Bu listedeki kabileler modern dünyadan çok uzak, tıpkı yüzyıllar önce olduğu gibi doğayla iç içe yaşayan insanlardan oluşuyor. Her birinin inanması güç gelenekleri var. Kimisi yılın altı ayı sadece inek kanıyla besleniyor, kimiyse de hayvan dışkısıyla yıkanmak zorunda... Tüm bunları yapmalarının ise oldukça ilginç nedenleri var. İşte dünyanın en ilginç kabileleri…
#Kabile38 yaşındaki Alman fotoğrafçı Mario Gerth, Afrika’da yedi yıl boyunca yolculuk yaptı. Geçirdiği bu yedi yıl içinde Kenya, Namibya ve Etiyopya’daki kabilelerle tanışma fırsatı buldu. Onların hayat tarzlarını incelemekle kalmadı, herkesin onlardan çok şey öğrenebileceği bu kabileleri fotoğrafladı da… Özellikle öğrendiği ilginç bilgilere çok şaşıracaksınız… İşte Gerth’in objektifinden dünyanın geri kalanına çok şey anlatacak Afrika kabileleri…
#Kabilelerin İlginç HayatlarıMuhabir, seyyah, belgesel ve film yapımcısı Coşkun Aral’la ödüllü fotoğraflarını, “Ustam” dediği Ara Güler’i, savaş muhabirliği yaptığı dönemlerde çektiği zorlukları ve o kadim gazetecilik ikilemini konuştuk: “Biz haberciler insan kurtarma amaçlı bir meslek yürütmüyoruz. Bizim işimiz hayatı çekmek olmalı. Ama felaket anlarında bunun kararını sadece akıl değil, vicdan da veriyor.”
#Coşkun AralSon Taliban istilasında yeryüzü tarihinin en büyük skandallarından biri daha doğrusu utanmazlığı ortaya çıktı. Dünyanın jandarmalığına ve düzenleyiciliğine girişen ABD, Afganistan’a müdahale eden büyük devletlerin nihai kaderine düştü; tutunamadı. Kendisine muhalif gruplarla baş edemedi ve kendi taraftarı olan grup ve kabileleri de yüzüstü bırakarak bölgeyi terk etti.
#YAZARCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni kitabı ‘Barbar, Modern, Medeni’de Batı’nın medeniyet anlayışını masaya yatırıyor. Kalın’a göre, Batı bu kavramı bir sömürgeleşme aracı olarak kullandı. Peki İslam medeniyeti nasıl Avrupa’nın gerisine düştü, nerede hata yapıldı? AB bizi ‘medeni’ olmadığımız için mi istemiyor? Kalın ile kitabının ışığında gündemi de konuştuk.
#GazetehaberleriArundhati Roy, günümüz edebiyatının dev isimlerinden. Tam 20 sene önce yayımladığı romanı ‘Küçük Şeylerin Tanrısı’, tüm dünyada yankı uyandırıp Hindistan’ı, çağdaş edebi dünyanın önemli duraklarından biri haline getirdi. Roy, o günden bu yana aktivist ve araştırmacı kimliğini öne çıkardı. Hindu milliyetçiliğinin giderek yükseldiği ülkesinde, özellikle de mevcut başbakan Narendra Modi’ye yönelik keskin bir muhalefet yürüttü. Küresel kapitalizmin çıkmazlarına dikkat çekti; bu konuda eserler verdi. Okurları ondan yine de yeni bir roman bekliyordu. ‘Mutlak Mutluluk Bakanlığı’ işte o roman... Roy’a, Delhi’deki evinde telefonla ulaştık.
#Arundhati RoyTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Yılın son gününde bir seyahat bilançosu çıkarmaya ne dersiniz? Bu yıl kaç güzel şehir keşfettiniz, 2012’den hangi unutulmaz hatıralar kaldı geriye? Yekün sizi mutlu etmiyorsa, 2013 için hayal kurmanın tam zamanıdır. “Seyahat Mektupları” yazarı 11 okurumuz yılın unutulmaz gezilerini, 2013 hayallerini anlattı.
Çin’i daha yakından tanımama olanak veren bir daveti, daha doğrusu bir görevi, hem de yeri yıllardır merak ettiğim Uygur Sincan bölgesinde olunca, hemen kabul ettim. Coca-Cola’nın Çin bölümünde görevli, yaşları 25-35 arasında 100 yönetici ve çalışanla İpek Yolu’nun Urumçi ve Kaşgar bölümüyle Taklamakan Çölü’nde dört gün beraber olduk. İpek Yolu, şirket çalışmalarında mükemmeli aramanın nasıl ince ve uzun bir yol olduğunu anlatmak için kullanılabilecek etkin bir metafordu; meşakkatle refahı, rekabetle dayanışmayı aynı anda simgeliyordu.
Ferzan Ünlüsoy, onlarca uluslararası havayolu ve cruise şirketinin temsilciliğini yapan AiRep’in genel müdürü. O da ‘bavuldan yaşayanlardan.’ O kadar çok seyahat ediyor ki, her hafta havaalanlarında ve bir sürü insanın kabusu olan karmaşık havaalanları, onun en sevdiği mekanlardan. Ünlüsoy, birçok kere gittiği ve çok sevdiği Tayland’ı anlattı.