Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 01:38
Kafepi'nin popüler mekanlarından Mürekkep'in menüsü yenilendi. İşte şef Çağrı Ak'tan çilekli enginar tarifi...
Malzemeler
Enginar
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Az erik turşusu
Yarım çilek
Dereotu
Mürekkep'in çilekli enginarı ilgi görüyor. Temizlenmiş
enginar önce limonlu suda haşlanır.
Yumuşayan enginar bir kenara alıp bekletilir.
1 enginarın içini dolduracak kadar erik turşusu dilim dilim kesilir.
Bir tarlı kaşığı zeytinyağı tavada kızdırılır. Tava ateşten alınır ve içine erik turşuları atılır.
Erik turşuları enginarın içine oturtulur.
Eğer turşuları zeytinyağında öldürmediyseniz, bu aşamada bir tatlı kaşığı zeytinyağını turşuların üstünde gezdirin.
Yarım çileği dilimleyin ve eriklerin üstüne koyun.
Çileğin üstüne bir arça dereotu ile servis edin.
Afiyet olsun...