Yemek yerken en sevdiğimiz giysimize bir şey döktüğümüzde hemen telaşa kapılır, acaba bu leke çıkar mı diye kara kara düşünmeye başlarız. Eğer leke çıkmazsa bir daha o giysimizi giyemeyecek olma ihtimalini aklımıza bile getirmek istemeyiz. Ancak unutmayın ki herşeyin bir çaresi var; doğru bilgilerle giysilerimizi çay, kahve, çikolata ya da dondurma lekelerinden kurturabiliriz. İşte size ipuçları...
Ekmekleri ezmeden, parçalamadan dilimlemek için kesici yüzeyi tırtıklı, 20 santimlik bir ekmek bıçağı bana sorarsanız her evde olmalı. Sebze soymak için sivri uçlu bir bıçak daha az yorulmanızı sağlar. Et/tavuk kesmek veya eti kemiklerinden sıyırmak içinse ince, 15 santimlik bir bıçak uygun. Mutfakta her amaca yönelik bir bıçak çeşidi var ama ne için kullanırsanız kullanın rahat çalışacağınız ağırlıkta olmalı. Bıçağın çeliği kadar sapının da kaliteli ve dayanıklı olması çok önemli.
#Forged İn FireKeçeli kalem pigmenti yüksek, kalıcılığı ile bilinen kalemlerden biridir. Günlük hayatta sıkça kullanılan bu kalemler özellikle bıraktığı kalıcı lekeler ile bilinmektedir. Kumaş ve yüzeylere bulaşan keçeli kalem lekesini aseton, saf alkol veya boya açıcı tiner ile temizlemek mümkündür. Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar ve nasıl temizlenir ayrıntıları ile derledik.
#Leke"Beyni olmayan kurt bile bu meyvelerin kabuğunu yemiyor, tükürüyor." Yani bizim yediğimiz meyveleri yemiyorlar. Bu sözler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Tosun'a ait. Yani bu durumda ya bizim kurt kadar beynimiz yok ve canımızın kıymetini bilmiyoruz ya da birileri bizi fena halde kandırıyor.
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Tosun, tarımsal ilaç nedeniyle kurdunun bile elma kabuğunu yemeyip tükürdüğünü belirterek, "Beyni olmayan kurtçuk dahi elmanın kabuğunu yemezken biz niye yiyelim?" dedi.
#Tarım İlaçları