Hem içimizi ısıtıyor hem de lezzetli. Şöyle dumanı tüten, iyi bir çorbadan daha iyi ne olabilir soğuk kış günlerinde... Mutfağımız çorba açısından zengin. Her yöremizde envai çeşidi hazırlanıyor. Jürimiz bu hafta şifa kaynağı çorbalarımızı en iyi yapan mekânları seçti.
#Pınar TahirlerHer yıl 24 Ekim Dünya İşkembe Günü olarak kutlanıyor. Bizdeyse en çok çorbası meşhur. Kiminin içine bağırsaktan önceki son kısmı ifade eden şirden katılıyor kiminin içine işkembeden çıkan etli kısım yani ‘damar’ ekleniyor... Büyükçe doğranan işkembe, yani tuzlamaysa pek çoğumuzun favorisi. Temizliği ustalık isteyen ve yapımı da oldukça meşakkatli bu çorbanın en iyisini nerede yeriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞİzmir’e ayak bastık mı hemen gözümüzün aradığı lezzetlerden kumru... Tulum peyniri, domates ve sivri biberle yapılanı, İzmirlilere göre kumrunun hası! Ancak içine şarküteri çeşitlerinin girdiği sıcak halini seven de çok. Nohut mayalı ve susamlı ekmekle hazırlanan, İzmir’in coğrafi işaretli bu leziz sandvicinin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#KumruHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıYaz tatilinde deniz mahsulleri ve sokak lezzetleri öne geçiyor belki ama zeytinyağlıların ve sulu ev yemeklerinin yeri hep ayrı. Hem doyurucuhem de hesaplı alternatifler sunan lokantalarımız gittiğimiz yörenin malzemelerini tanıyabilmemiz için de birer cevher üstelik... Jürimize tatil beldelerindeki en iyi esnaf lokantalarını sorduk.
#Eniz MahsulleriYemek yapmaya vaktimiz olmadığında veya canımız karbonhidrat çektiğinde imdadımıza yetişiyor; birbirinden leziz soslarla mükellef bir öğüne dönüşüyor. Alışılmış tariflerin dışına çıkmak isteyenler için önerilerimiz var... Makarnayı yeşil mercimek, kıyma ve kişnişle besleyici bir çorbaya dönüştürebilir veya bol peynirle enfes bir mac&cheese yapabiliriz.
#MakarnaSoğuk kış günlerinde içimizi ısıtması için aklımıza ilk çorba geliyor şüphesiz. Üstelik bir de içine tavuk veya et suyu girince, hem besleyiciliği artıyor hem de lezzeti... Mercimek, beyran, ezogelin, kuru bamya gibi ülkemizde çok sevilen çorbaların en iyi adreslerini jürimiz seçti.
#MercimekYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiTürkiye Hırvatistan maçı ile gözler A Milli Takım'ın sahaya çıkacağı ilk mücadeleye çevrildi. EURO 2016'da Türkiye Hırvatistan maçı ile heyecan dolu bir karşılaşma oynanacak. Türkiye turnuva öncesinde en genç takım olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Peki Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?
#Türkiye Hırvatistan Maçı