33 yıl önce, meşhur Amerikan zincirinin ülkeye girmesiyle, bildiğimiz köfte-ekmeğin sadece bir gün içinde ‘fast food’ oluşunu izledik. 11 yıl önce de Londralı Gourmet Burger Kitchen’ın İstanbul’da dükkân açmasıyla sınıf atlamasını... Seyir hız kesmeden devam ediyor; eti, ekmeği, sosu, eşlikçisi derken bu dünya yeniliğe doymuyor. Üstelik artık mekân seçeneği de çok fazla. Karar verirken size yardımcı olması için son dönemin en sevilen burgercilerinin mutfağına daldık.
#Fast FoodYeni otelleri, eğlence parkları, akvaryumuyla Antalya bu yaz 2 milyon tatilciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Gece kulüpleri, oteller yaz temposuna girdi. Sadece Antalya’nın sahillerinde dalgalanan Mavi Bayrak sayısı 200’e ulaştı.Geçen yıl Arap Baharı’ndan kaçıp son anda Antalya kıyılarına gelen 300 bin Rus ve Alman turist fiyatların artmasına neden olmuştu. Bu yıl durum normale döndü.
Yağız İzgül (34) yemek ve lezzet düşkünü. Bu merakı ona iş alanında da ilham verdi. İyi ızgara yapmak ve yemek için döküm malzemeden tavalar geliştirip üretti. Restoran lezzetini evlere getirmeyi hedefleyen bu ürünlerini zamanla çeşitlendirdi ve markası iki sene içinde 10 kat büyüdü. Şimdi yıllık ciro beklentisi 800 bin liraya ulaştı. Amacı iki sene içinde milyon dolarlık bir şirkete dönüşmek
Beşiktaş’ın eski başkanı Serdar Bilgili ile manken sevgilisi Amelie Latournald, önceki akşam hamburgercide görüntülendi.Bebek’teki Dükkan Burger’a giden ikili, hamburger, patates ve koladan oluşan mönüyle karınlarını doyurdu. İkişer hamburger yiyen ikili, daha sonra mekandan ayrıldı.Fransız manken Latournald, bugüne dek Garnier, H&M, Nike gibi markaların çekimlerinde yer aldı. 1.74 boyundaki güzel, 85-60-89 ölçülerinde.
Türkiye’de kaliteli et konseptini oluşturan ilk şirketlerden biri olan ve burger zinciri ile hızlı büyüme trendine giren Dükkan, franchise vermeye hazırlanıyor. Dükkan’ın kurucu ortağı Emre Mermer, büyümenin rotasını çizmek için dünyanın önemli üniversitelerinden MIT’nin öğrencileri ile işbirliği yaptı. Mermer, “2015 hedefimiz 100 restoran ve 100 milyon dolar ciro” dedi.
Yusuf Akkaş kimdir sorusu, özellikle Köfteci Yusuf markası ile tanınmasının ardından pek çok kişi tarafından merak edilen konu oldu. Yusuf Akkaş, Türkiye'nin en büyük köfte restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf’un kurucusudur. 1960 yılında Bursa'nın Kızılhisar köyünde doğan Akkaş, genç yaşlardan itibaren ticaretle ilgilenmiş ve 1996 yılında ilk dükkanını İznik’te açmıştır. Bugün ise Türkiye genelinde geniş bir şube ağına sahiptir. Peki, Yusuf Akkaş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Köfteci Yusuf KimdirBu hafta sezonu açan La Boucherie’ye gittim. Dolayısıyla hemen bitişiğindeki Efendy, Chicki Boom ve Chicki Burger’a dauğradım. Etiler’deki mekânda perşembe gecesi Ercan Saatçi sahnedeydi ve kendisinin deyişiyle ‘Türkiye’nin en iyi oyuncuları’ o gece oradaydı! Bu arada mekânda bir de yenilik yapılmış; her pazar ‘gazino’ konsepti olacak, Sakiler ve Coşkun Sabah sahneye çıkacak. Güllü de düşündükleri isimler arasında.
#EtilerBırakın ülkemizi, “İstanbul’da ‘en iyi lahmacun’ şu veya bu” demek anlamsız hatta ahmakça. Farklı stiller, farklı ustalar var, farklı gelenekler var... Ama iyisi nedir, ölçütleri nelerdir, bunlar konusunda anlaşabiliriz. Bahsettiğimiz bir pideyse kullanılan unun kalitesi, mayanın niteliği ve miktarı, mayalanma süreci, fırının özelliği ve pişirmedeki ustalık… Hepsi bir bütün...
#Fast Food11 yıl önce bir iftar etkinliği olarak Ortadoğu lezzetleri falafel, kebap ve künefeyle başlayan Lakemba Gece Festivali, bugün Güneydoğu Asya, Hint ve Afrika mutfaklarının da temsil edildiği, camiden çıkan halkın kilisenin bahçesinde sunulan çayı içtiği çokkültürlü bir kutlamaya dönüştü. Yıldız lezzetiyse 2 bini bulan satış rakamıyla meşhur deve burger...
#Lakemba Gece FestivaliKimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#Pirzola“Çağın en büyük hastalığı, başarı üzerine kurulmuş bir hayat isteği. Hayatın anlamı başarıda değil özgürlükte. Özgürlük ise başarma ve çuvallama riskini göze alıp yaşayabilme cesareti. Sadece başarı için yaşayan insanlar, köle ruhludurlar, özgür olamazlar.”(Jean-Jacques Rousseau)
#Aziz Devrimciİstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#Maslak