Dünyanın En Etkili Biliminsanları listesine giren Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ornitoloji ve çevre çalışmalarıyla biliniyor. Şekercioğlu bir biyofil, yani doğaya tutku derecesinde ilgi duyuyor. Birçok ilke imza atmış ve filmlerde rastladığımız türden bir biliminsanı. Kuşlar, böcekler, yılanlar ve envai çeşit hayvanla muhatap olan Şekercioğlu “Hayvanlardan korkmuyorum, onların davranışı öngörülebilir” diyor.
#Prof. Dr. Çağan ŞekercioğluAlmanya’nın Köln kentinde faaliyet gösteren Köln Çerkez Kültür Derneği, 50’nci yıldönümünü Leverkusen Forum Konser Salonu’nda düzenlenen görkemli bir geceyle kutladı. Etkinliğe, Leverkusen Belediye Başkanı Bernhard Marewski, Belediye Başkan Yardımcısı Zöhre Demirci, ABD’deki Çerkez Yardımlaşma Derneği (CBA) Başkanı Hakan Çınaz, diaspora faaliyetleriyle tanınan Dr. Staş Ehsan Saleh, Avrupa Çerkez Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ersan Göztaş ve Avrupa genelindeki pek çok Çerkez derneğinin yöneticileri katıldı.
#AlmanyaCennet ülkemizin doğal zenginliklerini teker teker kaybediyoruz. Göllerimiz de buna dahil. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği İstanbul bilim danışmanı Dr. Erol Kesici ülkemizdeki 240 gölden 186’sının kuruduğunu, kalanların da kirlilikle mücadele ettiğini anlatıyor. Bunun sebep ve sonuçlarını konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkSon günlerde ‘cezasızlık politikası’ tartışılıyor. “Toplumda faillerin cezasız kaldığına dair bir algı mı oluştu, yoksa bu gerçek bir olgu mu” diye kadın hakları savunucularına ve avukatlara sorduk: “Ortada somut bir gerçek var. İşlenen suçlara karşı kanunlarda düzenlenen ceza miktarıyla infaz miktarının (yatarı) farklı oluşu, yani ‘yatarı’nın daha düşük oluşu, cezasızlığın infaz düzenlemelerinden kaynaklandığını gösteriyor.” Peki, neyi değiştirmeli, nasıl önlemler almalı?
#Kadına ŞiddetABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, Ankara’da bir alanın daha UNESCO’ya eklenmesini önerdiklerini söyledi. Öneri için dosya hazırladıklarını belirten Ödemiş, “Atatürk Bulvarı’nı Ulus Meydan’dan alarak Çankaya Köşkü’ne bağlıyoruz. Bu alanın adı da ‘Bir bulvar üzerinden Cumhuriyet felsefesi’dir” diye konuştu.
#Bekir ÖdemişSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikBence geleceği en iyi okuyan isimlerden biri de Lucien Arkas’tır. Bana göre o da bir fütüristtir. Dünyanın gidişatını iyi izler, gerçekleri gözardı etmeden, imkanları da dikkate alarak bir gelecek senaryosu yapar. Krizlerde insanlar ne yapacaklarını bilemezken, o kafasındaki yol haritasını uygulamaya devam eder. O yüzden Lucien Arkas ile sohbet etmek her zaman bana iyi gelir.
#1Küçükçekmece, Beşiktaş ve Hadımköy’deki hayvan yaşam alanlarında yüzlerce sokak hayvanının bakımını ve sahiplendirmesini yapan Kurtaran Ev Derneği, yasanın çıkmasının ardından haftada 100’ün üzerinde ihbar alıyor. Dernek Başkanı Onur Boltürk, yılda ortalama 500 sokak köpeğini sahiplendirdiklerini belirterek iş dünyasını desteğe çağırdı: “Maddi desteklerin ötesinde herkes kendi alanında ayni yardımlar yaparsa bu canların yaşamlarını kurtarırız.”
#KüçükçekmeceBurdur'da Mars gezegenindeki toprak yapısına benzerliğiyle bilinen, son günlerde su çekilmesi, yoğun insan faaliyetleri ve kirlilik nedeniyle canlı organizmaların oluşturduğu beyaz adacıkların kararmaya başladığı belirlenen Salda Gölü'nün çevresindeki çöpler tepki çekti. Salda Gölü Koruma Derneği yönetimi, “Her yerde çöp, cam kırıkları ve plastik atık görmek mümkün. Bu eşsiz güzelliğimizi korumak için daha etkili önlemler alınmalı. Salda dünya mirasıdır. Salda Gölü için tam koruma talep ediyoruz" diye çağrıda bulundu.
#BurdurBu sene 30’uncu yılını kutlayan Sunset’i 27 yaşında kuran Barış Tansever ile Türkiye’nin geçirdiği gastronomik değişimi ve sektörü konuştuk. İşte 1994’ten bu yana İstanbul’un gastronomi hafızasını taşıyan restoranın kurucusu ile sohbetimizden anekdotlar...
#Barış TanseverVenedik, bugün eski saraylarını koruma mücadelesinde. Bir konağı korumak az bir şey değil. Venedik’i korumak için İtalya gayretini tabii ki gösterecek. Ama dünyanın Venedik için gösterdiği gayret hiçbir şekilde istenen düzeyde değil... Venedik Bienali Türkiye Pavyonu hayli orijinal... Marco Polo, dünya tarihinin ilginç bir seyyahıdır. Milattan önce 13. asırdan beri kaleme alınan seyahatnameler var. Onların içinde Marco Polo’nunki en çok tartışılanı...
#Venedik