Güncelleme Tarihi:
AMERİKAN fast-food devi Burger King’in Türkiye ve Çin haklarını elinde bulunduran TAB Gıda, iki ülkede 1500 restorana ulaştı. Şirketin 2 milyar dolarlık ciroyu yakaladığını anlatan TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, “Türkiye’de 70 ilde 604 Burger King restoranımız bulunuyor. 2012 yılında Burger King’in Çin operasyonlarını devraldık. Bu ülkedeki restoran sayımız 500 oldu. Türkiye ile birlikte toplam Burger King restoran sayımız 1100’e çıktı. TAB Gıda olarak Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci markalarıyla birlikte toplam restoran sayımız 1500’ü buluyor. Biz bu rakamı 4 yılda 800 milyon dolarlık yatırımla 3 bine çıkaracağız” dedi.
PAZAR BÜYÜYOR
20 yıl önce 65 milyon dolarlık sermaye ile Burger King’in master franchise’ı olduklarını hatırlatan Erhan Kurdoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Her yıl yüzde 30 büyüme hedefimiz doğrultusunda yaptığımız yatırımlarla çok hızlı büyüdük. Bu başarı globalinde dikkatini çekti ve Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz modeli Çin’e götürmemiz teklif edildi. Burada yaptığımız çalışmalar sonucunda 2012 yılında Burger King’in Çin operasyonlarını aldık. Bugün TAB Gıda’nın Çin ile birlikte toplam cirosu 3.2 milyar lirayı buluyor.”
HER YIL 400 RESTORAN
Kurdoğlu, gıda sektörüne sadece bir markayla değil 5 markayla girmelerinin kendilerine büyük bir açılım sağladığına da değinerek, üretim yatırımları ile pazarda hareket kabiliyetlerini arttırdıklarını söyledi. Kurdoğlu, “Çin ve Türkiye’de yılda ortalama 400 restoran açabilecek yeteneğe sahibiz. Yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.
15 bin kişiyi istihdam ediyor
İSTİHDAMA da önemli katkılar yaptıklarını dile getiren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, şöyle konuştu: “Sadece Burger King’de 15 bin, TAB Gıda genelinde 18 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Tüm grup şirketleri ve üretici yatırımcılarımız ile Türkiye genelinde 25 bin kişiye istihdam sağlıyoruz.”