Çiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni dönem hazırlıklarını tamamladı. Yeni dönemle birlikte gerçekleştirecekleri projelerden bahseden kurucu Beril Çelikel, çocukların çok yönlü gelişimlerini takip etmek için uzman desteğinden faydalandıklarını belirtti.
#1Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarProstat kanserinin genel olarak yavaş ilerlediği biliniyor. İleri evrelerde kemik ağrısı, açıklanamayan kilo kaybı, bacaklarda şişlik görülüyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve düzenli doktor kontrolü önemli.
#Prostat KanseriÇiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını tamamladı. Erken kayıtların dolmak üzere olduğunu belirten kurucu Beril Çelikel, velilerin gösterdikleri ilgi ve teveccühten memnuniyet duyduğunu belirtti.
#1Hamilelik belirtileri, her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin süreleri ve sıklıkları değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ancak hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Peki hamilelik nasıl oluşur, ne zaman başlar? hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hafta hamilelikte hangi belirtiler görülür? İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın'ın verdiği bilgiler doğrultusunda erken hamilelik belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Hamilelik BelirtileriOmurganın anormal şekilde yanlış hizalanması ve eğilmesi sonucunda meydana gelen rahatsızlık skolyoz adıyla biliniyor. Hafif omurga eğrilikleri genellikle belirgin bir soruna neden olmuyor ama ciddi dereceli olanlar şiddetli ağrılara, solunum zorluklarına veya kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Uzmanlara bu hastalıkla ilgili merak edilenleri sorduk.
#Omurga2018 yılından beri, ebeveynleri miyopi (uzağı görememe) hakkında bilinçlendirmek amacıyla “miyopi farkındalık haftası” kutlanıyor. Miyopi, çocuklarda giderek yaygınlaşıyor. Araştırmalar 2050 yılında dünyada 5 milyardan fazla miyop birey olacağını gösteriyor. Kanıtlanmış doğrudan bir bağlantı olmasa da; bilgisayar çalışması, video oyunları ve okuma gibi yakın odaklı aktiviteler ile iç mekanda fazla zaman harcayan çocuklar, dışarıda vakit geçiren çocuklara kıyasla daha miyop oluyor…
#MiyopiTeniste ülkemizi başarıyla temsil eden Zeynep Sönmez, Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta Spor Arena'ya açıklamalar yaptı. Hedefleri doğrultusunda çalışmalarına sıkı bir şekilde devam ettiğini söyleyen 21 yaşındaki tenisçi, Grand Slam kazanmak istediğini kaydederken önemli bir başarı elde ettiği Avustralya Açık öncesi geçirdiği talihsiz sakatlığı ve bu süreçte yaşadıklarını anlattı.
#TenisÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuUyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen melatonin hormonu, vücudumuzda doğal yollardan üretiliyor. Salınımı karanlık olunca artıyor, aydınlıkla düşüyor ancak bunun yanında birçok etken melatonin seviyesini etkiliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi eş dost tavsiyesiyle melatonin takviyesi alıyor fakat uzmanlar gelişigüzel kullanımının sakıncaları konusunda uyarıyor.
#MelatoninHer istediğine sahip olacak kadar çok parası var. Hiçbir şey yapmasa bile ailesinden kalan miras sayesinde hatta sadece soyadını kullanarak ömrünün sonuna kadar rahatça yaşar. Kısacası "bir eli yağda, bir eli balda" denilen türden bir hayatı var maddi açıdan.
#Paris HiltonDiyabete bağlı gelişen diyabetik ayak sorununa dikkat çeken Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Hakan Uncu, hastalara yanlarında ayna taşıması önerisinde bulundu ve “Kişi, bu aynayı her defasında ayağının tabanını kontrol etmek için kullanmalı. Ayağına bir şey batıp batmadığına bakmalı” dedi.
#Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’Nden Prof. Dr. Hakan UncuHamilelik döneminde ölçülmesi gereken fundus, rahim bölgesinin tepe noktasında yer alır. Gebelik döneminde ölçülmesi gereken fundus değerleri, anne ve bebek sağlığı açısından oldukça önemlidir. Fundus nedir, fundus değeri kaç olmalı, düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Fundus NedirİZMİR Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Bengü Erden Şahin, kanser hastalarının çene kemiklerinde oluşabilecek sorunların İZTU Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde multidisipliner olarak başarıyla tedavi edildiğini söyledi. Onkoloji hastalarında kanserin kemiğe yayılmasını durdurmak amacıyla kullanılan ilaçların, çene kemiklerinin metabolizmasında yarattığı değişiklikler sonucu belirli alanlarda canlılığını kaybetmesine sebep olabildiğini belirten Şahin, “Bu durum kullanılan ilaca bağlı olarak kendiliğinden gelişebiliyor, bazen de yapılan dental tedavilerden sonra oluşabiliyor” dedi.
#1Ramazan’da bazı yanlış davranışlar kalbin üzerine binen yükü artırdığından istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Peki kalp ve damar hastalığı olup oruç tutmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, kardiyovasküler açıdan risk altında olan ancak doktorları tarafından kontrollü şekilde oruç tutmasına izin verilen hastaların mutlaka dikkat etmeleri gereken 5 noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#RamazanİZMİR’de yaşayan 62 yaşındaki Ziya Çakıcı, yaklaşık 2.5 ay arayla iki kardeşini de kalp krizinden kaybedince, kalp muayenesi için Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’ne başvurdu. Burada Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül, yapılan muayenenin ardından Ziya Çakıcı’ya anjiyo önerdi. Yapılan anjiyo sırasında kalbe giden ana damarda yüzde 98’lik tıkanma tespit edilen Ziya Çakıcı başarılı bir anjiyo işleminden sonra sağlığına kavuştu.
#1Neredeyse kullanmayan yok denecek kadar az. Ya tableti, ya kremi, ya sıvısı, ya aşısı bir şekilde hayatımızda. Yaşlanma etkilerini geciktirecek, kırışıklıklarımızı giderecek, eklemlerimizi güçlendirecek diye kolajenlere hücum ediliyor. Peki gerçekten kolajenler iddia edildiği gibi bu etkilere sahip mi?
#SağlıkBurun açıcı spreylerin kullanımı son zamanlarda artış gösterdiğini ve etkisi kısa sürdüğü için kapandığında tekrar spreye başvurulduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Doç.Dr. Gökhan Altın, “Bu kısır döngü kişide psikolojik bir bağımlılık oluşturabilir. Burun spreyinin bu bağımlılığının yanında uzun süreli bu spreylerin kullanılması burun mukozasında hasara yol açar. Spreylere bağlı burun etlerinde şişme meydana gelebilir.” uyarısında bulundu.
#Burun Damlası