Türkiye'nin en tanınmış yeme-içme yazarları Vedat Milor, Ebru Erke, Sahrap Soysal... En ünlü ve iyi şefleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna, Didem Şenol... Ve alanında uzman isimlerden yemek kültürü üzerine yazılar, dünya ve Türk mutfağından tarifler, öneriler...
#Lezzetli HayatTürkiye'nin en tanınmış yeme-içme yazarları Vedat Milor, Ebru Erke, Sahrap Soysal... En ünlü ve iyi şefleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna, Didem Şenol... Ve alanında uzman isimlerden yemek kültürü üzerine yazılar, dünya ve Türk mutfağından tarifler, öneriler... Hafta sonu gidebileceğiniz en güzel restoranlar... Söyleşiler, sağlıklı ve vegan beslenme, özel ürünler... Her cumartesi Hürriyet Lezzetli Hayat'ta...
#Lezzetli HayatTürkiye her bölgesiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Ege mutfağıysa bambaşka bir kültür. Zeytinyağlıları, ot yemekleri, deniz ürünleri… Hepsi ayrı ayrı insanı ‘yola çıkaracak’ cinsten. Jürimize “Ege’de bölgeye ait yemekleri deneyebileceğimiz en güzel restoranlar hangileri?” diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi sıraladık.
#Ege MutfağıÖnümüzde upuzun bir bayram tatili var. Döviz kurunun tavan yapmasıyla birlikte insanlar tatil rotalarını yurt içine çevirdi. En çok tercih edilen yerlerden biri de eşsiz güzellikteki koyları ve pırıl pırıl deniziyle Bodrum… Peki Bodrum’da nerede denize girmeli, hangi mekânlarda eğlenmeli ve en önemlisi en güzel restoranlar hangileri? Hepsini sizin için kaleme aldım.
#Bodrum MekanlarıÖnümüzde upuzun bir bayram tatili var. Döviz kurunun tavan yapmasıyla birlikte insanlar tatil rotalarını yurt içine çevirdi. En çok tercih edilen yerlerden biri de eşsiz güzellikteki koyları ve pırıl pırıl deniziyle Bodrum… Peki Bodrum’da nerede denize girmeli, hangi mekânlarda eğlenmeli ve en önemlisi en güzel restoranlar hangileri? Hepsini sizin için kaleme aldım.
#Borum Gezi RehberiŞehrin eski tadı yok. Meşhur İstanbul geceleri mazide kaldı. Beyoğlu neşesini kaybetti. Semtin müdavimleri de Batılı turisti de ayağını çekti. Bir zamanlar burayı “Avrupa’nın en havalı şehri” diye tescil ettiren sembol mekânların yerinde yeller esiyor. Tek bir yabancı var direnen: Dünyanın 1 numaralı özel kulübü Soho House. Hollywood’da, Londra’da, New York’ta art arda şubeler açan Nick Jones dünya eğlence hayatının liderlerinden. Üç yıl önce Soho House İstanbul’u Beyoğlu’ndaki Corpi Sarayı’nda büyük umutlarla açtı. Ülkede turizm ve hayat tökezleyince hayal kırıklığına uğradı. Arkasına bakmadan Türkiye’den çıkar sanıyordum. Geçenlerde Soho’da tanıştığımda sordum: “Burayı kapayacak mısınız?” Verdiği cevap ve İstanbul’a bakışı çok hoşuma gitti. Sohbete İngiltere’de devam etmeye karar verdik. Birkaç hafta sonra yeni bir Soho House açılışı için Londra’ya gittim.
#Soho Houseİçinizi ısıtan şömine başında, dışarıda karın bembeyaz örtüsüyle kaplanan ağaçlar, peribacaları, dağ hatta göl manzaraları eşliğinde yemek yemeyi kim istemez? Kışın bambaşka bir güzelliğe bürünen doğada romantik, lezzetli ve unutulmaz yemekleri tadarak gastronomi yolculuğuna çıkacağınız restoranları seçtik!
#Kış Manzaralı RestoranHello canlar, size bu satırları Bulgaristan’ın şükela bir kenti olan Sofya’da Hotel Rila’nın, tüm Sofya’yı kuş bakışı gören 8.katından yazıyorum. Muhtelemen siz bu satırları okurken ben, kafamı otobüsün camına yaslamış bir şekilde, salyamı akıta akıta uyuyarak İstanbul’a dönüş yolunda olacağım.
#Deniz GökSekiz yıldır Türkiye’de... Doğru zamanda, doğru yerde, doğru işler yapıyor; “Öpücük” anlamına gelen mekânı El Beso’lar ve son gözdesi Propaganda ile eğlence tutkunlarını kalbinden vuruyor. Sekiz yıldır Türkiye’de yaşamanın kendisine çok şey kattığını söylüyor. Yetmiyor, “Türkiye artık benim ülkem” diyor. Indhina Taşpınar, Hello! dergisinin sorularını yanıtladı.
Seyahat etmek ruhumuza, zihnimize ve bedenimize çok iyi geliyor, bunu artık hepimiz biliyoruz. Ama sarı yazda Güney’e inip o mis gibi deniz kokusunu içimize çekmek daha büyük bir mutluluk sebebi. Marmaris, Datça, Fethiye ve Göcek’in en güzel köşeleri hatta mavi turlar bile kasım sonuna kadar emrinize amade.
#EgeBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiKaradeniz, yüksek dağları, zengin kültürel mirası, taş evleri ve misafirperver halkıyla her mevsim farklı bir hikâye anlatıyor. Ancak sonbaharda olağanüstü manzaralarıyla adeta başka bir dünyaya dönüşüyor. CNN Travel editörleri, Bolu’dan Artvin’e kadar uzanan bölgede, tam da şu sıralar keşfe çıkılacak 5 noktaya değinerek güzel bir rota hazırladı. İşte güz mevsiminin bölgede en çok yakıştığı adresler...
#SeyahatBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirEn az yarı final başarısı beklediğimiz A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024’te Almanya’da katılacağı turnuvada maç günleri ve statları epeydir belli. Avrupa’da en çok Türkün yaşadığı ülkede gerçekleşecek turnuvada büyük bir destek görecek olan millilerimiz için şimdiden çoğu taraftar otellerini ayırdı ve seyahatlerini planladı. Bizim gibi son dakikada plan yapacaksanız iki futbolsever tur rehberi olarak kendimize hazırladığımız planı sizinle de paylaşalım...
#Oğulcan TatarMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALLİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğlu