Günümüzde eczacılık bölümü yaygın olarak tercih esilen bir bölümdür. Bu nedenle Eczacılık bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Eczacılık Bölümü Nedir?Sıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıYKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#Puan Mı ÖnemliYüz binlerce üniversite adayı, bugünlerde kafalarında onlarca soru işaretiyle tercih yapmaya çalışıyor. Adayların bu zorlu tercih sürecini kolaylaştırmanın yolu deneyimli uzmanlara kulak vermek. İşte onlardan biri olan eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı:
#YAZARYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasının ardından da tercih dönemi başlayacak. Bu süreçte tercih edilecek bölümlerin taban puanları da araştırılıyor. Peki Eczacılık taban puanları kaç? İşte Eczacılık taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Eczacılık Taban PuanlarıSafranın nasıl elde edildiği ve safranın faydaları, bitkilerle ilgilenenlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılan safran bitkisi ağırlığının 100 bin katı suyu sarıya boyayabilme özelliğine sahip. Ana vatanı Güneybatı Asya olan safran baharatı keskin bir tadı ve iyodoform ya da saman benzeri bir kokusu ile akıllara geliyor. Güçlü ve doğrudan güneş ışığını ne kadar severse safran bitkisi gölgede kalmaktan da o kadar hoşlanmıyor. İşte, safranın kullanım alanları ve faydaları.
#Safran Nerede KullanıkırGenetik ve Biyomühendislik bölümü; genetik ve biyomühendislik biliminin birleştiği ve tıp biliminin temel ilkelerinin ön plana çıktığı bir programdır. Sizin için Genetik Ve Biyomühendislik Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanlarını detaylarıyla derledik.
#Genetik Ve Biyomühendislik Bölümü Nedir?Dr. Cevdet Tuna tarafından 1950’de ilaç şirketi olarak temelleri atılan, kozmetik ve kişisel bakım alanında yaptığı atakla 5 kıtada 125 ülkeye ürün gönderen Farmasi, hem Avrupa’da hem de Amerika’da büyüyor. Markanın yeni kuşak temsilcilerinden Sinan Tuna ile yeni hedeflerini ve marka öykülerini konuştuk. Tuna, “Bu yılı Türkiye’de 1 milyar TL üzerinde ciroyla kapatmayı hedefliyoruz. 10 yılda Türkiye ve komşu ülkelerde doğrudan satış sektöründe lider kozmetik markası olmayı istiyoruz.Amerika’da da Alaska dahil her yere ürün göndermeye başladık. Yeni bir ofis kararı da aldık. Önümüzdeki yıllarda ABD’de 1 milyar dolar ciro yapmayı planlıyoruz” dedi.
#Cevdet TunaHürriyet Ankara’nın üniversitelerle kenti konuştuğu “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin üçüncü durağı Gazi Üniversitesi oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte Gazi Üniversitesi’nde akademisyenlerle kenti ve üniversiteyi masaya yatırdı.
#Gazi ÜniversitesiHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#AnkademiİNGİLİZCE Öğretmeni Necla Kökrerek (35) ile Eczacı Şebnem Dinç (39) iki kız kardeş, aralarındaki uyumu ticarete taşıyan kardeşler, mesleklerini bırakıp Torbalı'da 200 metrekarelik alanda açtıkları kişisel bakım ve güzellik merkezinde kadınları güzelleştiriyor.
#İzmirSevgili yardımsever dostlar. Yetiş Ayşe’ye gelen e-postalardan bazılarını sizinle paylaşıyoruz. Her gelen talebi ekibimizle birlikte titizlikle inceleyip sizlere sunuyoruz. Bizden umut bekleyen canlar var. Benim kanatsız meleklerim sizler yine harikalar yaratacaksınız bunu biliyorum. İyi ki varsınız.
Üniversiteye girişte sınavların nasıl yapılacağı, kriterlerin ne olacağı, üniversite kontenjanları ve yükseköğretime ilişkin daha birçok konuda karar yetkisine sahip olan YÖK’ün eski ve yeni üyeleri adaylara üniversite tercihlerini nasıl yapmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı ipuçları verdi.
Neylan Dinler, Cem Boyner’in kız kardeşi. Uzun yıllar Beymen’de deri konfeksiyon bölümünün başındaydı. Eşi Semih Dinler, yelkenli tekne üretimi yapıyordu. Dinler çiftinin organik yolculuğu bundan 11 yıl önce Göcek’in Gökçeovacık köyüne gitmeleriyle başladı. Önce köye bir zeytinyağı fabrikası kurdular. Sonra adaçayı, defne, kekik yetiştirdiler. Ürettikleri bütün ürünleri “Yakatarla” markası altında pazarladılar. Durmadılar, esansiyel yağ üretimine kafayı taktılar. Fıstık yağından acı biber yağına 55 çeşit yağ ürettiler. Sonunda Türkiye’nin ilk sertifikalı organik kozmetik markası Rare Blassom’u yarattılar.
Müziğin ruh hali ve zeka üzerinde güçlü etkileri olduğunu hep bilirdik. Hafif müzik sakinleştirir, anne karnında Mozart veya Beethoven dinleyen bebekler zeki olur, bundan 20 yıl önceki Müslüm Gürses’i dinleyen hayata kahreder gibi. Selçuklu ve Osmanlılar’ın bazı ruhsal ve bedeni rahatsızlıkları, belirli müzikler dinleterek tedavi ettikleri de malumumuz. Fakat “müzik eczacılığı”, sadece bizim için değil tüm dünya için yeni bir meslek. Eczaneye gidip reçetenizdeki müzikleri alıyor, uzmanın tavsiye ettiği dozda ve zamanda dinliyorsunuz. Müzik-insan ilişkisinde yeni bir adım.
Yeşim Mançe Emre, İzmir’de uzun yıllar başarılı olan bir iş kadını. Ama birçok başarılı profesyonel gibi, o da uzun zaman önce İstanbul’dan gelen teklifi değerlendirip orada çalışmaya başladı. Emre, bana göre, İzmir’in gelişmesi için burada yaşayan çoğu kişiden daha fazla uğraşıyor.
Yaz sonunda "Medeniyetler Buluşması"nı izlemek için Antakya’ya gitmiştim. Savon Otel’deki kokteyl sırasında bir adamla karşılaştım. Suriyeli olan bu orta yaşlı beyefendinin adı Salih Ünlütürk’tü. Yayladağ sınırının Suriye tarafında Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgede dünyaya gelmişti. Çok güzel Türkçe konuşuyordu.
<B>BU </B>akşam (dün) tam 20.00'de hava kararmak üzereyken <B>Şişli, Teşvikiye </B>ve <B>Beşiktaş </B>semalarında alçaktan uçan tek motorlu bir uçak belirdi. Uçağın arkasındaki metrelerce uzunluktaki ipin üzerinde <B>‘‘Büyükşehir çalışıyor - Spor AŞ’’</B> yazısı vardı.