Dünyanın en uzun kadını olan Rumeysa Gelgi, 3 unvanla daha ismini Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı. Dünyanın en büyük eline, en uzun parmaklarına ve sırtına sahip kadını olduğu tescillenen Gelgi, "Umuyorum ki; bu yaptığım görünür farklılıklara sahip her birey için bir ilham kaynağı olur. Kendilerini oldukları gibi kabul etme yönünde" dedi.
#Rumeysa GelgiOnları her gün gördüğümüz ve kullandığımız düşünülürse, ellerimiz biraz kızardığında bunu fark etmemiz zor olabilir. Ancak ellerimiz bazen sağlığımız hakkında ve işlerin tam olarak planlandığı gibi gitmediğine dair bize ince ipuçları veriyor.
#El SağlığıSon zamanlarda özellikle sosyal medyada kadın sağlığını tehlikeye atan pek çok denetimsiz ürün satılıyor. 'Vajinal detoks' adı altında satılan bitkisel karışımlar, inciler, buhar banyoları, yumurtalar ve buna benzer pek çok ürün hiç sorgulanmadan onlarca kadın tarafından sepete atılıyor. Vajina sağlığı için alternatif tıptan yardım alanlar, 'Bitkisel üründen zarar gelmez' diyenler, nasıl tehlikelerle karşı karşıya olduklarının farkında değiller… Biz de bu ürünleri ve olası zararlarını konunun uzmanları ile konuştuk.
#Vajinal DetoksDermatologlar, her gün çok sayıda uyuz vakasına şahit olduklarını söylüyor. O hastalardan biri de iş arkadaşından uyuz hastalığı kapan 30 yaşındaki Eda A. Doktoru, genç kadına "Bugün gelen sekizinci vakasın" dedi. Bu cümle bile durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu artış neden kaynaklanıyor ve biz korunmak için ne yapabiliriz?
#Uyuzİş arkadaşından uyuz hastalığı kapan 30 yaşındaki Eda A.'ya doktoru, "Bugün gelen sekizinci vakasın" dedi. Bu cümle bile durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Uzmanlar, son altı aydır özellikle dirençli uyuz vakalarında gözle görülür bir artış olduğunun altını çiziyor. Peki bu artış neden kaynaklanıyor ve biz korunmak için ne yapabiliriz?
#UyuzYapay zekâ artık hayatımızın önemli bir gerçeği. Bu yeni teknolojide yaşanan gelişmeler ise korkmamız için haklı sebepler sunuyor. Çünkü yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntüler ile gerçek görüntüler arasında ayrım yapmak giderek daha zor hale geliyor. Ancak uzmanların işe yarayabileceğini belirttiği bazı ipuçları var. Detaylar haberimizde…
#Yapay ZekaAyaklarımız bize sağlığımız hakkında şaşırtıcı bilgiler veriyor ama kaçımız bunun farkındayız? Kimler ayaklarını belli aralıklarla kontrol ediyor ve fark ettiği değişimleri önemsiyor? Tabii ki pek çoğumuz buna dikkat etmiyoruz. Peki hangi değişimleri önemsemeliyiz ve ayaklarımızın sesine kulak vermeliyiz? Alanında uzman isimlerle konuştuk.
#SağlıkSosyal medyanın son çılgınlığı kullanıcıları çizgi roman kahramanlarına ya da Rönesans tablolarındaki karakterlere benzeten yapay zekâ yardımıyla çizilmiş portreler. Herkes birbirine "Nasıl yaptın?" diye soruyor ama uzmanlar uygulamanın risklerinin çok büyük olduğunu belirtiyor. İşte 8 soruda aklınıza takılanlar ve Lensa AI tartışmaları...
#Lensa AISoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneScabies, uyuz hastalığı olarak da bilinmektedir. Scabies, hominis adı verilen akarın (böcek) sebep olduğu tüm dünyada yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Gözle görülemeyen ancak mikroskopla seçilebilen uyuz böcekleri insan derisini istila ederek hastalığa yol açarlar. Uyuz böceği deride tüneller açarak bu tünellerin içinde yaşar. İşte, uyuz olarak da bilinen scabies hastalığı hakkında detaylı bilgiler
#Scabiesİngiltere’nin tahtta en uzun süre oturan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle birlikte taht oğlu Charles’a geçti. Önümüzdeki günlerde bütün dünyanın gözlerini çevireceği yeni kralın parmaklarındaki şişlikler dikkat çekiyor. Peki Kral 3. Charles hasta mı?
#Kral 3. CharlesYunanistan'da can kayıplarına yol açan Batı Nil Virüsü korkutuyor. Komşuda ölümlere neden olan bu sivrisinekler bizim ülkemize de gelir mi? Neden bazı insanlar hayatını kaybediyor? Belirtiler neler? Ülkemizde kaç can kaybı yaşandı? Kendimizi nasıl koruyabiliriz? Böcek konusunda uzmanlaşmış kişiler anlatıyor...
#SivrisinekSon dönemde adını en sık duyduğumuz isimlerden.Ekranda adeta parlıyor. Sadece güzelliği ve oyunculuğuyla değil, sosyal medya paylaşımlarıylada gençlere ilham oluyor. “Amacım yersiz ve hızlı bir yükseliş değil” diyor. Bu sezon iki işle birden karşımıza çıkmaya hazırlanan Hafsanur Sancaktutan’la buluşuyoruz. Siyah kuşak karateciliğinden Karadenizli olmasına, kadın ve erkek eşitliğine bakışından kendisi gibi oyuncu Deniz Can Aktaş’la birlikteliğine uzanıyoruz: “Hep birbirimizi daha yukarı çeken bir ilişki yaşıyoruz. Benim için tam olarak hayallerimdeki güvenli alanım.” (Fotoğraflar: Muhsin AKGÜN)
#Hafsanur SancaktutanEgzersizler fiziksel durumu geliştirmek ve sürdürmek amacıyla yapılmaktadır. Aynı zamanda kişinin bedenen ve ruhen de sağlıklı olmasına etki etmektedir. Evde günlük olarak yapılan egzersizler şişmanlık, kalp damar hastalıkları, kanser hastalıkları, diyabet gibi hastalıkları engellemeye yardımcı olur. Hareketler vücudun çeşitli bölgelerinde yer alan kasları geliştirmektedir. Squat, köprü, plank, yan bacak kaldırma hareketleri egzersizlere örnektir. İşte, tüm detaylar.
#Evde Yapılabilecek SporlarKalimba, sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Kalimba nedir öğrenebilir ve buna göre nasıl çalındığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Kalimba nedir? Nasıl çalınır? Kalimba notaları nasıl okunur tüm detayları ile derledik.
Duygu, düşünce ve imgeleri çok sesli olarak anlatma sanatına müzik denmektedir. Müzik alanının içerisinde müzik icra etmeye yardımcı olan müzik aletleri vardır. Bu müzik aletleri telli çalgılar gibi çeşitli kategorilere ayrılır. Örneğin üflemeli çalgılar da bu kategoriye bir örnektir. Bu aletler sayesinde müzik meydana gelir. Aynı zamanda sesler biçim ve anlam kazanır. Çalgılar da müzikte uyumlu olan bu sesleri çıkarmaya yarayan aletlerin bütününe verilen isimdir. Örneğin keman bir çalgı aletidir. Yani müzik aracıdır. Telli çalgılar nelerdir, telli çalgıların isimleri, özellikleri ve tarihçeleri nasıldır detayları ile derledik.
Harlequin tipi iktiyozis, ender görülen kalıtsal bir deri bozukluğu olup iktiyozis grubu bozukluklardan nonbüllöz iktiyozisin en ağır şeklidir. Yenidoğanlarda sıklıkla ölümcüldür ancak bu bozuklukla doğan ve hayatına devam eden kişiler vardır. Genel olarak "cildin aşırı keratinleşmesi" olarak tarif edilebilir.
#Harlequin İchthyosisDünyanın en prestijli müzik festivallerinde yer alıyor. Hem evrensel hem yöresel müzik yapıyor… Aynı zamanda bir stil ikonu! Burhan Öçal ile buluştuk… Doğup büyüdüğü Trakya’yı ve Trakyalılığı, damarlarında dolaşan ‘aksak ritmi’, Batı rüzgarlarına kapılıp giden bir uçurtmanın ardından çıktığı maceraları ve hayatının yeni yıldızı Leyla’yı konuştuk…
#Burhan ÖçalKontrbas, adından sıklıkla söz ettiren bir çalgı türü olarak bilinmektedir. Müzik aletlerinin isimleri ve şekilleri sıklıkla karıştırılabilmektedir. Siz de müzik aletleri ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Kontrbas nedir ve nasıl çalınır? Kontrbas özellikleri ile çello arasındaki farklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
Doğal yollar ile kirpik kıvırma işlemi en çok merak edilen konulardan bir tanesi olmaktadır. sizin için doğal yollar ile nasıl kirpik kıvrılır ve doğal yollar ile kirpik bakımın nasıl yapılır derledik.
#Kirpik BakımıDünya genelinde farklı coğrafyalarda yaşamakta olan 4800'den daha fazla kurbağa türü bulunmaktadır ve bu türlerden bazıları bir hayli enteresan özelliklere sahip olmaktadır. Sizin için kurbağa türlerini ve özelliklerini, kaç çeşit kurbağa türü olduğunu derledik.
Müsilaj içinde yaşayan Marmara balıkları yeni bir tip salgını dünyaya taşırken, kirliliğin zirvesi Ergene Çayı, Marmara ile birlikte Karadeniz’i yok etmek ve Ege’yi de mahvetmek üzere! Korona salgınında Çin’i gösteren yargılayıcı parmaklar, bu kez Türkiye’ye yönelecek gibi. Yani, biz kendi denizimizi hasta ettik, şimdi o bütün dünyayı hasta edecek!
#BURSAİnsanlık tarihinin belki de en önemli giysilerinden elde sadece dört adet kaldı. Bu nedenle NASA harıl harıl yeni uzay giysisi geliştirmeye çalışıyor. Bu girişimlerin faturası da oldukça büyük. Peki böyle bir zamanda bu kadar büyük bir masrafa gerçekten ihtiyaç var mı? Tüm detaylar haberimizde...
#NASA