Geçen aylarda, gazete ve dergilerde birçok Barcelona yazısı çıktı. Bu yazıları yazanların arasında ben de vardım. Sanıyorum bunların etkisiyle önümüzdeki tatil döneminde, İspanya’nın kuzeydoğusundaki bu kente epey giden olacak. Onun için bu hafta Barcelona’nın mutfağını ve lezzet duraklarını anlatmaya çalışacağım.
İtalyanların dünyaca ünlü maden suyu markası S. Pellegrino ile İngilizlerin saygın yaşam dergisi Restaurant’ın düzenlediği ‘Dünyanın En iyi 50 Restoranı’ yarışmasının 2011 yılı sonuçları açıklandı. Yarışmada dünyanın en iyi lokantası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Danimarkalı Noma oldu. Noma’nın mutfağındaki yemek sihirbazı Rene Redzepi, başarısının sırrını anlattı
A gorgeous woman and a man with gray in his temples clink glasses as the sun sets. She looks straight into his eyes and murmurs something soft, her eyes gleaming with unpronounced hints of promise. She looks across the Bosphorus, her suntanned shoulder gently touching that of the man.
Maximilian J.W. Thomae (39), 13 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Heybeliada’da oturuyor. Türkiye ve İstanbul hayranı. Çok iyi Türkçe konuşuyor, ayrıca rakıyı da seviyor. İstanbul Mövenpick Oteli’nin Alman Başaşçısı Thomae, rakı mezelerine alışılmadık tarzlar ekledi. Almanya’da "Professional&Business School Miesbach"da eğitim gören Alman Başaşçı, 22 yıl önce başladığı profesyonel iş yaşamına Almanya ve Avusturya’da devam ettikten sonra, 13 yıl önce Crown Plaza Holiday Inn İstanbul’da çalışmak için Türkiye’ye geldi.
Evler, evler, evler, AVM; evler, evler, evler, eczane; evler, evler, evler... Kayabaşı-Kayaşehir bölgesini uzatmadan anlatacaksam aklımda kalan bu. Öyle hızlı bir yapılaşma ve yerleşim var ki bu bölgede, insan 90’lara ışınlanıp SimCity oyununda gezdiğini sanıyor.
#Kayaşehir