Yumuşacık içimli, klasik ama çok bir çorba tarifi. Yapması pratik olduğundan, ve herkes tarafından çok sevildiğinden çok tercih edilir. Buyurun tarife üzerine bol kaşarla servis edin. Domates çorbasını, hazır kremayla hazırlayabileceğiniz gibi bu şekilde sütlü domates çorbası olarak da yapılır. Sütle yaptığımız terbiye krema yerine geçip, harika bir kıvam verir. İşte, sizler için hazırladığım patlıcan balığı, sütlü domates çorbası, muhallebili bisküvi pasta ve daha fazlasından oluşan Ramazan 24. gün iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüSempatik, neşeli, yetenekli... Hem iyi bir şef hem ekran yıldızı... MasterChef Türkiye jürisi ve Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Danilo Zanna şimdi Vadistanbul’da açtığı yeni restoranı ‘Filo D’olio’yla karşımızda. Onunla buluştuk, özel hayatını, yemeklerini, şefliği ve sırrını konuştuk: “Yemek sadece malzemelerle ilgili değildir; soğan kavur, domates sosu ekle... Bunu herkes yapar. İçindeki ruhu katmadığın sürece yemek lezzetli bile olsa anlamsız olur.”
#Danilo ZannaGeçtiğimiz aylarda İtalya’nın üç Michelin yıldızlı aile işletmesi Da Vittorio restoranın şefi, sahibi Chicco Cerea’yla yaptığımız sohbeti yazmıştım burada. İtalya’nın koronavirüsten en çok etkilenen şehri Bergamo’daki durumu, restoran olarak hayatta kalabilmek için evlere servis yaptıklarını, sektörün geleceğini, zeytinyağını konuştuğumuz bir sohbetti.
#San Marzano1970’lerde işçilerle tarlaya, inşaata giden sefertası günümüzde yeni modelleriyle plazaların yolunu tutuyor. İşyerine kendi yemeğini götürenlerin sayısı artınca uzmanlardan pratik ve sağlıklı öğün önerileri aldık: “Salatanın sosunu ayrı taşıyın, yoğurtla öğününüzü dengeleyin...”
#GazetehaberleriSOSYAL medyada bir haber gördüm. Hoşuma gitti, özetleyeyim dedim: “Filipinler’de bir geleneğe göre lise ve üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra fidan dikermiş. Şimdi bu gelenek yasayla zorunlu kılınmış. Okullardan mezun olabilmek için en az 10 fidan dikmek gerekiyormuş.
#İzmir2019 Avrupa Kültür Başkenti ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Matera kentinde gerçekleşen kutlamalar, göz kamaştıran masalsı görüntülere sahne oldu. İtalya’nın Basilicata Bölgesi’nde yer alan esrarengiz dokusuyla, Kapadokya ve Mardin’in ruh eşi Matera kentinden büyülenmemek neredeyse imkânsız...
#MateraÇok güzel, çok yetenekli ve çok tutkulu... Hayata zor başlamış. 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Ukrayna'dan Amerika'ya göçmüş. Annesi oyuncuymuş... Hollywood hayalleriyle gelmiş, ancak İngilizcesi iyi olmadığı için temizlik yaparak para kazanmış. Babası bir ara dolandırıcılıktan hapse girmiş. Çocukken okulda diğer çocuklar onunla çok uğraşmış. Zor bir çocukluğu olmuş, çok kavga etmiş. "Sırf bu yüzden kızıma tekvando öğrettim." diyor.
#Milla JovovichBu hafta konumuz makarna, mekânımız Parma. ‘Dünya Makarna Şampiyonası’ için davet edildim. Dünya’nın 4 bir tarafından aşçılar yarıştı, bizimkiler dereceye giremedi. Burası peynir diyarı bilinse de bir İtalyana “makarna” deseniz size Parma’yı gösterir. Dünyanın en büyük makarna fabrikası da burada! Anlatacağım ama biraz geçmişe giderek.
#Dünyanın En Büyük Makarna FabrikasıANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Kiraz domatesleri ikiye bölüp fırın kabına alın. Üzerlerine sarımsakları irice doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip elinizle karıştırın. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Makarna suyunu kaynatın. Kaynayınca tuzunu ve makarnaları ilave edip paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Pişen makarnaların suyunu süzüp yeniden tencereye alın. Üzerine fırınladığınız kiraz domatesleri ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve taze fesleğen yapraklarını da ekleyip yeniden karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine parmesan peyniri rendeleyin.
#Fırınlanmış Kiraz Domatesli Makarna25 Ekim Dünya Makarna Günü tüm dünyada düzenlenen özel etkinliklerle kutlandı. Makarna ve Bulgur Tanıtım Grubu (MBTG) Çalışma Grubu Başkanı Prof Mustafa Bayram, “Makarnanın atası erişte ama bu besin maddesine İtalya sahip çıkıyor. Makarnanın 1 porsiyonu İtalya’nın Sicilya kentinde 1 porsiyon biftekten daha pahalı bir fiyata satılıyor” dedi.
Martin & Martin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ateş, yıllardır sigorta ve reasürans brokerliği alanında faal. Hatta bu alanda Libya ve Ukrayna’ya açıldı. Oyuncu Meryem Uzerli’nin sevgilisi olarak magazin sayfalarında görünse de aslında o, ekonomi sayfalarının renkli simalarından
Ebru Cündübeyoğlu hem yemekten hem de formundan taviz vermeyenlerden. Dengesini bulmuş. Canının istediğini yiyor ama kontrollü. Tek sıkıntısı plazma TV'lerin kendisini basık ve olduğundan kilolu gösteriyor olması. Eğer orada kendisini kilolu görüyorsa hemen diyetisyenine koşuyor