Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarBirbirinden farklı tarifleri denemeye ne dersiniz? Pek çok pişirme yöntemi olan enginarı, bütün halde kullanarak beşamel sosla hazırladım. Bildiğiniz tüm sebzeli tavuk yemeklerini unutun. Sunumu muhteşem olan, beşamel soslu enginarlı tavuk tarifim hemen aşağıda...
#Beşamel Soslu EnginarŞef Hüseyin Pancar’ın enginar menüsünü denemek için Alaçatı’daydım. Mini arancini’ler enginarlı pilavdan yapılmış, pancar dilimleri arasındaki enginar püresi tabağıysa yerli trüf mantarıyla birlikte sunuluyor. Hüseyin Şef enginarın tatlısını da yapmış. Önyargılı olmayın; limon ve portakal sulu bir şerbette pişirip limon sorbesi ve tatlı lor peyniri kremasıyla servis ettiği bu tatlı, şaşırtıcı derecede leziz! Yaprağı, kalbi ve sapıyla mutfakta enginarın her yerini kullanmaya çalıştığını söyleyen şefe aile büyüklerinin elinden yediği en geleneksel enginar yemeğini de sordum, basit ama bir o kadar lezzetli bir enginar tarifi almayı da ihmal etmedim.
#EnginarHayal Bahçe’den markasının kurucusu Kutanoğlu, “Sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık arttıkça zeytin ve zeytinyağına talep de arttı.Hedefimiz Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmak. Aldığımız ödüllerle de bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.
#1Hemen hemen her gün olsa yemek istiyeceğimiz en lezzetli sebzelerden birisi .Temizlemesi biraz zahmetli olsada pişirimi bi o kadar kolay olan bu sebze ülkemizde her mevsim oldukça bol yetiştirilmektedir. Çok lifli ve bol vitaminli olduğundan dolayı da pek çok insanın sağlıklı kalmak için tükettiği en sevilen sebzelerden birisidir .Genel olarak bizim mutfaklarımızda zeytinyağlısı çok makbul olmasına rağmen dolması pilavı da tercihler arasındadır. Böylesine güzel ,lezzetli ve sağlıklı bu sebzeyi sürekli farklı tarifler deneyerek taçlandırmak ve sürekli sofralarımızdan eksik etmememiz gerektiğine inanıyorum .Bu yazımda da sizlere misafir sofralarınız baş tacı olacağından emin olduğum harika bir tarifle geldim: Tahinli Enginar Ezmesi. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
#EnginarEge mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden olan enginar, hem etli hem zeytinyağlı tüketiliyor. Bahar mevsimiyle birlikte pazar ve market raflarında yerini alan enginarın en güzel halini derledik: Enginar dolması. Peki, enginar nasıl pişirilir? Enginar dolması nasıl yapılır?
#Enginar Nasıl Pişirilirİlkbaharın gelmesiyle beraber sofralarımız da zenginleşti. Birbirinden farklı ve lezzetli tatlar arayanlar, ilkbaharın gözdesi olan enginar tariflerini internetten sorgulamaya başladı. Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, uzmanlar tarafından bol tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki enginar nasıl yapılır? İşte, birbirinden kolay ve zahmetsiz zeytin yağlı enginar tarifleri...
#Zeytinyağlı Enginar TarifiGelinim Mutfakta 12 Şubat Salı günü 237. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Her gün çeyrek altın mücadelesinin yaşandığı Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümüne Ezgi’nin taklidi damga vurdu. Ezgi'nin kayınvalidesi Reyhan Hanım'ı taklit ettiği anlar keyifli dakikalar yaşattı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim kazandı?
#Gelinim MutfaktaKaraciğer dostu olarak bilinen ve uzmanlar tarafından tüketilmesi sıkça önerilen enginar, özellikle Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Lezzeti ve düşük kalorisi ile diyet yapanların da baş tacı olan enginarı hem salata hem de ana yemek olarak sunmak mümkün. İşte, ana yemek tariflerine alternatif arayanlar için kıymalı enginar tarifi
#Kıymalı Enginar Nasıl YapılırGelinim Mutfakta 176. bölümüyle haftanın açılışını yaptı. Her haftanın başında yeni yarışmacıların dahil olduğu Gelinim Mutfakta'ya 36. hafta Ziyafet Yeni ve gelini Elif Yeni katıldılar. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte son bölümde yaşananların kısa bir özeti
#Gelinim Mutfakta Gün BirincisiBaharı müjdeleyen sebzelerden biri de enginardır. Sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı, mis gibi pişen kuzu etiyle, bezelyeyle ve zeytinyağı ile buluşturduk çok da nefis oldu! İşte damaklarınızı şenlendirerek sofralarınızı taçlandıracak zeytinyağlı enginar tarifi…
#Mucize LezzetlerDiyet yaparken en önemli şey açlık hissini baskılamak ve sağlık için gereken besinleri alabilmektir. Bu anlamda zayıflamaya yardımcı olan, bedene dinçlik katan ve içerdiği maddelerle kilo vermeyi destekleyen önemli gıdalar vardır. İşte zayıflamanıza yardımcı olacak iştah kesici gıdalar...
#Kilo VermekKışın ağırlığından kurtulmak isteyenlerin önceliği doğanın bize sunduğu gıdaları mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketmek olsun. Karaciğere yardımcı, detoksifikasyonu destekleyen gıdalarla bedeni temizlemek için bol bol salata tüketebilir, sebzeleri omletlere dahil edebiliriz.
#YazYaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği TarifleriMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler Günü