Bu sene birbirimize değil, daha çok ekranlara baktık! Biz de Hürriyet Hafta Sonu Ekleri olarak bu bir yıl içinde pek çok kez dijital dünyadaki en iyi uygulamaları, programları, kanalları listeledik. Şimdi de onlardan yola çıkarak bir yıl sonu seçkisiyle, 2020’nin en iyileriyle karşınızdayız. Her ilgi alanına uyacak bir listemiz var.
#Gazetehaberleriİftar sofraları için yeni tarifler arayışındayız. Ancak yemek kitaplarının sayfalarını karıştırmak geride kaldı. Artık ünlü şeflerin mutfaklarına kolayca misafir olmak mümkün. Birbirinden farklı lezzetleri şeflerin YouTube kanallarında bulabilirsiniz. Uzman jürimize sorduk ve sizin için 10 yemek kanalını sıraladık.
#GazetehaberleriBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliGlütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#GlütenSağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır. Yulaf tüketimi aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu lifi de karşılamaktadır. Günlük enerjiyi karşılamaya yardımcı olan yulaf hareketi de arttırmaktadır. Spor ile desteklenen yulaf tüketiminde kişiler hızlı kilo vermeye başlamaktadır. Yulaf kilo verdirir mi? sütlü kakaolu yulaf zayıflatır mı sizler için derledik.
Badem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaKüçükken hiç sevmezdim ama artık sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak görüyorum... Tok kalmak isteyen, benim gibi lahanayla barışsın! Turşusu çok güzel bir probiyotiktir, sadece dolması değil kısırı da çok güzel olur. Kırmızı lahana narenciyeli salatalara müthiş yakışır. Brüksel lahanasınıysa sarımsaklı yoğurt ve pulbiberle denemenizi öneririm çünkü enfes oluyor!
#LahanaKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi SüreciLahana özellikle kış aylarında sofraların olmazsa olmazı. Düşük kalorili ve bol lezzetli bir sebze olan lahananın beyazı, moru, karası her türlü tarife çok yakışıyor. Sizin için çorbadan dolmaya çeşitli lahanalı tarifler hazırladık...
#Lahanalı TariflerDiyet yapan bireyler pazartesiden cumaya kadar diyetlerini titizlikle uygularken, hafta sonu ile beraber düzen bozuluyor belki de bütün haftanın emeği çöpe gidiyor. Peki hafta sonu hangi sebeplerle diyet düzenimiz karışıyor ve bu durumlarda hangi çözümler bizi kurtaracak..
#KahvaltıYaz aylarının sevilen sebzesi birçok kişi tarafından sevilmese de aslında düşük kalorili bir lif deposu olarak çok faydalı. Üstelik birçok farklı tarifte de kullanılabiliyor. Sizin için bamyayla yapabileceğiniz farklı tarifler derledik. Bir göz atmaya ne dersiniz?
#Bamya Yemeği Nasıl YapılırYaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından olan dondurma, sıcak havaların kendisini göstermesiyle evlerimizdeki yerini aldı. Her yaştan kişinin hayır diyemediği bu tatlı aynı zamanda protein ve kalsiyum deposu. Marketlerde satılan hazır dondurmaları almak istemeyenler ise, evde dondurma yapmak için internetten dondurma tariflerini araştırmaya başladı. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Nisan ayının ikinci haftası demek ilkbahar artık geri gitmemek üzere geldi demektir. O halde gelsin bahar lezzetleri, gelsin yaz öncesi form tutmayı hedefleyenler için düşük kalorili doyurucu tarifler. Hele ki bu yemekler kolay ve pratik olursa, kısa süre içinde yemeye hazır gelirse tadına doyum olmaz. İşte bugün ne pişirsem diyenler için beş nefis yemek tarifi...
#Bugün Ne Pişirsem