Düşük Kalorili Diyet Yemekleri
.
Bu düşük kalorili tariflerle diyetinizi bozmadan, damak tadınıza farklı lezzetler katabilir ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye devam edebilirsiniz...SUSAMLI VE HARDALLI ET
355 kaloriHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 15 dakika1 kişilikGerekli malzemeler:1 kuzu külbastı veya biftek1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi1 çay kaşığı hardal1 tatlı kaşığı susam1 tatlı kaşığı zeytinyağıTuz, kekik, karabiberHazırlanışı: Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
KÖRİLİ VE YOĞURTLU TAVUK
280 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika2 kişilikGerekli malzemeler:200 gr tavuk butYarım küçük kâselight yoğurt1 soğan1 kahve fincanı sıcak su2 dal maydanoz1 tatlı kaşığı zeytinyağı1'er tutam köri ve zencefilTuzHazırlanışı: Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.Püf noktası: Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur.
KABAK MÜCVER
185 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 10 dakika2 kişilikGerekli malzemeler:2 kabak2 dal dereotu1 çorba kaşığı un (30 gr)1 yumurta akı1 tatlı kaşığıRendelenmiş kaşar peyniriKızartmak için sıvıyağTuz, karabiberHazırlanışı: Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
KİRAZLI VE ŞEFTALİLİ KEK
180 kaloriHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 20 dakika4 kişilikGerekli malzemeler:2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr)3 çorba kaşığı patates nişastası3 çorba kaşığı soğuk suYarım paket kabartma tozu1 limonun rendelenmiş kabuğu4 çorba kaşığı light reçel3 şeftali o 10 kirazHazırlanışı:Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin. Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın.
PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ
215 kaloriHazırlama süresi: 30 dakika1 kişilikGerekli malzemeler:2 kalın dilimbostan patlıcanı1 küçük patates1 dal dereotu2 dal semizotu1 çorba kaşığı soya filizi1 tatlı kaşığı zeytinyağıTuz, karabiberHazırlanışı: Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
EKMEKLİ KIŞ SALATASI
275 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika1 kişilikGerekli malzemeler:2 dilim diyet ekmek1 taze soğan1 salatalık1 domates2 dal maydanoz1 dal naneYarım demet roka1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı limon suyu1 çay kaşığı sirkeTuz, kekik, pulbiberYoğurtHazırlanışı: Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
MAYONEZLİ CEVİZLİ SALATALIK
315 kaloriHazırlama süresi: 15 dakika1 kişilikGerekli malzemeler:1 salatalık2 çorba kaşığı mayonez4 yarım ceviz içi4 nane yaprağı2 damla worcester sosuTuzHazırlanışı: Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayın.Mayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın. Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
FIRINDA FASÜLYE GRATEN
220 kaloriHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 10 dakika2 kişilikGerekli malzemeler:300 gr taze fasulye1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)50 gr dilpeyniri2 diş sarımsak1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)Tuz, kırmızı pulbiberHazırlanışı: Fasulyeyi temizleyin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeyi fırın kabına alın. Üzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
PEYNİRLİ IZGARA KABAK RULO
280 kaloriGerekli malzemeler:5 adet orta büyüklükte kabak 1 su bardağı lor peyniri ½ su bardağı beyaz peynir ½ demet dereotu 1 çay bardağı biberli yeşil zeytin1 adet kapya biber 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz , Karabiber, Pul biberHazırlanışı: Kabakları yarım cm kalınlığında uzunlamasına keselim. Hepsini tuzladıktan sonra sulanan kısımlarını kağıt havlu ile bastırarak kurulayalım. Fırça ile kabakların iki yüzüne sıvı yağ sürelim. Teflon tavada kabakların her iki yüzünü ızgara edelim. Kapya biber, dereotu ve yeşil biberleri incecik doğrayalım. Kalan malzemelerin tamamıyla karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımdan her bir kabak şeridine bir parça koyup rulo yapalım. Yan yana dizip dereotu ile süsleyip servis yapalım.
MEYVELİ TRAMİSU
280 kaloriHazırlama süresi: 20 dakika2 kişilikGerekli malzemeler:125 gr light labne peyniri125 gr light yoğurt1 çorba kaşığı bal150 gr frambuaz1 portakalYarım su bardağıMaden suyu4 kedidili bisküviHazırlanışı: Frambuazları yıkayıp blendere alın. Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin. Portakalı ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin. Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın. Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin. Nane yaprakları ve portakal dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapın.Daha hafif bir tatlı için:100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir. Bu durumda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.