2 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya son günlerde kuş gribi paniği yaşanıyor. İngiltere'den gelen haberler sonrası dünya bir kez daha alarma geçmiş durumda. İngiliz profesör en kötü senaryoyu açıkladı ve 'Hiçbir doğal korumamız yok' sözleri ile kış ayları için uyarıda bulundu.
#Kuş GribiKoronavirüs ve maymun çiçeği etkisini devam ettirirken, yeni bir virüs daha tepsit edildi. Domates gribi, Hindistan'da 5-6 yaşlarındaki pek çok çocukta görüldü. Peki domates gribi nedir? Domates gribinin belirtileri neler? Domates gribi bulaşıcı mı, aşısı var mı? Domates gribi hakkında merak edilenler...
#Domates Gribi BelirtileriDomates gribi ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Koronavirüs ve maymun çiçeğinin ardından gündemde ye ralan yeni salgının adı domates gribi. Hindistan'da son derece bulaşıcı bir virüsün çocuklar arasında yayıldığı bildiriliyor. Peki, domates gribi nedir, belirtileri nelerdir?
#Domates Gribi2 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya son günlerde Hindistan'dan gelen haberler ile yeniden diken üzerinde. Hindistan'da son derece bulaşıcı bir virüsün çocuklar arasında yayıldığı bildiriliyor. ciltte kırmızı kabarcıklara neden olan Domates Gribi'nin semptomları açıklandı.
#Domates GribiSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripAlerjik hastalıkların her geçen gün artığına dikkat çeken Uzm. Dr. Salih Aydın, “Sezaryen doğum, gereksiz kullanılan antibiyotiklerin vücudun doğal florasını bozması, sigara dumanına maruz kalma, kapalı ve yetersiz havalandırılmış ortamlarda yaşamanın da alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırmaktadır.” dedi.
#SezaryenNezleyi de gribi de kolay atlatmakta boğaz bölgesini koruyan özel bazı probiyotik pastillerin etkili olduğunu gösteren ciddi yayınlar var. Bu nedenle hem “ koruyucu” hem de “tedavi edici” özelliği olan ve çoğu Laktobasillus Casei içeren farklı probiyotik çiğneme pastillerini kullanmak, tedavide de korunmada da oldukça etkili.
#Osman MüftüoğluEdebiyat hayatının 55’inci yılını ‘A Takımı/İz Sürücü Köpekler’ dizisi ile kutlayan çocuk edebiyatının usta ismi Gülten Dayıoğlu, her yaştan okurunu minik bir seslenişle selamlıyor: “Kitap aşı gibidir. Aşı nasıl mikroplara karşı bağışıklık kazandırırsa, kitaplar da yaşamın her türlü haline karşı bizlerde bağışıklık oluşturur.”
#Gülten DayıoğluYanıtım net ve açık: Güçlü, güvenli ve sağlam antioksidanlar arıyorsanız pazara, manava veya markete gidin. Antioksidanların en güçlü, taze ve etkililerini pazar, manav ve market tezgahlarında bulursunuz. Ama dikkat edeceğiniz bazı küçük nüanslar var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluPiyasadaki yemek kitapları, bloglar ve binlerce web sitesi içinden hangisini seçeceğime karar veremediğim, daha doğrusu nasıl bir şeyler yapacağımla ilgili net bir fikrimin olmadığı zamanlarda, restoran mönüsü okumanın pratik ve eğlenceli olduğunu fark etmiştim.
Kliniğimizdeki haftalık toplantıların favori konusu; “kilo programına katılanların karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri”dir. Bu haftaki toplantıda da ilk sırada aynı konu vardı. Kilo programlarına katılanların yaklaşık üçte birinde altıncı haftadan sonra bıkkınlık, bezginlik işaretleri başlıyor. Bunun başlıca nedeni de “mahrumiyet duygusu”!
Kliniğimizdeki haftalık toplantıların favori konusu; “kilo programına katılanların karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri”dir. Bu haftaki toplantıda da ilk sırada aynı konu vardı. Kilo programlarına katılanların yaklaşık üçte birinde altıncı haftadan sonra bıkkınlık, bezginlik işaretleri başlıyor. Bunun başlıca nedeni de “mahrumiyet duygusu”!