Güncelleme Tarihi:
Hurmadan çikolata
SELAHATTİN SÖNMEZ
Malzemeler (4 kişilik)
10 adet büyük kuru hurma
(Kudüs veya İran)
1.5 su bardağı kuru ceviz
½ su bardağı toz kakao
1 tatlı kaşığı toz vanilya
½ su bardağı süt
Yapılışı:
Hurmanın çekirdeğini çıkartıp blender’dan geçirin ve içerisine bir bardak cevizi ekleyin. Kakaoyu, vanilyayı ve sütü ekleyip karıştırın. Karışımı elinizde bir-iki dakika yoğurun. Cevizi kırıp bu karışıma ekleyin, bir dakika daha yoğurun. Cam kabın içerisine presleyin.
Yulaflı çilekli muhallebi
DİLARA KOÇAK
Malzemeler:
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 bardak az yağlı süt
1 çay bardağı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı muhallebi (Kıvamında pişirilir)
Yapılışı:
Bir yemek kaşığı pekmez ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.
Yarım kilo çilek ufak küpler halinde doğrayın. Büyükçe bir kasede doğranmış çilekleri üzerine ballı su dökerek 15 dakika bekletin. Daha sonra 4 kaseye eşit şekilde önce yulaflı muhallebi paylaştırın, sonra da üzerine doğranmış çilekleri koyarak servis edin.
Ayva tatlısı
TAYLAN KÜMELİ
Malzemeler:
1 adet orta boy ayva
Tarçın
2 tatlı kaşığı light labne
2 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı (Tatlandırıcının aspartam içermemesine özen gösterin)
Fırın torbası.
Yapılışı:
Ayvaları iki parçaya ayırıp göbeklerini hafifçe oyun. Parçaların üzerine birer tatlı kaşığı tatlandırıcı ve toz tarçın serpin. Fırın torbasına yerleştirin. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra ayvaların göbeklerine birer tatlı kaşığı light labne ilave edin. Ayva çok zengin bir lif kaynağıdır ve bu sayede tok tutucu özelliği vardır. Tatlı krizlerini kolaylıkla bastırabilir.
Kriz tatlısı
YELDA KAHVECİOĞLU
Yapılışı:
Bir kırmızı ve bir yeşil elmayı kabuklarını soymadan kareler şeklinde doğruyoruz ve bir tavada kısık ateşte üzerine az su serperek karıştırarak pişiriyoruz. Elmalarımız pişerken önceden küçük küçük doğradığımız 3 kuru kayısı, 3 kuru erik, 3 tam ceviz içi ve bir yemek kaşığı kuru yabanmersinini de bu karışıma ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Karışımı ocaktan almaya yakın üzerine toz tarçın serpiyoruz. Hafif pişirdiğimiz bu karışımı, yanına 1 yemek kaşığı diyet dondurma ekleyerek servis edebiliriz.
İncir tatlısı
SERAP TOLAZ
Malzemeler (4 kişilik)
Yarim litre light süt
8 adet kuru incir
10-12 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
İncirlerin saplarını kesip dört parçaya bölün. Tencereye sütü koyup hafif ısıtın. İncirleri sütte yumuşayıncaya kadar bekletin. Daha sonra inciri, sütü ve tarçını robotta püre getirin. Cevizlerin bir kısmını bu karışıma ilave edin. Tatlıyı kâselere boşaltın. Buzdolabında soğumaya bırakın.