İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Dalyan Parkı'nın karnesi

FENERBAHÇE

Fenerbahçeli bir okurumuz Dalyan Parkı ile ilgili eksiklikleri dile getirdiği bir e-mail göndermiş bize. Parkla ilgili her unsuru ayrıntılarıya ele alıp irdeleyen okurumuz şöyle sıralıyor değerlendirmelerini:

Aydınlatma: Bölgedeki aydınlatma direklerinin kaçıncı kez değiştirildiğini bilemiyorum. Bakımsızlık nedeniyle boyası eskiyen direkler, temizlenip boyanmak yerine sökülerek tamamen yenileiyor. Gelişmiş ülkelerdeki park ve caddelerde 100 yıldan fazladır aynı donanım kullaılıyor. Biz ise bir kaç yılda bir yeniden tesis ediyoruz. Demek ki o ülkelerin hepsinden zenginiz! Hem paramız boşa harcanıyor, hem de birileri burndan gelir elde ediyor.

Tuvalet: Uzun sahil şeridinde yalnızca bir tuvalet düşünülmüş. Ancak o da her kime ihale edildiyse yollarına çakıl taşı sermiş; yürümek güç. Hatta yürüyüş yoluna da bu çakıllar taşmış durumda. Her halde iyi iş yapmadığı çin de kapısına kilit vurulmuş. Yani bölgede var olan tek tuvalet kullanılamaz durumda.

Saksılar: Oturma banklarının yanındaki saksılara her yıl yeni dikim yapılıp bir kez bile bakım ve sulama yapılmadığı için dikilen bitkiler kuruyup yok oluyorlar. Ama belediyemiz dikim işleminden yılmak bilmiyor. Keşke bakım, sulama da yapılsa...

Kaplama: Yayaların yoğun olarak yürüdğü yolun kaplaması ilk inşaat sırasında ve neredeyse yalnız Fenerbahçe girişindeki % 5'lik bölümde yapılmış ve kalanı kaba beton olarak duruyor. Yer yer sonradan dökülmüş betonlar da var. Bu nedenle ayağınızı burkmadan veya bir yerlere takmadan yürümek zor ve yağışlı havalarda biriken sular yüzünden neredeyse olanaksız. Kiremit tozu ile kaplanmış yaya yürüyüş parkuru ülkemizdeki genel eğilim doğrultusunda, ortası çukur, yanları yüksek yapıldığı için özel madde ile kaplı bu yollarda yağışlar sırasında su birikmekte ve yüksek olan yan kısımlara nadiren de olsa yapılmış mazgallar hiçbir işe yaramamaktadır. Şu günlerde elektrik tesisatının bitip tükenmeyen yenilenmesi için yapılan kazılarda çıkan toprak da çim bölge yerine düşüncesizce bu kaplama üzerine döküldüğü ieçin de ayrıca zarar görmektedir. Oysa hafriyat sırasında çıkan toprak çim bölgeye dökülse hiçbir sorun yaşanmayacaktı.

Bakımsızlık ve sürekli çalışma

Çocuk oyun parkları: İlgili birimlerden daha önceki başvurularımıza yenilendi, yenileniyor yanıtları almamıza karşın, halen bakımsızlıktan paslanmış aksamı ve kopuk parçaları ile hiçbir çocuğun işine yaramıyor. Özellikle orta bölümdeki ve Fenerbahçe tarafındaki iki küçük park, tamamen bakımsız bırakılmış durumda. Bunlar da temizlenip onarılmak yerine tümden sökülüp yenileri satın alınarak eminim yine vergilerimiz boşa gidecektir.

Ağaçlandırma: Geçen yıl ilettiğim öneriye aldığım yanıtın gerçekleşme oranı % 0'dan öteye gidemedi. Yani geçen yıl İstabul'da dikileceği söylenen bol sıfırlı sayıdaki fidandan hiçbiri bu bölgeye dikilmedi.

Çalışanlar: Bölgede yapılan çalışmalar dünyanın en ehlikeyif insanları tarafından yapılıyor. Çalışmalar, izlendiğinde yavaşlatılarak oynatılan bir film izleniyormuş gibi. İlgisizlik çok belirgin.

Proje: Bölge yıllardır inşaat halinde. Üstelik komik tarafı önce üst yapı ile başlanıp sonra sürekli alta inerek bir şeyler yapmak ve bu yolla üst yapıyı bozarak tekrar yapmak bir alışkanlık halinde. Bir parkı inşa ederken önce elektrik, kanal vb. alt yapıyı halledip sonra üstünü bitirmek bu kadar zor mudur? Üstelik bu çalışmalar hiç bitmiyor, biri bitiyor biri başlıyor. Her an inşaat var.’’

Yangın merdiveni yok

ATAKÖY

Ataköy'den bir okurumuz, önemli bir noktaya değiniyor. Ataköy, 5. Kısım'daki yüksek bloklarda, Emlak Bankası'ndan teslim aldıklaından bu yana yangın merdiveninin bulunmadığını söylüyor. Bloklarda ortalama nüfusun blok başına yaklaşık 300 kişiyi bulduğunu belirten okurumuz, 5. Kısım'dan sonra inşa edilen bloklarda yangın merdiveninin olduğunu bildiriyor ve bir felaket yaşanmadan gereken önlemin alınmasını istiyor.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Erkek öğretmenlere akciğer ve kalp taraması

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi Kızılay ile işbirliği yaparak ilçe hudutları içinde görev yapan erkek öğretmenleri akciğer ve kalp taramasından geçirmeye başladı. Bilindiği gibi yine belediye ve Kızılay işbirliği ile daha önce kadın öğretmenlerde uygulanan göğüs taramasında 25 kişide kanserin ilk elirtileri görülmüştü. Erkek öğretmenlerin taramasını Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ahmet Bahadırlı ile Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldız başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!