Güncelleme Tarihi:
SONUNDA GELDİ!
Makaronları tüm dünyaya nam salmış pasta şefi Pierre Hermé’nin Türkiye’deki ilk dükkânı İstanbul Havalimanı’ndaki dış hatlar giden yolcu bölümünde açıldı. Şef, 2016’da Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde Dünyanın En İyi Pasta Şefi unvanına da layık görülmüştü. Paris, Londra, Tokyo ve Doha gibi birçok turizm başkentinde mağazaları olan şefin İstanbul şubesinde başrol yine makaronların ama el yapımı çikolatalar ve pasta çeşitleri de vitrinlerini süsleyecek.
PAZAR KAHVALTISI
Four Seasons Bosphorus Otel’in pazar günleri düzenlediği özel brunch’ları başladı. Yaz sezonunda ufak bir ara veren otel yine her pazar 12.30-15.30 saatlerinde yönetici şef Görkem Özkan ve pasta şefi Yalçın Köse önderliğindeki menüyle misafirlerini ağırlayacak. Döner, cağ kebabı ve ızgara etlerden deniz ürünleriyle suşi istasyonuna, sıcak pidelerden peynir çeşitlerine seçenek çok. Yemeklere performanslarında Latin ritimlerine ve flamenko ezgilerine yer veren Ata Marin Band eşlik ediyor. (0212) 381 40 00
VEJETARYEN GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR
Bitkisel beslenme tarzını benimseyenler yarın kutlanan Dünya Vejetaryen Günü’nde Ranchero’yu ziyaret edebilir. Menüde siyah pirinç, maş fasulyesi, buğday, karamelize soğan, domates, mısır ve biber sosu chilaca’lı burrito; bitkisel proteinli köfte, cheddar peyniri, sarımsak dip, chipotle sos ve kornişon turşuyla hazırlanan ıslak burger gibi çeşitler tadılabilir. Restoranın İstanbul’da Suadiye, Nişantaşı, Ataşehir, Fişekhane’de ve Ankara’da şubeleri var.
YARIN BAŞROL KAHVENİN
Dünya Kahve Günü’nü kampanya ve etkinliklerle kutlayan markalardan biri de Godiva. Kafelerindeki kahve çeşitleri 1 Ekim’de yüzde 25 indirimle sunulacak. Beta Han ise kahve uzmanı Cenk Girginol’u ağırlıyor. Kahvenin tarihi, kahveye dair hikâyeler, demleme, saklama, pişirme yöntemleri konuşulacak. Ayrıca damak tadına güvenen herkesin katılabileceği yarışma da program dahilinde. Her kişiye dört fincan verilecek ve bunlardan biri farklı olacak. Farklı olan kahvenin tahmin edilmeye çalışacağı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncüye hediyeler verilecek.
YENİ TATLAR EKLENDİ
Çırağan Palace Kempinski bünyesindeki İtalyan restoranı Bellini yeni sezon hazırlıkları kapsamında menüsünü yeniledi. İtalyan şef Giovanni Vaccaro imzası taşıyan tabaklar arasında safranlı ve levrekli tagliolini makarna, tavuklu-sebzeli ravioli, domates soslu gnocchi ve ızgara ton balığı gibi tabaklar var. Ayrıca menüye taş fırından çıkan pizza çeşitleri de eklenmiş.