Daha 3 yıl önce önünde ardına kadar açılan kapılardan içeri girerek Çin'e adım atan Tesla, son dönemde değişen yasal çerçeveler nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Peki bunun sonu ne olacak? Musk'ı ve Tesla'yı önümüzdeki günlerde ne bekliyor?
#TeslaTürk tiyatrosunun duayen ismi Ferhan Şensoy dün sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 70 yaşındaki sanatçının ölüm haberi kurucusu olduğu Ortaoyuncular tarafından duyuruldu. Şensoy’un kaybı sanat dünyasını adeta yasa boğdu. Derya ve Müjgan adında iki kızı olan usta sanatçı, dede olmak için gün sayıyordu.
#FERHAN ŞENSOYFerhan Şensoy meslektaşı Rasim Öztekin’i bekletmedi, yaklaşık beş buçuk ay sonra veda mektubunda bahsettiği neşeli bir meyhanedeki yerini aldı. Dün aramızdan ayrılan Şensoy artık nesli tükenen bir profilin en özgün, en çalışkan temsilcilerindendi. Kitap yazdı, oyun yazdı, sahneye koydu, oynadı, dizilerde, filmlerde rol aldı. 70 yıllık ömrüne sığdırdığı onca sanatsal izin yanında ‘muhalif’, başkaldıran bir ses ve ruhtu.
#Yazarİnşasının eylül ayında tamamlanması beklenen Hatay Stadyumu'nun yeni adı belli oldu. Atakaş Şirketler Grubu'nun kurucusu olan Recep Atakaş'ın yıllık 3 milyon lira bağışta bulunmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından yeni adı 'Hatay Recep Atakaş Stadyumu' olarak duyurulan stadyum, 10 yıl boyunca sponsorluk anlaşması sebebiyle bu isimle anılacak. Peki, Recep Atakaş kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Recep Atakaş2018 küresel ticaret raporu Türkiye’nin savunma sanayindeki atağının sürdüğünü ortaya koydu. Dünya genelinde silah ticareti yüzde 4.6 arttı. Türkiye’den ise ilk 100 şirket arasında Aselsan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yer aldı. İki şirketin satışları yüzde 22 arttı, 2.8 milyar dolara çıktı.
#GazetehaberleriMacaristan’ın başkenti Budapeşte’de, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Gül Baba Miras Koruma Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, Ortaylı’nın, Macarcaya tercüme edilen ‘İstanbul’dan Sayfalar’ isimli kitabı tanıtıldı.
#İlber OrtaylıMerkez sağ parti % 37.1’e yükselmiş, aşağı yukarı 4 puan fark. Sosyalist parti tarihinin en büyük yenilgisini aldı (% 21.5) ve onun hitap edemediği kitleler Yeşiller’e ağırlık verdiler ve oyu % 10 arttı. Bunda Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen’in sempatik, mutedil, herkesi hayran bırakan kişiliğinin de tavrı var. Çifte vatandaş Türklerin seçimlere katılma oranı ise % 7. Hiçbir yerde görülmeyen ibretlik bir durum.
#Yazar60 yıllık üretim ve öğretim hayatının ardından yaşam öyküsünü yazmak için masa başına oturduğunda şunları kaleme almış Yılmaz Zenger: “Yaşam hikâyemi yazmak için masa başındayım, başım iki elimin arasında, kafam karışık, ben ne yaptım diyorum, bende de pişmanlıklar dolu dizgin.” Zenger’in pişmanlıklarından biri de 'gerçekten de karışık ve kocaman' arşivini gelecek kuşaklara bırakmak üzere düzenlememiş olmaması. Studio-X İstanbul’da ve SALT Galata’da 15 Şubat’a kadar devam edecek, Zenger’in de Ağustos 2018’deki vefatına kadar hazırlık aşamalarında bizzat yer aldığı arşiv sergileri, Yılmaz Zenger’in farklı alanlardaki üretiminin bir bölümünü sanat ve tasarım izleyicileriyle buluşturuyor. Studio-X İstanbul’daki sergi üzerine konuştuğumuz küratör Pelin Derviş, Yılmaz Zenger’in bıraktığı kıymetli mirasa sahip çıkılması için, “Zenger Ailesi’nin yalnız bırakılmaması ve onlara destek verilmesi gerektiğine inanıyorum” diyor.
#Yılmaz ZengerBoğaziçi Üniversitesi’nde TÜBİTAK destekli kurulacak olan ‘Endüstri 4.0 Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ Türkiye’de bu alanda teknolojik ürün geliştirmeyi amaçlıyor. TÜBİTAK’ın Mükemmeliyet Merkezi Destek Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı’na Boğaziçi Üniversitesi’nin yolladığı öneri fonlanmak üzere kabul edildi.
#Boğaziçi Üniversitesi“Bugünün Türkiye’sinde Mimarlık” kitabının hikâyesi, 2015 Ekim’inde İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yapı Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle düzenlenen “Bugünün Türkiyesi’nde Mimarlık Tartışmak?” temalı konferans ile başladı. Dr. Evren Aysev’in derlediği kitap, konferansın gündemini oluşturan tartışmalar üzerinden geliştirilen bir diyaloglar dizisi olarak tasarlandı.
#ÜniversiteDünyanın farklı yerlerinde, farklı yaşam standartlarına sahip ülkeler bulunuyor. Biz istediğimiz kadar yaşadığımız ülkenin muhteşem bir yer olduğunu ya da son derece huzursuz bir yer olduğunu düşünelim; dünya o kadar büyük ki, yaşadığımız yerin daha iyisini de daha kötüsünü de üzerinde barındırıyor. Peki acaba dünyanın refah düzeyi en yüksek şehirleri hangileri? Diğer bir deyişle en mutlu insanlar nerelerde yaşıyorlar? İşte en yaşanılası 6 şehir.
#ViyanaGelecekhane’nin robot teknolojileri konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerini bir araya getirdiği “Robotlar Geliyor” temalı Dijital 2.0 etkinliğinde, CLPA (CC Link Partner Association) Ülke Müdürü Tolga Bizel konuşmacı olarak yer aldı. Sanayi 4.0’ın gerekliliği olan kişiselleştirilmiş üretim için endüstriyel haberleşme hızının çok yüksek olması gerektiğini vurgulayan Bizel, CC-Link teknolojisi sayesinde fabrikalardaki robotların ve tüm üretim hattının saniyede bir gigabit hızla haberleşebildiğinin altını çizdi.
#RobotTürkiye mimarlığının önde gelen isimlerinden Doğan Hasol’dan binaların, yapıların hikâyeleriyle bir Türkiye panoraması... ‘20. Yüzyıl Türkiye Mimarlığı’ 150’ye yakın mimarın 190 yapısının öyküsünü dönemi ışığında okumak, dönüşümü yapıların izinde keşfetmek için bir fırsat...
#Kitapsanat3. Havaalanı ve 3. Köprü Bölgesi projeleriyle hızla büyümeye devam eden İstanbul'un dengesiz ve plansız büyümesinin önüne geçilmesini sağlayacak çözümlerin ele alındığı Konut Konferansı'nda, gayrimenkul sektörünün beklediği çözümler değerlendirildi.
#Kentsel Dönüşüm