Ekler tarifi ve yapılışı bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Sevilen lezzetler arasında yer alan ekler pasta sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu tatlıda en önemli püf noktalarından biri soğuma derecesidir. Peki, ekler nasıl yapılır?
#EklerEkler, orjinal adıyla eclair Fransız kafe yemekleri arasında en sevilenidir. Renk renk ve farklı aromalı kremayla hazırlanabilen ekler oldukça hafif bir tatlı. Lezzeti ve görünümüyle kahve veya çayın yanına da çok yakışıyor. Peki ekler nasıl yapılır? İşte ekler tarifi ve malzemeleri...
#EclairŞef Özlem Mekik, Kenton çikolatalı sos ve pasta kreması kullanarak yapabileceğiniz kolay ekler tarifi veriyor.Kolay ekler tarifindeki tümürünlere http://www.komsu.com.tr/sayfamızdan ulaşabilirsiniz.Farklı tarifler için de Mutfakta Ona Güvenirimsayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
#KentonRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırBaklava, bayram tatlısı denilince akla gelen ilk lezzet. Bu yıl Corona virüsü önlemleri kapsamında bayramı ev ortamında geçirecek olan pek çok kişi bayram tatlısını da evlerinde yapacak. Yapımının zahmeti gözünüzü korkutmasın, püf noktalarına dikkat ederek cevizli, fıstıklı veya sade baklavayı kendiniz yapabilir, aynı evi paylaştığınız aile üyeleriniz veya arkadaşlarınızı şaşırtarak virüs nedeniyle buruk geçen bayramı şenlendirebilirsiniz. Baklava yapımında en önemli noktalardan biriyse şerbeti. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?
#Baklava Şerbeti Nasıl Olur?Hamur tatlılarının olmazsa olmazlarındandır şerbet. Temeli su, şeker ve limon suyu olsa da yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Özellikle şerbetin şekerlenmemesi ve tatlıyı çok fazla yumuşatmaması için bu püf noktalarına dikkat edilmelidir. İşte tüm incelikleriyle şerbet yapımı…
#Şerbet Nasıl YapılırÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli Pasta2 Nisan Pazar gecesi kaybettiğimiz Tolga Akyıldız ülkemizdeki dergi ve müzik sektörlerinin en önemli isimlerinden biriydi. Yıllarca yönettiği Blue Jean’in kapılarını birçok gence açtı, onları yetiştirdi. Müzisyenlere destek oldu, yol gösterdi. Ardından söylenenler onlarca insanın hayatına dokunduğunun kanıtıydı. Hürriyet Ekler’de de uzun yıllar yazarlık yapan arkadaşımız Akyıldız’ı en yakınları anlattı...
#Tolga AkyıldızPataşu hamuru (Pate a choux), ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Kolayca hazırlanan bu hamuru krema ile dolduruluyor. Üzerine de çikolara sosu ekleyerek çay saatlerinize renk katabilirsiniz. Fransız mutfağında sık olarak kullanılan pataşu hamurunu dilediğiniz aromada veya malzemeli krema ile doldurabilirsiniz. Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
#Pate A ChouxYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutSözlüklerde ‘kabakla yapılan, kızartılarak pişirilen’ bir yemek olarak tarif edilse de Akdeniz mutfağının bu güzel lezzeti bir tekniktir aslında... Sadece kabakla değil, her türlü sebzeyle yapılır; bölge bölge adı değişir: Gaziantep’te taze sarımsaklı ve soğanlısı ‘öcce’ olur, Karadeniz’de hamsilisi ‘hamsi kuşu’, Ege’de yabani otlarla pişirileni makbuldür; bizim evde de ahtapotlusu...
#MücverEskiden bozacılar ellerinde iki güğüm boza, bellerinde bir bardaklık, bir tarçın kutusu ve fenerle mahalleleri maniler söyleyerek gezermiş... Şimdilerde akşam karanlığı düşünce “Booozaaa” diye seslenerek dolaşan seyyar satıcılar, geçmişte olduğu gibi bize kış mevsiminin geldiğini hatırlatıyor.
#BozaBugünlerde doğa tüm renklerini sergiliyor, kartpostalı andıran görüntüler veriyor… Bir yandan kara kış kapımızda. Güzün son günlerini değerlendirmek için önümüzde üç buçuk günlük bir tatil fırsatı var. Tarih yaklaşırken plan yapmanız kolay olsun diye jürimize 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda “Nereye gitmeli, ne yapmalı” diye sorduk ve 10 adresi sıraladık.
#HürriyetBayram için farklı bir baklava hazırlamak isteyenler mutlaka alternatif olarak soğuk baklavayı değerlendirmeli. Son dönemlerin gözde tatlılarından olan soğuk baklava nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, püf noktalarıyla evde kolay baklava yapımını paylaşıyoruz.
#Soğuk BaklavaPastacı kreması, genellikle ekler, profiterol, tart ve Alman pastasında tercih edilir. Pastacı kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması için püf noktalara dikkat etmek gereklidir. Pastanelerden alınan tatlıları aratmayacak lezzetler elde etmenizi sağlayacak pastacı kremasını her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır? İşte pastacı kreması tarifi…
#Pastacı KremasıTulumba tatlısı Türkiye’nin en sevilen tatlılarından biridir. Tulumba tatlısını mükemmel yapan çok meşhur tatlıcılar olduğu gibi evde yapılan tazecik çıtır çıtır bir tulumba tatlısının lezzeti de başkadır. Sizin için mükemmel bir tulumba tatlısı yapmanıza yardımcı olacak bazı püf noktaları derledik. İşte püf noktalarıyla nefis tulumba tatlısı yapılışı…
#Tulumba Tatlısı Nasıl YapılırÇikolatanın en yoğun hissedildiği tatlılardan biri olan brownie, popülerliğini koruyor. Tatlı krizlerini en az malzemeyle, en enfes şekilde son veren brownieyi bazıları ıslak sever, bazıları da kek kıvamında. Kimisi içine ceviz ekler, kimisi eklemez. Peki, hiç tahinli brownie denediniz mi? İşte, tahinli brownie tarifi
#Tahinli Brownie NasılMuharrem ayı ile özdeşleşen aşure, büyük küçük severek tükettiğini tatlılardan biri. Farklı tatların tek bir lezzeti doğururken kendi özünü de koruyabileceğinin göstergesi olan aşure, aynı zamanda bereketin ve dayanışmanın sembolü. Peki, aşure nasıl yapılır? İşte aşure tatlısının tarifi ve malzemeleri
#AşureBana öyle geliyor ki eski aşkların daha ‘patlayıcı’, şimdiki aşkların daha ‘sönücü’ olması sadece algılarımızla ilgili. Magazin basınına bakıp iki günde bir âşık olan ve sonra birdenbire aşkları biten tipleri gördükçe algımız da çarpılmış olmalı. Yoksa bizler değişmiş değiliz...
#AŞKGökkuşağı renklerindeki pastalar, bulutların üzerinde uçan dondurmalar, sanat eserini andıran cupcake'ler... Bunlar, Londra'da sizi bekleyen yaratıcı lezzetlerden yalnızca birkaçı! İşte valizimi toplayıp bir an önce Londra'ya gitmek için gün saymama neden olan en tatlı 5 Londra pastanesi…
#LONDRA