Paylaş
Tahinli Enginar Ezmesi için Malzemeler
Üzeri için;
Yapılışı
Zeytinyağını tencere alarak kızdıralım daha sonra soyduğumuz soğanları ekleyerek soteliyelim soğanlar hafif renk almaya başladığında ezdiğimiz sarımsağı ekleyelim ve kavuralım limon suyunu tuz ve suyunu ekleyip biraz kaynadıktan sonra enginarları küp küp doğrayarak ekleyelim tencerenin kapağını kaparak enginarlar yumuşayana kadar pişirelim daha sonra mutfak robotuna alarak üzerine tahin karabiber ekleyelim, püre haline getirelim .
Zeytinyağını kızdıralım ince doğradığımız pastırmaları ve susamları ekleyerek pembeleşince kadar kavuralım .Servis edeceğiniz zaman enginarlarımızın üzerine sıcak ekleyerek servis edelim .
Beni instagram da takip etmek isterseniz @cheffyildiz
Paylaş