Yüzlerce yıldır kendi kendine yanmakta olan bir alev düşünün. Ne yağmurdan etkileniyor ne de rüzgârdan... Bu özelliğiyle dilden dile anlatılan söylencelere de konu olmuş üstelik. Peki nasıl oluşuyor? Neden hiç sönmüyor?
#SeyahatHayvan kaynaklı büyük bir salgınla kaosa sürüklenen dünyada et yemek yasaklansaydı nasıl bir hayatımız olurdu... Yazar Mehmet Mollaosmanoğlu, son distopik romanı “Veganlar”da et yemenin cezalandırıldığı çevreci ama yasakçı bir sistemi odağına alıyor. Yazarla gizem dozu yüksek yeni kitabını konuştuk.
#Mehmet MollaosmanoğluBesteci ve piyanist Anjelika Akbar, Rusya ile Ukrayna arasında yaşananlar üzerine sosyal medyada dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Annesinin Rusya’da, babasının Ukrayna’da dünyaya geldiğini söyleyen ünlü sanatçı, barış çağrısı yaptı.
#Anjelika Akbar:Dünya iki yıldır koronavirüs salgınıyla boğuşuyor ancak gezegenimizi tehdit eden en büyük tehlike sandığımız gibi salgın bir hastalık değil. Son yıllarda giderek artan kirlenme, iklim değişikliği ve artan kimyasal atıklar yaşamımızı düşündüğümüzden erken mahvedecek gibi görünüyor...
#Kimyasal KirlilikBundan böyle hepimiz bir yandan gerçek hayatlarımızı yaşarken bir yandan da bir bilgisayar oyununun içine gireceğiz. Arttırılmış gerçeklik gözlüklerimiz sayesinde iş toplantılarına avatarlarımızla katılacak, sanal âlemden arsa satın alacağız. Yani artık hayaller uzay, gerçekler metaverse!
#MetaverseBirleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda son 10 yıldır en önemli konu küresel ısınmanın önüne nasıl geçileceği... Daha birkaç ay önce Antarktika buz sahanlığından dünyanın en büyük buzdağı koptu, yani kaybedecek vakit yok! Hal böyle olunca, devreye ‘çılgın proje’ler olarak anılan jeo-mühendislik fikirleri giriyor.
#Küresel Isınmaİnsanlığın evi olarak bilinen dünya, gözlemlenebilir evren etrafında canlı yaşamın mevcut halde bulunduğu tek gezegendir. Bu sebepten dolayı diğer gezegenlere kıyasla çok daha büyük bir öneme sahiptir. Yapılan araştırmalar ve incelemeler milyarlarca sene önce, başlıca bazı aşamaların gerçekleşmesi ile dünyanın oluştuğunu göstermektedir. Sizin için Dünya gezegeninin nasıl oluştuğunu ve kaç yaşında olduğunu, Dünya gezegeninin özelliklerini ve Güneş'e olan uzaklığını derledik.
#Dünya GezegeniSıradışı bir yılı geride bıraktık. 2021’in daha rahat, kolay bir yıl olmasını istiyoruz hepimiz. Gerçekçi olmak gerekirse, ferahlık beklemek yerine uyumlanmaya odaklanmak en hayırlısı... Bilim ve teknoloji dünyası, yeni normale süratle adapte olmak için durmadan güncelleniyor. Pandemi nedeniyle daha fazla kullanılan uzaktan eğitim ya da gelişmiş ev içi eğlence araçları gibi bazı teknolojik gelişmeler hayatımızda kalıcı olacak.
#YazarDünya'mız Güneş'in etrafında ve kendi etrafında belli kurala göre dönmektedir. Dönme hareketine bağlı olarak mevsimler oluşur ve bazı değişik olaylar yaşanır. Şimdi dünyamızın hareketlerini inceleyeceğiz ve neler oluşuyor bunlara bakacağız. İşte 4. sınıf fen bilimleri dünyamızın hareketleri konu anlatımı.
#4. Sınıf Fen Bilimleri Dünya'mızın Hareketleri Konu Anlatımı7. Sınıf Fen Bilimleri kütle ve ağırlık ilişkisi konu anlatımında; kütle nedir, ağırlık nedir, aralarında nasıl bir etkileşim bulunmaktadır, konuyla ilgili yerçekimi kuvveti, kütle çekim kuvveti gibi kavramsal olgular ne anlama gelmektedir gibi daha birçok soruyu cevaplayan yazımızı derleyip, sizler için okumaya hazır hale getirdik.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Kütle Ve Ağırlık İlişkisi Konu AnlatımıOblivion filminin oyuncuları kimdir sorusunun yanıtı birçok izleyici tarafından sorgulanmaya başladı. Tom Cruise, Morgan Freeman gibi usta oyuncuların kadrosunda yer aldığı Oblivion filminin konusu da dikkat çekici. Peki, Oblivion filminin oyuncuları kimdir? İşte, Oblivion konusu ve oyuncu kadrosu.
#OblivionABD’de dün Kongre araseçimleri yapıldı. Bu, 2016 yılında ABD Başkanı seçildikten sonra Trump’ın ilk seçim sınavı oldu. Araseçimler Trump faktörü nedeniyle her zamankinden daha heyecanlı geçerken hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar kıran kırana bir yarış verdi.
#GazetehaberleriGebze Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden Dr. Doğan Erbahar’ın dünyanın en prestijli bilim yayıncısı olan Nature Group’un tüm doğa bilimlerini kapsayan dergisi Scientific Reports’da yayımladığı son makaleye göre, 'dünyadaki yaşamın tohumlarının uzayda atıldığı' ihtimali hiç de düşük bir ihtimal değil.
#Yaşamın SırlarıAdeta bir hız trenindeymişiz gibi hissedeceğimiz, hem dünyada hem de ülkemizde köklü değişimlerin yaşanacağı yeni bir yıla girdik. Yüzyıllar sonra ilk defa meydana gelen gökyüzü pozisyonları, önemli jenerasyon gezegeni geçişleri ve tutulmalar derken 2025 bol aksiyonlu bir sene olacak gibi görünüyor. Şimdi kemerlerimizi sıkıca bağlayalım ve yılın en önemli astrolojik olaylarına birlikte göz atalım.
#Dinçer GünerOrtadoğu’nun yeniden şekilleneceği, iklim krizinin etkilerinin daha da ağırlaşacağı, kadınları ‘sağlam’ bir mücadelenin beklediği, evimizi yapay zekâyla yönetilen ‘akıllı eşyalar’a açacağımız yeni bir yıla giriyoruz. Dış politikadan modaya, seyahatten sağlığa 2025’te bizi bekleyen gündem başlıklarını ve trendleri uzmanlar anlattı.
#Meltem Fıratlı