Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Halıdan, Duvardan, Vücuttan Ve Kapıdan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir

Güncelleme Tarihi:

Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar Koltuktan, Halıdan, Duvardan, Vücuttan Ve Kapıdan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 10:52

Keçeli kalem pigmenti yüksek, kalıcılığı ile bilinen kalemlerden biridir. Günlük hayatta sıkça kullanılan bu kalemler özellikle bıraktığı kalıcı lekeler ile bilinmektedir. Kumaş ve yüzeylere bulaşan keçeli kalem lekesini aseton, saf alkol veya boya açıcı tiner ile temizlemek mümkündür. Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar ve nasıl temizlenir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

İşte, evde, okulda ve birçok farklı alanda kullanılan keçeli kalemler hayatın hemen hemen her alanında bulunmaktadır. Renkli pigment yapılarına sahip olan keçeli kalemler özellikle bulaşması halinde çıkarması son derece zor ürünlerden biridir. Ancak birkaç basit yöntem ile kolay bir şekilde bu lekeler çıkarılabilir.

Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuk, halı veya duvar gibi alanlarda keçeli kalemden dolayı lekelenme oluşması halinde direkt olarak lekeye müdahale edilmesi gerekmektedir. Keçeli kalemin leke bıraktığı alana direkt olarak aseton veya saf alkol ile müdahale edebilirsiniz. Bir pamuk yardımı ile hafifçe ovarak, lekenin üzerine bastırabilirsiniz. Ancak sert bir baskının yapılmaması gerekmektedir. Sert baskılar lekelerin kalıcı olarak kalmasına neden olabilir.

Koltuktan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Eğer koltuğunuza keçeli kalem bulaştıysa direkt olarak lekeli alana müdahale etmeniz gerekmektedir. Bunun için öncelikle leke olan bölgeye deterjan ile ıslanmış bir bez ile uygulama yapınız. Bununla beraber sabunla da uygulama yapabilirsiniz. Leke olan bölgeyi tamamen temizlemek için saç spreyi sıkarak lekenin daha kolay çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Saç spreyi sıktıktan sonra eski, temiz bir diş fırçasına beyaz bir diş macunu sürünüz ve sonrasında leke olan bölgeye uygulayınız. Daha sonrasında nemli, temiz bir bez ile olan bölgeyi temizleyiniz.

Halıdan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Keçeli kalemin bıraktığı fazla akıntıyı bir kağıt ile birlikte kazıyarak alınız. Sonrasında ise içerisinde limon bulunmayan düz bir bulaşık deterjanı ile soğuk bir su hazırlayınız. Deterjanın beyazlatıcı etkisi olup, olmadığına dikkat ediniz. Sonrasında nemli bir bez ile keçeli kalemin iz bıraktığı alanı temizleyebilirsiniz. Eğer tam olarak bir gelişme alamadıysanız amonyak veya tiner gibi bir ürünle halınızı temizleyebilirsiniz. Ancak bu ürünleri az miktarda kullanmaya özen gösteriniz. Aşırı miktarda kullanılması halinde halıda renk değişimi oluşabilir.

Duvardan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Eğer silinebilir boyanın üzerinde keçeli kalem lekesi var ise kuru bir bezin üzerine oksijenli su dökünüz. Sonrasında ise hafif ve dairesel hareketler ile keçeli kalem lekesi olan alanları temizleyiniz. Eğer oksijenli su yok ise aynı işlemi kolonya ile birlikte de uygulayabilirsiniz. Kolay bir şekilde kısa sürede lekeyi bu ürünü silinebilir duvar boyasından çıkarabilirsiniz. Aynı işlemi silinmeyen duvarlar için de tercih edebilirsiniz. Ancak silinemeyen duvar boyaları için ürün miktarlarını bol kullanarak işlem yapınız. Silme işleminden sonra duvarı temiz bir su ile siliniz. Ardından kuru bir bezle kurulama işlemi yapınız.

Vücuttan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Vücuda bulaşan keçeli kalem izini hızlı bir şekilde temizlemeniz daha kolay temizlik yapmanıza yardımcı olacaktır. Lekenin kuruması ve derinin emmesi sonrasında temizlemek daha zor olabilmektedir. En çok kullanılan temizleme yöntemi ise domatestir. Domatesi kesiniz ve sonrasında yarısını lekeli olan alana sürünüz. Eğer domates ile temizleme işlemi yapmak istemiyorsanız tıraş losyonu ile temizleme yapabilir ya da aseton ve pamuk ile ufak bir temizleme işlemi uygulayabilirsiniz.

Kapıdan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Kapıdan keçeli kalem lekesini temizlemek için mutlaka lekenin oluştuğu an müdahalede bulunmanız gerekmektedir. Aseton ve saf alkol en çok kullanılan temizleme ürünleri arasında yer almaktadır. Bir pamuk yardımı ile aseton ve saf alkolü lekenin olduğu alana uygulayınız. Hafif hareketler ile ovalama işleminde bulununuz. Sonrasında temiz bir su ve bez ile kapıyı durulayın. Ardından kurulama işlemi yapınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!