Zabun: Türkiye'nin en başarılı 8'inci kentiyiz

Güncelleme Tarihi:

Zabun: Türkiyenin en başarılı 8inci kentiyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 16:27

Zabun: Türkiye'nin en başarılı 8'inci kentiyiz

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş'ın bininin üzerinde faaliyet gösteren sanayi tesisi ile dev bir endüstri merkezi olduğunu ifade ederek,"Kahramanmaraş, en büyük 1000 şirket içerisinde 24 şirketi ile bu kategoride Türkiye'nin en başarılı 8'inci kenti unvanına sahip olmuştur" dedi.
Serdar Zabun, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Osmaniye İş Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen Kabına Sığmayan KOBİ'ler İş Geliştirme Seminerinde konuştu. Zabun, Kahramanmaraş'ın, girişimcilik kabiliyeti yüksek, dürüst ve çalışkan yatırımcıları sayesinde bugün Türkiye'nin en güçlü sanayi merkezleri arasında yer aldığını ve ülkenin lider kentlerinden birisi olduğunu kaydetti. Kentte ilk fabrikanın temelinin 1955'te atıldığına dikkat çeken Zabun, şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş 1972'de ikinci fabrikayı kurmuş, 24 Ocak kararlarıyla 80'li yılları ve Gümrük Birliği ile 90'lı yılları, 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile de 2000'li yılları fabrika kurmakla geçirmiştir. Ve bugün, binin üzerinde sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği dev bir endüstri merkezi haline gelmiştir. Üretim ve ihracat gibi ekonomik göstergeler bakımından 15. sıralarda yer alan Kahramanmaraş, büyük şirketler kategorisinde önemli bir başarıya imza atmıştır. Kahramanmaraş, en büyük bin şirket içerisinde 24 şirketi ile bu kategoride Türkiye'nin en başarılı 8'inci kenti unvanına sahip olmuştur. Bu başarının mutlaka devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Büyük şirketlerimizin artması ekonomik kalkınmasının anahtarıdır diye düşünüyorum. Şirketlerimiz büyüdükçe, kurumsallaşma artacak, küresel şirketlerimiz çoğalacaktır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!