Soğuklarda içimiz ısınsın

Güncelleme Tarihi:

Soğuklarda içimiz ısınsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2023 07:00

Orkidelerin kökü yıkanıp kurutuluyor, ardından ezilerek toz haline getiriliyor. Sütle pişirilip üzerine biraz da tarçın serpildi mi nefis içeceğimiz hazır. Kış aylarıyla özdeşleştirdiğimiz salebi en iyi yapan yerleri jürimiz seçti.

Haberin Devamı

Soğuklarda içimiz ısınsın

1- İçinde sübye de var

Emirgân Sütiş, İstanbul

Ebru Erke “Kendi mandıralarından gelen sütle hazırlıyorlar, içinde sübye de var” diyor, Ayfer Yavi “Geleneksel salebin adresi” diye ekliyor. Fincanı 60 lira, 1 litrelik şişesi 130 lira. Bursa, Sakarya, Eskişehir, Kayseri ve İzmir’de şubeleri var. (0212) 323 50 30

2- Dondurması kadar iyi

Dondurmacı Ali Usta, İstanbul

Moda’da... Ebru Omurcalı “Enfes dondurmalarıyla tanıdığınız Ali Usta kışın da salebiyle (40 lira) aynı kalitede hizmet veriyor. İyi bir dondurma için salep önemli bir malzeme. Bu lezzet tesadüf değil” diyor. Ferit Özkaşıkcı da beğeniyor. (0216) 414 18 80

Haberin Devamı

3- Litrelik de alınabilir

Reyhan Pastanesi, İzmir

Ebru Omurcalı “İzmirlilerin de İzmir’i ziyaret edenlerin de uğrak noktası... Tatlıları kadar salebin de hakkını veriyorlar” diyor. Fiyatı 40 lira. İsteyene kendi imalatları olan litrelik (150 lira) salep de var. Ebru Erke de tavsiye ediyor. (0232) 700 19 65

4- Katkı maddesi yok

Zeynel Muhallebicisi, Ankara

Ferit Özkaşıkcı “Sütlü tatlılarıyla ünlü pastanenin salebi de nefis. Soğuk kış günlerinde içmeyi çok seviyorum” diyor. Katkı maddesi ve kıvam arttırıcı kullanılmıyor. 60 cl’lik kavanozda fiyatı 140 lira. İstanbul’da da şubeleri var. (0312) 439 71 71

5- File bademle

Sultan Köşkü, İzmir

Bostanlı’da... Ayfer Yavi “Otantik mekânda salebi file bademle servis ediyorlar. Tabi illaki tarçın ilavesiyle”, Ebru Omurcalı “Üzerine serpilen badem ilavesiyle oldukça şaşırtıcı bir lezzet uyumu var” diyor. Fiyatı 50 lira. (0232) 337 00 21

6- Tadı damakta kalıyor

Yaşar Pastanesi, Kahramanmaraş

Asuman Kerkez “Yıllardır birçok yerde salep içtim ama buranınki (40 lira) başka. Gerçek saleple ve kıvam arttırıcı kullanmadan hazırlıyorlar. Benim için damağımda sadece salep tadının kalması önemli. Burası bunu karşılıyor” diyor. (0344) 225 08 08

7- Safranlısı da yapılıyor

İstinye Kahvecisi, İstanbul

Türk kahvesiyle meşhur işletme İstinyePark AVM’de. Salih S. Sevinç “Safranlı salebi de nefis” diyor. Sade salebin fincanı 65, safranlısı 135 lira. Kendi saleplerini pakette de satıyorlar, 100 gramlık paketleri 310 lira. İzmir’de şubeleri var. (0212) 277 30 07

Haberin Devamı

8- Manda sütüyle

Karaköy Muhallebicisi, İstanbul

İstiklal Caddesi’ndeki dükkân, Hasan Fehmi Özsüt adıyla da biliniyor. Ayfer Yavi “Buradaki salebin özelliği, kendi çiftliklerinden gelen manda sütüyle yapılması” diyor. Üzerinde bolca tarçınla ikram ediliyor. Fiyatı 30 lira. (0535) 608 87 05

9- Denize nazır

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, İstanbul

Ferit Özkaşıkcı, Çengelköy’deki mekânda oturup denize nazır salep içmenin yerinin bir başka olduğunu söylüyor. Dilerseniz dışarıdan kendi yiyeceğinizi getirebiliyorsunuz. Ebru Omurcalı’nın da favorilerinden. Fiyatı 60 lira. (0216) 422 10 36

10- Müdavimi çok

Merhaba Pastaneleri, İstanbul

Sirkeci’de... Salih Seçkin Sevinç “1920’lerde işe dondurma üreterek başlamışlar. Kış aylarındaysa kendi özel reçeteleri olan saleplerinin müdavimi çok” diyor. Fincanı 35 lira. (0212) 520 27 24

BAKMADAN GEÇME!