et pişirme haberleri sayfasında et pişirme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2369 et pişirme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Et yemeklerinde yumuşak kıvama ulaşmak bazen lezzetin de önüne geçebiliyor. Lezzeti iyi olan bir et, yeterince çiğnenebilir kıvama sahip olmadığında istenilen hazzı yaşatamıyor ve tüm emekleri boşa çıkartabiliyor. Bu nedenle eti lokum kıvamına getirebilmek önem arz ediyor. Sosyal medya ve internet üzerinde bununla ilgili her ne kadar fazla yöntem bulunsa da bazıları istenilen etkiyi yaratamayabiliyor. İşte, eti lokum gibi yapan yöntemler ve detayları
#Et PişirmeKurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.
#Kurban EtiHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros AltanEt yemeklerinde yumuşak kıvama ulaşmak bazen lezzetin de önüne geçebiliyor. Lezzeti iyi olan bir et, yeterince çiğnenebilir kıvama sahip olmadığında istenilen hazzı yaşatamıyor ve tüm emekleri boşa çıkartabiliyor. Bu nedenle eti lokum kıvamına getirebilmek önem arz ediyor. Sosyal medya ve internet üzerinde bununla ilgili her ne kadar fazla yöntem bulunsa da bazıları istenilen etkiyi yaratamayabiliyor. İşte, eti lokum gibi yapan yöntemler ve detayları
#Et PişirmeRüyalarınız her zaman bazı gerçekleri söylemeye çalışıyor. Onlar zihinsel ve bilinçaltı durumunuzun bir yansıması veya sürecidir. Tanımadığınız veya bölümlere ayırmadığınız duyguları yansıtırlar. Rüyalarınızı imgelere ve resimlere götüren bir dizi duygu ve koleksiyon olarak düşünmelisiniz. Peki, Rüyada et pişirmek ne anlama gelir detayları ile derledik.
Katar’daki Dünya Kupası finali sonrası saha içine giip futbolcularla poz vermesi tepkilere neden olan Nusre Gökçe’nin, Birleşik Devletler’in en eski futbol turnuvası olan Lamar Hunt ABD Açık Turnuvası’nın finaline girişi yasaklandı. Öte yandan FIFA'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.
#Dünya KupasıBir şehrin veya bir restoranın markalaşmasında, o şehirdeki gastronomi turizminin gelişmesinde şeflerin rolü çok önemli. İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlarda mutfak şefleri öne çıktı. Pek çok restoranın şefleri ve şovlarını izlemek, yenilenen menülerini görmek isteyen takipçileri ve müşterileri var. Bursa’da açılan mekanlarda artık birbirinden değerli şefleri görmeye başladık. İşte bunlardan biri de yeni hizmet vermeye başlayan Nuar Bademli.
#ŞefMasterChef 2018 sezonunda yarışan Hakan Kanık, bu defa tadım için programa konuk oluyor. Yarışmaya katıldığı dönemde dikkat çeken isimlerden biri olan MasterChef Hakan hakkında bilgiler de araştırılıyor. Peki MasterChef Hakan Kanık kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte eski yarışmacı hakkında bilgiler...
#Masterchef Hakan KanıkAnadolu tarihinde her dönem önemli bir merkez olmuş Bursa. Fetihler, göçler, savaşlar ve zaferlere tanıklık etmiş. Yeşil günleri geçmişte kalsa da her adımda tarihten bir iz çıkıyor bu şehirde karşımıza. Gelin size benim bildiğim Bursa’yı anlatayım. Sağlıklı ve yeniden gönlümüzce gezeceğimiz günler geldiğinde, yolunuz düşerse listenize almanız için hem lezzet durakları hem de görmeden dönmemenizi önereceğim yerleriyle ufak bir Bursa turuna hazır mısınız?
#YazarKurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.
#Kurban EtiLezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020Yeme-içme sektörünün en bilinen merkezlerinden biri olan dünyaca ünlü Kadınlar Pazarı en sakin günlerini geçiriyor. Bölge esnafı ise pandemi sonrasında hızlı bir çıkış yapmak için yeni atılımlar peşinde. Salgın döneminde tüketicilerin alışkanlıklarının değiştiğini belirten Siirt Şeref Büryan İşletmecisi Levent Avcı, “2.5 milyon dolar yatırım yaparak işletmemizi uluslararası standartlara uygun hale getirdik. Artan hijyen duyarlılığına uygun olarak el değmeden üretim yaptığımız sistemler kurduk. Yerin 3 metre altındaki tandırda pişen büryan artık 7’nci kattaki müşterinin önüne bile el değmeden gelebiliyor” diye konuştu.
#BüryanKorona salgını ve kriziyle giriş yaptığımız 2020 yılı hem dünya hem de kişisel tarihlerimizin unutulmazları arasına girecek. Yaşanan zorlukların, olumsuzlukların ve kayıpların yanı sıra birçok alan ve sektör için de milat olacak. Farklı alanlarda farklı şekillerde düşünmeyi öğrendik. Hepimiz farklı dersler çıkardık. Bazen planların programların ne denli anlamsız olduğunu, bazı durumlarda da ne denli önemli olduğunu kavradık. Kimin aklına gelirdi ki bir yemek sempozyumu, bir gastronomi festivali, yemek etkinliği sanal ortamda gerçekleşsin...
#Müge AkgünTürkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
#SağlıkÇok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.
#Sahrap Soysal