Yaklaşık 60 yıldır et sektöründe faaliyet gösteren Hacıince Et, Konya’da 41 milyon dolarlık yatırıma başladığı günlerde, TAB Gıda bünyesinde yer alan ve köftelerini tedarik ettiği Burger King’den bir haber aldı. Burger King, “Artık köfteleri sizden almayacağız, kendimiz tesis kurduk” dedi. Hacıince Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince de McDonald’s’ın kapısını çaldı. Bu kez McDonald’s’ın merkezi ABD, Hacıince’ye şu soruyu sordu: “Sizle anlaştık diyelim, siz ölünce işinizi kim yönetecek?”
#Vahap MunyarSon yıllarda azalan hayvan varlığı ve et üretiminin düşmesiyle ithalatın artması büyük tartışma konusu oldu. Bu durumun önüne geçilmesi için ise DenizBank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak’tan bir öneri geldi. Koçak, “Kadın ve genç çiftçilerin BağKur ödemeleri devlet tarafından karşılanırsa, köyden kente göç engellenebilir. Bazen üreticilerimiz sadece sigorta için bile şehre göç edebiliyor” dedi.
#Bağkur ÖdemeleriAta Holding bünyesindeki TAB Gıda ile 1000 restorana ulaştı. Burger King, Popeyes, Sbarro, Arbys ve Usta Dönerci markalarıyla gıda alanında hızlı bir büyüme yakaladıklarını söyleyen Ata Holding’in Kurucusu Erhan Kurdoğlu, “Biz ayda 25 milyon kişiye hizmet veriyoruz, yurtdışında gelişmek çok önemli” dedi.
#Elif Ergu70 ilde 600’den fazla restoranı ve 15 bin çalışanı ile Burger King, Türkiye’deki 20. yılını kutluyor. Türkiye’deki büyüme başarısı Türkiye sınırlarını aşarak 2012 yılı itibariyle Çin’de büyümeye başlayan Burger King, bu ülkede de 500 restorana ulaştı.
#Burger KingAmerikan Burger King’in Çin ve Türkiye temsilcisi TAB Gıda, 1500 restorana ulaştı. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, “Bu restoranlar arasında Türkiye ve Çin’deki 1100 Burger King’in yanı sıra Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci markaları da var. Özellikle Çin pazarının desteğiyle 4 yılda 3 bin restorana çıkacağız” dedi.
#Burger KingTAB Gıda bünyesinde Türkiye’ye 1995 yılında giren Burger King, 300’üncü restoranını İstanbul Başakşehir’de açtı. Dünyada 314 restorana sahip ABD’den sonra ikinci franchise konumunda bulunan Türkiye, bu yıl 70 yeni restoran açarak ilk sıraya yerleşmeyi hedefliyor.
Burger King, Sbarro ve Popeyes’i elinde bulunduran TAB Gıda’nın bağlı bulunduğu Ata Grubu, restoranlarına istediği ’kalitede’ ekmek bulamayınca, 10 milyon dolara kendi ekmek fabrikasını kurdu. TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Kurdoğlu, "Bu fabrika yerine 30 restoran açabilirdim" dedi.