Yeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...
#GazetehaberleriMASTERS of Wine Weekend İstanbul, etkinliğinde dünyaca ünlü 7 şarap ustası 43 üreticinin 320 şarabını tattı. Toplam 17 Türk şarabı ‘Olağanüstü’ anlamına gelen 90 ve üzeri puan aldı. Alınan en yüksek puan ise 92 ile Kavaklıdere Pendore Syrah 2010 ve Kavaklıdere Prestige Boğazkere 2004’e gitti.
Türk şarapçıları, geçen hafta da Masters of Wine ünvanına sahip dünyanın ünlü uzmanlarını ağırladı. Master of Wine Weekend İstanbul etkinliğinde, 274 Türk şarabı tadıldı. Tadılan şaraplardan, 24’ü üstün bir karakter ve stile sahip anlamına gelen 90 puan veya üzeri not aldı.
TÜRK ve Yunan kültürlerini, yemeklerini tanıtacak olan ve her iki ülkenin televizyonlarında yayınlanacak olan ‘Muhteşem Yolculuk’ programından bahsetmiştim. Yunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğini alan programın Yunan Adaları’ndaki koordinatörlüğünü ve danışmanlığını yapacak olan gazeteci Matula Pandelakis geçtiğimiz hafta Alaçatı’ya geldi. Egeo News ve Egeo Televizyonu yayın yönetmeni ve editörü olan Pandelakis ile programın yapımcıları Maria Ekmekçioğlu ve Erdal Murat Aktaş eşliğinde keyifli bir sohbet yaptık.
Veritas Şarap Eğitim ve Organizasyonları şirketi tarafından 5-7 Mart 2010 tarihlerinde düzenlenen Masters of Wine Weekend İstanbul etkinliğinde Türkiye’ye gelen 9 “Master of Wine” unvanlı şarap ustası, Türk şaraplarını “hayallerin çok ötesinde” sözleriyle değerlendirdi.
Amsterdam’da yapılan tadım sonucunda Kavaklıdere şaraplarının bazı ürünlerinin, dünyanın en prestijli restoranları olan Michelin yıldızlı restoranlarında servis edilmesine karar verildi. Kavaklıdere Murahhas Azası Ali Başman, “Türk şarabının Michelin yıldızlı restoranlarında servis edilmesi, Türk şaraplarının tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi.