Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır. Yulaf tüketimi aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu lifi de karşılamaktadır. Günlük enerjiyi karşılamaya yardımcı olan yulaf hareketi de arttırmaktadır. Spor ile desteklenen yulaf tüketiminde kişiler hızlı kilo vermeye başlamaktadır. Yulaf kilo verdirir mi? sütlü kakaolu yulaf zayıflatır mı sizler için derledik.
Zayıflamak isteyen kişiler doymuş yağ ve şekerli gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Bu anlamda domates sıklıkla araştırılmaktadır. Diyet listelerine domates eklenir mi veya pişmiş domates tüketilir mi gibi sorular diyet yapan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Peki, domates kilo aldırır mı? Diyette sabah ve akşam çiğ ile pişmiş domates yemek kilo yapar mı? Sizlere domates hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Sağlıklı YaşamKurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
#İç Hastalıkları UzmanıOrnish, US News&World Report’un 2014’ün En İyi Diyetleri listesine kalbi en iyi koruyan diyet olarak girdi. Diyeti geliştiren ABD’li doktor Dr. Dean Ornish kalp ve damar hastalıklarının beslenme ve yaşam tarzındaki olumlu değişikliklerle yüzde 95 azaltılabileceğini söylüyor.
#DiyetYaşlanma doğal bir süreçtir, ancak erken yaşlanma ve yaşlanmanın görünür belirtileri, yaşam tarzı değişiklikleri, doğru beslenme ve egzersizle geciktirilebilir. İşte yaşlanmayı geri çevirmek ve genç bir görünüm korumak için bilimsel olarak desteklenen yöntemler.
#KolajenKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı Yaşam2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesSevgili Hürriyet okurları... Kış aylarının iyice kendini hissettirdiği şu günlerde, özellikle Ankara gibi soğukların sert geçtiği bir şehirde hamilelik sürecini daha sağlıklı ve konforlu geçirmek isteyen anne adayları için bazı öneriler paylaşmak istiyorum.
#Kış AylarıKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveOrganik adıyla satılan sebzeler, meyveler, meyve suları, yağlar, yumurtalar ve daha birçok besin son yıllarda çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Hatta artık semtlerde kurulan ‘organik pazarlar’ bile var. Öte yandan organik ürünler diğerlerine göre daha pahalıya mâl oluyor. Peki daha yüksek fiyat etiketi daha fazla sağlık faydalarını da beraberinde getiriyor mu? Organik gıdalar gerçekten daha mı besleyici?
#Organik Ürünler