Duruş Bozukluğu haberleri sayfasında Duruş Bozukluğu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 324 Duruş Bozukluğu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son bir yıldır hayatı eve sığdırdık sığdırmasına ama pek çoğumuz hareketsizlikten, stresten, duruş bozukluğundan ve hatalı egzersiz yapmaktan çeşitli kas, eklem, iskelet sorunları yaşadık, yaşıyoruz. İşin uzmanı nerede hata yaptığımızı ve bunları nasıl düzeltebileceğimizi anlattı…
#GazetehaberleriUyku alışkanlıklarının postür yani duruş üzerinde büyük etkileri olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmesi gerekir. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
#UykuCovid-19 pandemisinde kötü postür yani duruş bozukluğuna bağlı ağrıların arttığına dikkati çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Duruş bozukluğu genelde yaşla birlikte artar ancak son zamanlarda pandemi dolayısıyla çocuklarda ve genç erişkinlerde de sıkça görülüyor. Kötü postür hayatın ileri dönemlerinde kronik kas iskelet rahatsızlıklarına, ruhsal bozukluklara yol açabilir” dedi.
#Duruş BozukluğuTelefon, tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun süren hareketsiz yaşam erken yaşta boyun düzleşmesi, sırtta kamburluk, omurga ağrısı, bel fıtığı ve kireçlenmelere de sebebiyet verdi. Yanlış postür boyun, sırt, omuz, bel ve bacak ağrılarına neden olmaktadır. İnsanların yüzde 80'inden fazlasının hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşamaktadır. Pandemide duruş bozukluğunun arttığını belirten Uzm. Dr. Narmin Ahmadli, koronavirüs pandemisi döneminde artan postür bozukluğuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#Duruş BozukluğuÇocuklarda küçük yaşlardan itibaren dengesiz beslenme ile gelişen obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülebildiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhan Özer, "Egzersiz, postür (duruş) problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir. Çocuğunuz ağrıdan bahsediyorsa, çocuğunuzu incelediğiniz zaman herhangi bir asimetri gözlemliyorsanız doktorunuzdan postür analizi yapmasını istemelisiniz” dedi.
#ÇocukDuruş (postür) vücut kısımlarının diziliş ve düzenidir. Postür statik veya dinamik olarak ikiye ayrılır. Oturma, ayakta durma, yatma sırasında vücudun duruş şekline statik postür (sabit duruş), hareket esnasında vücudun duruş şekline ise dinamik postür (hareketli duruş) denilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu konu hakkında bilgilendirdi.
#Duruş BozukluğuSağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi Berna Kuzuoğlu Tunçer, insan beyninin gelişimine zemin hazırlayan en önemli olgunun, dik yürüme olduğunu ifade ederek, "Yapılan çalışmalarda düzgün duruşun kanda Tiroid Uyarıcı Hormon (TSH) düzeyine etki ettiği, beyin aktivitesini arttırdığı ve bu sebeple de kişinin ruh halini olumlu etkilediği ifade edilmektedir" dedi.
#Duruş BozukluğuUzun bir yaz dönemi sonrasında, okullar ders başı yaptı. Yaz döneminde gerek deniz, gerekse de havuzlara girip, sırtlarındaki kış yorgunluğunu atan çocuklarımız, tekrar ağır sırt çantalarının altına ve okullarda sanki her çocuk aynı uzunlukta ve kilodaymış gibi yapılmış tek tip sıralarına geri döndüler. Gerçi yaz döneminde de, telefonlar ya da tabletler yine omurgalarına sorun yaratmaya devam etti ve maalesef bundan sonraki kuşaklar bundan kurtulamayacaklar.
#Çocukİskelet kısımlarının vücudun destek yapılarını zedelenme ve ilerleyici deformasyondan koruyacak şekilde düzgün ve dengeli dizilişidir. Ayrıca vücudun görünüşünü güzel, duruş ve dengesi iyi, eklemler üzerindeki zorlanması az, organların yeterli ve düzgün çalışabilmelerini sağlayan, kişinin kendisini yormadan gevşek olarak aldığı postür(duruş) olarak da tanımlanabilir.Duruş statik(durağan) yada dinamiktir(hareketli). Durağan duruş oturma, ayakta durma, yatma sırasındaki duruştur.
#Duruş BozukluğuHer şey omuzlarınızda birikiyor, kamburunuz çıkıyor, sırtınız ağrıyor... Duruş (postür) bozuklukları bugün en yaygın rahatsızlıklardan. Engellemenin yollarını Acıbadem Maslak’tan Prof. Dr. Reyhan Çeliker ve Gayrettepe Florence Nightingale’den Op. Dr. Eyüp Bakmaz’a sorduk.
#Duruş BozukluğuArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunYaş bir sayıdır. Yaşın anlamı ise tamamen sizin bakış açınıza göre değişir. Peki neden 40 yaş sendromu yaşanır? 40 yaş hayatımızda neleri değiştirir? Bu yaşımızın tadını en sağlıklı ve verimli bir şekilde nasıl çıkarabiliriz? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda.
#SağlıkSabahın ilk saatlerinde kahve içerek güne başlamak, ağzınızdan değil burnunuzdan nefes almayı unutmak… Birbirinden tamamen alakasız ve masum görünebilir sağlığımız üzerinde büyük etkileri var.Günlük sağlık ve kilo verme tavsiyeleriyle sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Fizyoterapist Chris Boettcher, son araştırmalara dayanarak kilo aldıran, uykuyu bozan ve kişiyi daha az enerjik hale getiren 10 şaşırtıcı alışkanlığı ortaya koydu.
#SağlıkYüzüstü mü sırtüstümü yoksa yana doğru mu yatıyorsunuz? Tercih ettiğiniz pozisyonun, reflüden beyin sağlığına kadar bir dizi sağlık sorununu tetikleme potansiyeline sahip olduğunu hatta en kötü senaryolarda, kötü bir uyku pozisyonunun sizi yavaş yavaş öldürüyor olabileceğini biliyor musunuz?
#Sağlıklı UykuOmurgaya yönelik elle yapılan kayropraktik yönteminin, çoğu kişi tarafından “kütletme tedavisi” olarak bilinmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Levent Tekin, bu tedavinin mutlaka uzmanlarca yapılması gerektiğini söyledi ve önemli uyarılarda bulundu...
#KayropraktikHareketsiz yaşam, duruş bozukluğu ve bilgisayar karşısında geçirilen uzun saatler sebebiyle son dönemde bel ağrısı çekenlerin sayısı hızla artıyor. Yanlış yaşam şartları ve zorlamaların bel fıtığına zemin hazırladığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ubeydullah Sevgili, gelişi güzel ve merdiven altı yapılan tedavilerin ise fıtığın daha da kötüleşmesine neden olduğunu belirtti.
#Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ubeydullah SevgiliUzaktan eğitimin de etkisiyle çocukların eskiye oranla daha fazla masa başında ve ekran karşısında vakit geçirmeleri, erken yaşta duruş bozukluğu yaşamalarına neden olabiliyor. Prof. Dr. N. Ekin Akalan, “Çocukların çalışma postürleri (duruşları) ile başarıları, karar verme yetenekleri arasında yüksek bir ilişki var. Çocukların doğru duruşu öğrenmesi gerek” diyerek aileleri uyarıyor.
#Ekin AkalanGerek pandeminin etkisiyle gerekse yaşantı şeklimizin bozulmasından dolayı artık çocukluk çağından itibaren boyundan başlayıp bele kadar uzanan şekil bozukluklarında artış bulunmaktadır. Peki, kamburluk bir hastalık mıdır? Yoksa sadece basit bir şekil bozukluğu mudur?
#Op. Dr. Erman ÇEKİÇSırt ağrıları ile baş etmek oldukça zordur. Genellikle fiziksel durumlardan kaynaklanan ağrıların duruş bozukluğundan kaynaklı olduğu bilinir. Bel ağrısı, rahatsız bir yerde uyuma, hareketsiz bir yaşam ya da iskelet sistemindeki bozukluklar da sırt ağrısına sebep olabilir. Özellikle oturarak çalışan kişilerde sırtın sağ bölgesinde ağrılar meydana gelebilir. Sırtın sağ tarafındaki ağrının nedenleriyle beraber nasıl geçeceği de sizler için detaylandırdık.
#Sırt AğrısıKız ve erkek çocukların kemik yapıları birbirinden farklıdır. Kız çocuklarının kemik yapıları erkek çocuklarının kemik yapılarına oranla daha narindir. Bu sebeple kız-erkek boy uzama süreçleri değişkenlik göstermektedir. Genetik durum çocukların boy uzunluklarını değiştirir. Ebeveynlerin kendi boyları çocuklarının boylarını etkilemektedir. Bu nedenle çocuk boy hesaplamalarda anne ve babanın boylarından yola çıkarak ortalama boy hesabı yapılabilmektedir. İşte, ayrıntıları ile derledik
Boyun ağrısı, toplumumuzda sıkça gözlemlenen bir şikayet olarak bilinir. Boyun ağrıları ise, pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bunlardan bazıları ise, telefon ile fazla vakit geçirme, uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakma gibi duruş bozukluklarına bağlıyken; bazılarının da altında yatan farklı bir tıbbi rahatsızlık sonrasında gelişir. Çocuklarda boyun ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukErişkinlerde bel ve sırt ağrısı çoğu zaman mekanik bir zorlanma ya da psikolojik kökenli bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda çocuklarda, özellikle de bazı durumlara eşlik ettiği zaman, ciddi sorunlardan da kaynaklanabilir. Çocuklarda bel ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukFazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş, hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı, gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soruyu yanıtladı, kaçınılması gereken 4 hatayı sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Erişkin SkolyozABD'de yapılan yeni bir araştırma telefon başında çok fazla vakit geçirmenin yalnızca gözlerinize değil, vücudunuzun geri kalanının işleyişine de zarar verebileceğini, hatta ömrünüzü kısaltabileceğini ortaya koydu.
#Cep TelefonuVücudumuzun sağlığı için bazı mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyarız. Kolin de bunlardan biri... B vitamini grubu içinde yer alan kolinin yeterli ölçüde alınmaması çocuklarda beyin gelişimini etkiliyor. Özellikle hamilelik öncesi ve emzirme döneminde bebeğin beyin gelişimi için kolin hayati önem taşıyor. Peki bu kadar önemli bir besin olan kolini neden çoğumuz ilk defa duyuyoruz? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KolinPostür, sıklıkla merak edilen durumlardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Postür nedir öğrenebilir ve buna göre bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Postür nedir? Bozukluğu nasıl düzeltilir? Postür analizi nasıl yapılır detaylarıyla derledik.
EKOL Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden estetik ve plastik cerrahi uzmanı Opr. Dr. Cenk Görken, meme yapısının ve şeklinin kadın vücuduna, estetik yapısına etki eden önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti. Memenin diriliği ve güzelliğiyle beden imajını tamamlayan önemli bir yapı olduğunu aktaran Opr. Dr. Cenk Görken, “Bu sebeple memesi küçük bayanlar, meme büyüklüğünden şikayeti olanlar, doğumsal meme bozukluğu olanlar, meme sarkmasından şikayeti olanlar, meme asimetrisi yaşayanlar meme estetiği için estetik cerrahiye başvuruyor” dedi.
#1Onlar ne hava durumunu ne de güneşin doğuşunu dert ediyor. İstanbul'un eşsiz güzellikleri arasında kimi amatör kimi profesyonel birçok sporcu haftanın belirli saatlerinde Haliç'te kürek çekiyor. Katılımcı sayısı ise pandeminin de etkisiyle günden güne artıyor. İşte 'Hedefi görmeyen tek spor' kürek ve 1984 Balkan Şampiyonası birincisi Yüksel Taşçı'dan tüyolar...
#HaliçBel ağrısı, yaygın sağlık sorunlarından biri haline geldi. Birden bire ortaya çıktığında ya da uzun süreli hale geldiğinde işinizi aksatabiliyor, hayatın tadını, tuzunu kaçırıyor, yaşam kalitesini ciddi ölçülerde bozuyor. Tınaztepe Galen Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Filiz Gengör, bel ağrılarının nedenleri, tanı ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#1Karın kaslarını çalıştırmak için yapılabilecek pek çok egzersiz vardır. Ama dead bug gibi alt ve üst vücudu aynı anda zıt bir biçimde çalıştıran egzersizler her zaman daha çok dikkat çeker. Dead bug hareketinin faydaları ise, sadece karın kaslarını çalıştırmakla sınırlı kalmaz. Dead bug nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır sizler için derledik.
#Hangi Kası Çalıştırır