Ajda’yla votka Sezen’le cin Zeki Müren’le brandy

Güncelleme Tarihi:

Ajda’yla votka Sezen’le cin Zeki Müren’le brandy
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 00:00

Sevdiğiniz sanatçıyı dinlerken yanında hangi içkiyi içiyorsunuz? Peki doğru içkiyi tercih ettiğinizden emin misiniz? Hannah Donovan, Lindsay Eyink ve Matthew Ogle üçlüsü drinkify.org adlı sitelerinde, dinlediğiniz şarkıcıya göre içki öneriyor

Haberin Devamı

Dediler zamanla hep azalırmış brandy’ler ZEKİ MÜREN

Drinkify sitesi Sanat Güneşimizi de unutmamış. Zeki Müren dinlemek için içinde brandy bulunan bir kokteyl öneriyor. Taş plağı pikaba koymadan evvel hazırlayınız efendim: 4 cl konyak, 1 cl acıbadem likörü ve 5 cl sütü shaker’da buzla çalkalayın, martini bardağına süzün.


Sen de iç, iç, iç -AJDA PEKKAN

Drinkify sitesi, Türkçe popun Süperstar’ına votka limonu uygun görmüş: 4 cl votka, 3 cl limon suyu, bir çay kaşığı pudra şekerini uzun bardakta bol buzla karıştırın. Elma dilimi kesilmiş taze limonla servis edin.

Bir cinim bile yok SEZEN AKSU

Sezen Aksu, rakı masalarımızın vazgeçilmezi. Ama site rakının ne olduğunu bilmiyor olacak ki Minik Serçe’nin dinleyicilerine cin tavsiye etmiş: İki taze Bodrum mandalinasını bir tatlı kaşığı pudraşekeriyle bardağın içinde ezin ve üstüne 5 cl cinle buzlarınızı ekleyin.

Adımı votkana yaz / TARKAN

Haberin Devamı

Siteye göre Megastar Tarkan’ın hakkı da votka ama içilişi Ajda’dan farklı tabii: Buzlu kısa bardağa 5 cl votkayı koyun, üzerine taze portakal, limon ve lime kabuklarını hafifçe sıkarak atın.

Kayıp bir sodaaa gibiyim havaalanında -TEOMAN

Sitenin en şaşırtıcı önerisi içkiye düşkünlüğüyle bilinen Teoman için geldi: Soda ve su! Büyük bir bardağın içine taze salatalık ve dilimlenmiş yarım limon kabuklarını atın. Üzerine önce su arkasından da yavaş yavaş soda ekleyin.

İçerim ben bu akşam / DUMAN

Duman’ın Türkçe rock’taki yeri düşünüldüğünde yanında biranın gideceği akla gelse de site bu grup için daha sert bir içki seçmiş: Black Russian kokteyli. Buzlu kısa bir bardakta 5 cl votkayla 3 cl kahve likörünü karıştırıp servis edin.


Senin gibi beni kimse içmedi  / AYLİN ASLIM

Türkçe rock’ın aktivist kadın vokallerinden Aylin Aslım hayranlarına kötü haber var. Kendisini dinlerken içilecek içki, yapımı epeyce zor bir kokteyl: Bloody Mary. 5 cl votka, 2 cl limon suyu, 12 cl domates suyu, karabiber, tuz, tabasco sos, worchester sos ve taze kereviz sapına ihtiyacınız olacak. Malzemelerin tümünü uzun bardakta iyice karıştırın, üzerine buz ekleyin ve taze kereviz sapıyla süsleyin.

Haberin Devamı


YABANCILARI DİNLEME ÖNERİLERİ

BON JOVI: 5 cl Jack Daniels ve 10 cl kolayı uzun bardakta bol buzla servis edin.

ADELE: 6 cl votka ve 6 cl hindistancevizi sütünü bir tatlı kaşığı balla uzun bardakta karıştırın. Salatalıkla servis edin.

AMY WINEHOUSE: Oda sıcaklığında bir şişe cabarnet şarap...

FRANK SINATRA: Bir şişe merlot şarabını şekerde bekletilmiş vişne tanesiyle servis edin.

RIHANNA: 10 cl enerji içeceği, Tabasco acı sos ve limon suyunu uzun bardakta karıştırıp yeşil zeytinle servis edin.

LADY GAGA: 7 cl votkayı birkaç damla dry vermutla buzlayarak karıştırıp zeytin tanesiyle servis edin.

NASIL BELİRLENİYOR

Drinkify sitesi hangi sanatçıyı dinlerken yanında hangi içkinin gideceğini Last.fm’in etiketleme sistemiyle buluyor. Bu etiketlerde sanatçının yaptığı müzik türü, dinleyicilerinin yaş ortalaması, ağırlıklı dinlenme saatleri gibi kriterler var. Bilgisayar bu verilere dayanarak içki ve kokteyl önerileri yapıyor. Ama unutmayın; kokteylleri Türkçeleştirirken bize yardımcı olan Bar Training Center’ın kurucusu Ertan Engin hiçbir bilgisayarın önerdiği içkinin gerçek bir barmenin hazırlayacağının yerini tutmayacağını söylüyor.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!