peki MasterChef Görkem kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte MasterChef Görkem Ünal hakkında merak edilenler...
#Masterchef GörkemTV8 ekranlarında yayın hayatında devam eden MasterChef Türkiye'de 18 kişilik ana kadro belli oldu. MasterChef Türkiye 2022 ana kadrosuna seçilen 18. yarışmacı Serpilay olmuştu. Öte yandan yedek kadroya 3. gruptan girecek isimler dün akşam belli oldu. Peki, MasterChef'te kim kazandı? MasterChef'te yedeklere kim girdi?
#MasterchefMasterChef Türkiye son yedek beş yarışmacı için mücadele devam ediyor. Yedekler için 3. grupta yarışan adaylar mücadele devam ediyor. Son yedekler kimler olacak etli yaprak sarmanın ardından bir de yaratıcılık tabağının hazırlanmasıyla belli olacak. Peki, MasterChef etli sarma nasıl yapılır? İşte, etli sarma tarifi detayları...
#Masterchef Etli Yaprak SarmaBozcaada, mitolojideki adıyla Tenedos... Tenes’in oğlu Tenedos’un yurdu… Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi. İrili ufaklı birçok koya sahip olmasıyla her rüzgârda denize girilecek kuytu bir yer bulmaya olanak sağlıyor. Adayı, pandemi nedeniyle yazı da kışı da burada geçiren yazar, psikoterapist Tuğçe Isıyel’in rehberliğinde gezelim…
#GazetehaberleriKar kalınlıkları ideale ulaştı, kayak merkezleri yükünü aldı. Şimdi beyaz zirvelerin tadını çıkarmanın tam zamanı. Ancak unutmayın, bu zorlu spor bolca kalori harcamak anlamına geliyor. Neyse ki hangi dağı seçerseniz seçin eteklerinde sizi bekleyen lezzet dolu bir şehir var. Kayak tutkunlarını mutlu edecek tüyolar burada.
#SeyahatEtli veya etsiz olarak hazırlanan geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan sarma, bayramın gelmesiyle beraber sofralarımızdaki yerini almaya başladı. Ağır misafirleriniz için Kurban Bayramı'na özel yapacağınız etli sarma püf noktalarına dikkat ederseniz lezzeti ile damağınızda enfes tat bırakacak. Peki, etli yaprak sarma nasıl yapılır? İşte, bayram misafirleriniz için yaprak sarma tarifi.
#Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?Bazen bir yazı, okurlarımla aramda çok güzel bir bağ kurulmasını sağlıyor. Ne kadar mutlu oluyorum buna, anlatamam. Yazıda kendinden bir şeyler bulan okurlarım, benimle duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar İşte onlardan biri... Gerçek bir hikâye... Yine anneleri anlatıyor. Ne güzel, hepimizin düşünceleri değil mi bunlar...
İzmir, Balıkesir ve Çanakkale sahillerindeki toplam Mavi Bayrak sayısı 72’ye yükseldi. Bozcaada ve Gökçeada’ya yeni restoranlar, tavernalar açıldı. Dalış turizminin gözde bölgesi yine Ayvalık. Çeşme ve Alaçatı’da beach club’lar mekânlarını ve eğlence programlarını güncelledi.
#BalıkesirKonya’nın Selçuklu ilçesinde bir zamanlar Ortodoks Türklerin yaşadığı Sille Mahallesi, uzun süredir kaderine terk edilmişti. Geçmişte Kudüs hac yolunun zenginlikleriyle yapılan kilisesi belediye tarafından restore edilip müzeye dönüştürüldü. Evleri, tarihi camileri restorasyona alındı.
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.
İstanbul’un içinde ama bir o kadar da dışında kalan saklı köşelerinden biri Garipçe Köyü. Küçük bir Karadeniz yerleşmesi. Otomobili olmayanlar için tek ulaşım aracı Sarıyer’den kalkan İETT otobüsleri. Neden mi gitmelisiniz Garipçe’ye? Çünkü burada mis gibi iyot kokan temiz havayı doyasıya içinize çekebilir, kaleye çıkıp manzaraya dalabilir ve en önemlisi enfes bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.