Egzama halk arasında yaygın bir rahatsızlık. Birçok çeşidi bulunan egzama farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık ile kendini belli eden bu rahatsızlık genelde ellerde ve bacaklarda görüldüğü gibi vücudun farklı bölgelerinde de oluşabiliyor. Peki egzama bulaşıcı mı, neden olur? Egzama belirtileri neler? İşte konu hakkında bilgiler...
#EgzamaEgzama, ellerde, kollarda ve yüz gibi cildin hemen her yerinde görülebilmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi egzamada da farklı varyasyonlar bulunabilmektedir. Atopik dermatit, Alerjik kontakt dermatit, İrritan kontakt dermatit bunlardan bazılarıdır. Peki, bulaşıcı bir hastalık olmayan egzamaya iyi gelen tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#DoktorEgzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
#EgzamaÜlkemizde de çok yaygın olarak görülen egzama hastalığı, farklı tipleri olan yaygın kaşıntılı bir cilt rahatsızlığıdır. Deriden tırnağa, genital bölgeden ağız içi dahil olmak üzere egzama türünü vücudun her alanında görmemiz mümkün. Vatandaşlar özellikle, egzama hastalığının belirtilerini ve neden olduğuna dair internette araştırma yapıyor? Peki egzama nedir? Egzama kimlerde görülür? Egzamanın belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?
#EgzamaCinsel yolla bulaşan hastalıklar listesine henüz birkaç ay öncesinde eklenmiş olması ve tedavisinin zor ve uzun süreli olması nedeniyle ‘süper mantar’ olarak nitelendirilen bir mantar türü ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından, yeni ortaya çıkmış bir mantar türü olarak sınıflandırılan ‘Trichophyton mentagrophytes tip VII’ (TMVII) ABD ve Fransa'nın ardından İngiltere'de de görüldü. Uzmanlar bu mantar türünün 'sessizce' yayıldığı konusunda uyarıyor.
#CYBHSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikSon yılların en meşhur cilt bakım uygulamalarından biri şüphesiz PRP ya da diğer bilinen ismiyle ‘vampir yüz bakımı’. Ancak PRP yaptırdıktan sonra HIV virüsü kapan kadınlarla ilgili yeni bir rapor, bazı kozmetik prosedürlerin güvenliği konusunda soru işaretleri yarattı.
#PRPCilt hastalıkları son günlerde yükselen hava sıcaklıklarının da etkisiyle artış göstermeye başladı. Bunlar arasında kızamık, zona, suçiçeği ve egzama ön sıralarda yer alıyor. Bu hastalıklar neredeyse benzer belirtiler gösterdikleri için birbiriyle karıştırılabiliyor. Peki, kızamık, zona, egzama, suçiçeği belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı, nasıl bulaşır? Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever hurriyet.com.tr için merak edilenleri anlattı.
#ZonaŞarkıcı Işın Karaca geçen hafta sosyal medya hesabından saçkıran olduğunu açıkladı. ‘Saçkıran’ (alopesi areata) saçın ya da yüz ve vücuttaki kılların döküldüğü, bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırdığı bir hastalık. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıkla ilgili sorularımızı uzmanlar yanıtladı.
#Saç KıranSaçın farklı bölgelerinde meydana gelen saç egzaması bir cilt rahatsızlığı olarak öne çıkar. Tıp dilinde ismi ise seboreik olarak bilinir. Bu rahatsızlığın bulaşıcı olup olmadığı ise merak edilen konular içerisinde bulunuyor. Peki, saç egzaması bulaşıcı mı? Saç derisinde oluşan egzama başkasına geçer mi tüm detayları ile derledik.
Maymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Koronavirüsün etkilerini henüz atamamışken yepyeni bir virüsle karşılaşmak ülkeleri hızla alarma geçirdi. Peki maymun çiçeği virüsünde kimler daha fazla risk altında? Çiçek aşısı olanlar virüse karşı hâlâ korunuyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkÇıbanlar genel olarak her insanın uğraşmak zorunda kaldığı rahatsızlıklardır. Çıbanlar hakkında doğru bilinen pek çok yanlış tedavi yöntemi hızla yayılmaktadır. Fakat çıban bir enfeksiyon olayıdır ve oldukça dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çıban nedir, neden çıkar ve ne yapılması gerektiği ile ilgili detayları derledik.
#Çıban Nedir Neden Çıkar?Selülit güzelliğimizle ilgili bir rahatsızlık gibi bilinse de, aslında derinin ve altındaki yumuşak dokunun enfeksiyonudur. Görüldüğü üzere sadece dışarıdan bizi rahatsız eden basit bir sorun değildir. Doktorların çoğunluğuna göre yaygın bir hastalıktır.
#Selülit NedirGenetik bir hastalık olarak tanımlanan ve dünya nüfusunun yüzde 3’ünü etkileyen sedef hastalığı, ülkemizde de görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Vatandaşlar özellikle, sedef hastalığının belirtilerini ve neden olduğuna dair internette araştırma yapıyor? Peki Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığı kimlerde görülür? Sedef hastalığı belirtileri nelerdir? Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir?
#Sedef Hastalığı BelirtileriFulden’in anneannesini kaybediş hikayesi ile başlıyor, yara denen acıyla tanışması... Ve kendi bağırsak kanseri ile devam ediyor hastalıkla geçen yılları. Sahnede parladığı yıllardan tanıyorum onu. Şimdi kurduğu Hayaller Gerçek Olsa Derneği ile parlamaya devam ediyor.Kelebek adı verilen son yıllarda ismini duyduğumuz, yaşaması çok zor, hassas ve önemli hastalığın ilk sahip çıkanı tabii ki rahmetli Türkan Saylan.Şimdilerde Fulden’in sosyal medyada avaz avaz çığlıkları ile farkına varıyoruz bu yaralı yaşamın zorluklarına... Bu zorlukları, ömür boyu bu yaralarla yaşayacak Zeynep ve Ramazan’dan dinledim. Siz de yüreğinizle okuyun...
#Gülben ErgenSivas’ın Kangal ilçesinde, aslında bir gezgin için cazip hiç bir şey yok. Tarihi yapıları, güzel sokakları, nehirleri, gölleri bir tarafa bıraktım… Ne güzel bir lokanta ne de soluklanacak bir güzel kafe bulursunuz. Sonsuzluk manzarası; dağlar, tarlalar, ovalar var. Bir de kangal köpekleri ve balık doktorlar… Ve bence bu ikisi için oraya gitmeye değer…