Yarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulMegan Tjelle, 10 yıldır popüler diyetleri deneyip biraz kilo verse de verdiği kiloları sürekli geri alıyordu. 30’uncu yaş günü yaklaşırken kendine olan güvenini kaybetmişti ve bir değişiklik yapması gerekiyordu. Bu sefer sabırlı davrandı ve bir yıla yakın süreçte 55 kilo vermeyi başardı. Megan Tjell, Business Insider’a ise 55 kiloyu nasıl verdiğini anlattı. İşte 55 kilo verdiren reçete…
#SağlıkSemicenk bu hafta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, keman virtüözü Midori’yle Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Ömer Koç’un koleksiyonundaki 600’ün üzerinde eser ‘Farz Et ki Sen Yoksun’ sergisi kapsamında Arter’de yoğun ilgi görüyor.
#KonserGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANÜnlülerin favori destinasyonlarından Maldivler’i ilk defa ziyaret ettim. Sürdürülebilir kavramını sahiplenen otelleri ve mercanları koruma altına olan ülke yönetimini örnek bir turizm iş birliği içinde buldum. İşte doğa harikası Maldivler’den renkli anekdotlar...
#MaldivlerHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganTürkiye’nin en popüler tatil yeri, tabiri caizse St. Tropez’si kuşkusuz Bodrum’dur. Bana göre hem doğal güzellikleri, tertemiz lacivert denizi ve birbirinden güzel plajlarıyla, hem de mekanların çeşitliliği, lezzeti, eğlencesi, servis ve hizmet kalitesi açısından dünyaca ünlü tatil beldelerinden on gömlek üstündür. Keşke bir St Tropez, Ibiza, Mykonos kadar değeri bilinse de kaliteli yabancı turist çeken dünya jet setinin uğrak yeri olabilse…
#Bodrum4 Nisan’dan beri sokağa çıkamıyorlar. Eğitimleri evden sürüyor, arkadaşlarını ve sevgililerini çok özlüyor, görüntülü konuşmayla hasret gideriyorlar. Kimi anne-babasıyla daha çok sohbet ettiğini söylüyor, kimi de onlarla kurduğu iletişimin gittikçe zorlaştığını... Önceden de zaten ailesiyle dışarı çıkan 11-14 yaş ve kendi başına dışarı çıkan 15 yaş üstü gruplardan 26 gence ulaştık; “Sizi yakından tanımak istiyoruz” dedik.
#20 Yaş Altı14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüVar ya, hoca gerçekten müthiş adam! Hem saygı duyuyorsunuz hem hayranlık. Onun yerinde başka biri olsa, ego patlaması yaşardı. O ise sıfır ego. Çok güldüm, uçaklarda business uçmak istemezmiş, “Cam kenarı olsun yeter!” dermiş. Bazen koç diye iltimas geçilince sinirlenirmiş. Ekibi olmadan, kendi başına, hayatta tek başına gidip oturmazmış.
#Ayşe ArmanHaftayı gastronomi kültürü açısından önemli isimlerle bir araya gelerek dolu dolu geçirdim. Cumartesi günleri Salt Galata’da Neo Lokal’in şefi Maksut Aşkar’ın inisiyatifiyle düzenlenen ‘Yeni Yerel Sohbetler’in 12’ncisinde Mehmet Gürs’le sohbet ettik. Tüm katılımcılarla kültür ve geleneklerimizin günümüz mutfaklarına yansımalarını ve geleceğe nasıl taşınabileceğini tartıştık.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığı dönemden beri enerjisine ve vizyonuna saygı duyduğum, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldik. Can Ünsal ve İsa Bal’la da meslekleriyle ilgili keyifli bir sohbet yaptık...
#Müge Akgün