Güncelleme Tarihi:
HÜRRİYET / izmirizmir’in ünlü balık restoranı Kordonboyu Balık Pişiricisi, "Sizin Sayenizde Büyüyoruz" sloganıyla 4’üncü yılında yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Mekanın sahiplerinden Ömer Tekin, güler yüzlü kadrosu, artan hizmet kalitesi ve değişmeyen fiyat politikasıyla, lezzet duraklarını artırmaya devam edeceklerini belirtti. Birinci Kordon’daki Kordon Balık Pişiricisi üç kattan oluşuyor. 550 kişi oturma kapasitesine sahip mekanın üçüncü katı VİP salonu olarak özel müşteriler için tasarlanmış. Şirket toplantıları ve özel rezervasyonlu müşteriler içinde özel bir bölüm mevcut. Snack Bar ve Botanik Bahçe’nin yanı sıra 15 metre büyüklüğündeki akvaryum da mekana renk katıyor.Özsüt’ten bahara vişneli karşılamaHÜRRİYET / izmirÜLKEMİZİN en beğenilen tatlılarını üreten Özsüt, vişnenin karşı konulmaz lezzetini "Vişne Zamanı" pastası ile muhteşem bir lezzete dönüştürüyor. Özsüt’ün "fırsat pastası" olarak sunduğu iddialı tat, çok özel fiyatıyla herkesi tatlı bir yolculuğa davet ediyor. Pastalarında kullandığı tüm malzemeleri özenle seçen Özsüt, Vişne Zamanı’nın yapımında en taze ve yoğun tat içeren vişneleri kullanıyor. Böylece çikolata ve vişne baş döndürücü bir lezzete dönüşerek, Vişne Zamanı’nda buluşuyor. Vişne Zamanı pastasının yapımında özenle hazırlanan çikolatalı kek, özel vişneli krema ile bütünleşiyor. Taptaze pasta kekinin arasındaysa damla çikolata ve vişne taneleri yer alıyor. Özsüt’ün pasta dünyasındaki yeni lezzeti Vişne Zamanı, tatmak isteyenler ve tadıp doyamayanlar için bir yıl boyunca yalnızca 19,90 TL’ye tüm Özsüt şubelerinde sizleri bekliyor.Sertifikalı çiğ köfteHÜRRİYET / izmirELAZIĞLI köfteci Saim Usta (ECS) antalya, Konya, Adana, Eskişehir, Alanya’nın yanısıra izmir’deki şubelerinin sayısını da hızla artırıyor. Alsancak, Bornova ve Kipa Balçova’da yeni şubelerle çiğ köfte tatmamış İzmirli bırakmayacaklarını söyleyen ECS yetkilileri, "Markamız lezzet farkının yanı sıra Türkiye’nin ilk gıda üretim sertifikalı çiğ köftesidir. Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış bayiliklerimizi büyük bir titizlikle denetliyoruz. Bornova ve Balçova Kipa’da büyük ilgi gören çiğ köftelerimizin yanı sıra Alsancak’ta light köftelerimiz tercih ediliyor" dedi.Karina Alaçatı’ya yakıştıizmir (DHA)GENÇ girişimci Arda Anar’ın Alaçatı’da açtığı Karina Balık Restoran, otantik atmosferiyle lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Üniversitede işletme eğitimi alan ve en büyük düşünü gerçekleştirmenin heyecanını yaşayan Anar, Alaçatı’da 8 ay hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi. Karina Balık’ın, günlük balıkları ve zengin mönüsüyle damaklarda kalıcı bir lezzet, akıllarda tatlı anılar bırakmak için yola çıktığını belirten İşletmeci Arda Anar, "Karina Balık, bu yazın gözde adreslerinden biri olmaya aday" dedi. Karina’nın anlamının teknenin suda kalan kısmı olduğunu da anlatan Arda Anar, Karina Balık’ta saklı kalan lezzetleri ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Balığın yanında, lezzetli deniz ürünleri istakoz, midye, yengeç ve kalamarla ziyafet sofraları sunacaklarını da kaydeden Anar, balığın, sağlıklı yaşamın değişmez lezzeti olduğunu kaydetti. 60 kişilik kapasiteli restoranda deneyimli balık ustası Şakir Süngü ile hizmet verilecek. Şimdi Ehlikeyif zamanıizmir (DHA)izmir’de iş kadını Aslı Eröz’ün sahibi olduğu, Seferihisar Otoyol çıkışındaki Ehlikeyif, baharın da gelmesiyle kahvaltı keyfine keyif katıyor. İşletme müdürlüğünü Umut Karaaslan’ın yaptığı, beş yılı geride bırakan Ehlikeyif’in müdavimleri arasında izmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve ailesi de yer alıyor. Sabah kahvaltısında 41 çeşit lezzeti aynı anda sunduklarını belirten Umut Karaaslan, "Peynirin tüm çeşitlerini, zeytinin enfes damak tadını, ayrıca Kayseri pastırmasını ve sucuğunu, şelame adlı özel böreği sabah kahvaltısında bulabilirsiniz. Nefis ve ev yapımı reçelleri ile hijyen ve damak tadını bir araya getiriyoruz. Klasik Anadolu lezzetleri olan otlu lor ve taratorun eşsiz tadına varabileceğiniz Ehlikeyif’e tüm İzmirliler’i bekliyoruz" dedi.FIRIN MAKARNA MALZEMELER:1/2 paket fırın makarna1/2 kg süt2 y.kaşık silme un3 yumurta100 gr.margarin100 gr rende kaşar peyniriYAPILIŞI:Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın.Yağlanmış bir borcama süzülen makarnayı rendelenmiş peynirle birlikte dökün.Teflon tavada yumurta un süt ve biraz tuzu karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin.Ocağın altını söndürünce margarini sıcak muhallebi kıvamındaki başemel sosa atın ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Borcamdaki makarnaların üzerine döküp 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyip servis yapın.PÜF NOKTASI: Makarnalar haşlandığında tencereye soğuk su koyup karıştırıp 1-2 dk sonra süzmektir. Peynirler eriyen cins olmazsa makarnaların arasında bütün kalabilir. Değişik tatlar için teneke peyniri, kars gravyer, tatlı lor da yarı yarıya karıştırıp kullanabileceğiniz çeşitlerden birkaçıdır.