Eylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanKimileri için romantizmin, kimileri içinse yeni başlangıçların mevsimi olan sonbaharda deniz tatili planı yapmak çok daha avantajlı. Hafif esen rüzgâr yüzümüzü okşarken sıcaktan bunalmadan hayallere dalabiliriz. Denizin suyu davetkâr olur. Çılgın kalabalık şehre dönmeye başlar, rahatça kafamızı dinleyebiliriz. Üstelik otel fiyatları da biraz daha makul seviyelere iner... Sonbaharda bir tatlı huzura doğru kulaç atmak isteyenler için jürimizden öneriler aldık...
#HürriyetİDİL Sevil, Alman Lisesi’nden sonra Boğaziçi Psikoloji mezunu bir “eğitim araştırmacısı”. ‘Türkün Aklı Nasıl Çalışır?’ diye bir kitap yazdı. Ben de onunla röportaj yaptım. Pazar başladı, bugün de devam ediyor. Sevil bize, içine doğduğumuz kültürü anlatıyor. “Kültürümüzün bize öğrettiği hatta bazen dikte ettiği duygu, düşünce ve davranış şekillerini bilirsek kendimizi daha iyi tanırız. Kendini tanıma, duygusal zekânın ilk adımıdır. Ancak kendini tanıyan kişi kendini yönetebilir, daha sonra da ilişkilerini...” diyor. Bu kitabı da bu yüzden yazmış. Bize ayna tutmamız için. Okumanız dileğiyle. Ben pek çok şey öğrendim...
#YazarHelen unsurunun içinde eriyecek bir Kıbrıs Türk’ünün bu adanın istikbalinde yeri olmayacağını biliyordu. Bunun gerçekleşmemesi için çabaladı, tarih onu haklı çıkardı. Hem geçmiş hükümetler hem de bugünküler Denktaş’ın yolunu takip etmek zorunda kaldılar, Denktaş tarafından ikna edildiler ve bugünkü duruma gelindi.
#YazarFransa’nın güneyindeyiz yine bu hafta, İtalya’ya yakınız. Buraların mutfak kültürüne, İtalyan gustosu ve Fransız disiplini hâkim. Deniz kenarındayız, canımız balık çekti, ama bizim usul; roka salataları, soğuk mezeler, beyaz peynir kavun ikilisi, ara sıcaklar ve ızgara balık değil bu kez muhabbet… Sahilden güzel ve sakin bir yolla kısa bir yolculuk yapacağız. Şehir merkezinde değil bu lokanta.
#FransaMilli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden alınan 03/05/2013 tarih ve 24951361-255.01.02/1889-4575 sayılı izinle düzenlenen piyangoya 28415 iştirakçi katılmıştır. 06/06/2013 tarihinde yapılan çekilişte ikramiye kazanan asil/yedek talihlilerin listesi aşağıda belirtilmiştir.
İnternet yayıncısı Metin Solmaz (41) ve senaryo yazarı Fikret Bekler (39) eski arkadaş. Günün birinde yollara düşmeye karar verince, Ehlikeyif Yollarda projesini geliştirdiler. Sponsor buldular. Önce efsane Blues rotası Highway 61’de New Orleans’tan Chicago’ya 5500 kilometre kat ettiler.
Soğuk çorbalar Türk mutfağında yüzyıllardır var. Ama bu yıl son zamanların en parlak dönemini yaşıyorlar. Çünkü çorba ramazan sofralarının vazgeçilmezi ve bu yıl ramazan yazın en sıcak günlerine denk geldi. Lüks restoranlarda başlayan soğuk çorba servisi, mahalle lokantalarına kadar indi. Market raflarında bile hazır çorba firmalarının ürünlerine rastlıyoruz.
Güney kentlerindeki at çiftliklerinin sayısı hızla artıyor. Özellikle de Antalya’da... Haftasonu kaçamağı için farklı bir alternatif olan at çiftliklerinde at veya midillilere binebilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, binicilik dışındaki pek çok spor dalıyla ilgilenebilirsiniz. Atv ile gezi olanağı sunan adresler bile var. Hemen hemen hepsinde konaklama imkanı mevcut. Restoranları gayet zengin. Çiftlik hayvanlarıyla dolu arazileri çocuklar için eğitici özelli de taşıyor.