Yarım milyondan fazla kadın üzerinde yapılan bir araştırma çok ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, doğum sırasında epidural uygulanan annelerin potansiyel olarak yaşamı tehdit eden komplikasyonlara yakalanma riski yüzde 35 daha düşük. İşte şaşırtıcı detaylar…
#EpiduralAnestezi şekli bakımından 'belden uyuşturma' olarak tanımlanan epidural doğum, hem normal hem de sezaryan doğumlarda uygulanır. Doğum kasılmalarını minimum seviyede hissederek daha konforlu bir doğum yapmak isteyen kadınların karşılaştığı epidural anestezi, bazı durumlarda uygulanmıyor. Peki, epidural doğum nedir, nasıl uygulanır? İşte, o konu hakkında merak edilen bilgiler.
#Epidural Doğum Nedir?Suda doğum gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu’nun bebeği dünyaya geldi. Sinem Kobal’ın suda doğum yapmasının ardından araştırılmaya başlandı. Peki suda doğum nedir, nasıl yapılır? İşte merak edilenler
#Suda DoğumNormal doğum, vajinal doğum adıyla da bilinir. Hamileliğin 38. - 42. haftaları arasında gerçekleşen normal doğumun üç evresi bulunmaktadır. İlk evrede sancılar başlar, ikinci evrede rahim ağzı açılır. Üçüncü ve son evrede ise bebek dünyaya gelir. Normal doğum zor mu, sezeryan doğum ile arasındaki farklar nelerdir? Sizin için derledik.
#Normal Doğum NedirBir trafik kazası sonrası yaşanan beyin kanamalarına her ne kadar aşina olsak da bu sağlık problemi sadece travma sonrasında ortaya çıkmıyor. Doğuştan gelen birçok sebebe bağlı olarak da meydana gelen beyin kanamaları, erken yaşlarda da çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu, beyin kanaması hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
#Beyin KanamasıKadınların doğum anıları erkeklerin askerlik anıları gibidir, ömür boyu eskimez ve herzaman her yerde konuşulabilir, paylaşılabilir. Doğumunu sezaryenle gerçekleştirmiş ve bir iki tane “keşke” sahibi anne olarak, hamileler için doğum psikoloğu Sibel Deniz Toledo’yla doğumla ilgili çeşitli sorular sordum. Ayrıca İstanbul Doğum Akademisi’ nden Op. Dr. Hakan Çoker ve Prof. Neşe Karabekir’ e katkıları için teşekkür ederim.
İlk gebeliğinde ekranda bebek yerine, köpük gördü. “Mol gebesin” dediler. “O ne?” diye sordu. “Potansiyel kanser hücresi” dediler.İkincisinde o da yoktu. Ekran bomboştu. Hamilelik sonlandıktan kısa bir süre sonra, rahimde bir parça oluştu. “O ne?” diye sordu. “Kansersin” dediler. “Ya kemoterapi olacaksın, ya rahmini alacağız” dediler. “Amerika’ya gitsem...” diyecek olduğunda, “Nereye gidersen git. Aynı teşhisi koyarlar” dediler. Dediler de dediler! Hayatını bir kabusa çevirdiler. Kim bu ünlü spiker?