Bilgili ve girişimci çocuklar yetiştiriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bilgili ve girişimci çocuklar yetiştiriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2024 02:55

Çiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını tamamladı. Erken kayıtların dolmak üzere olduğunu belirten kurucu Beril Çelikel, velilerin gösterdikleri ilgi ve teveccühten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

 

Bilgiç Çocuk Anaokulu’nu hayata geçirirken en büyük motivasyonunun kendi çocuklarının da okul öncesi eğitim çağında olması ve onlara mümkün olan en iyi eğitimi verme arzusu olduğunu belirten Beril Çelikel, “Geride bıraktığımız beş yılın sonunda edindiğimiz tecrübe ile daha fazla çocuğumuzun hayatına dokunarak onları iyi ve donanımlı bireyler olarak eğitim hayatlarına hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

ÇOK YÖNLÜ BİR EĞİTİM

Okulda STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) uygulamalarının yanı sıra, günlük hayatta kullanılabilecek ve çocukların sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Montessori etkinlikleri de yapılıyor. Robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, Fen ve Doğa Etkinlikleri, İngilizce, Mutfak Atölyesi, Drama ve Orff, Yoga, Satranç, Dans ve Müzik dersleri gibi çocukların çok yönlü gelişimini destekleyecek branş dersleri uygulanıyor.

Haberin Devamı

Robotik kodlama ve algoritma dersinde kendi kendine boyama yapabilen robot parçalarını birleştiren öğrenciler, güncel teknolojiyle bağını tablet ve telefona bağlı kalarak değil, üreterek ve deneyimleyerek öğreniyor. Yeni dönemde öğrencilerin projeler geliştirerek yarışmalara katılması planlanıyor.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Çocukların merak ve ilgisini farklı etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla canlı tuttuklarını söyleyen Beril Çelikel, “Çocuklarımız her gün yeni şeyler keşfedip öğreneceğini bilerek, okula büyük bir hevesle geliyor. Örneğin dünya mutfakları atölyesi ile çocuklarımıza farklı kültürleri tanıttık. Çocuklarımız Japonya’da suşi yenip, geleneksel kimono giyildiğini bildiği gibi Güneydoğu bölgemizde kebap ve lahmacun yapıldığını, yöresel kıyafetler giyildiğini de öğrendi. Diğer okullarda benzer etkinliklerin tekrarlandığını görüyoruz ve öncü bir kurum olup daha fazla çocuğa ulaşmaktan kıvanç duyuyoruz” diye konuştu.

Eğitim sürecini sosyal etkinlikler ve montessori çalışmaları ile de destekleyen okulda, öğrencilerin sosyal iletişim ve becerilerini geliştirmek için huzurevi ziyaretleri, doğayı ve hayvanları korumaya yönelik çalışmalar, bilinçli tüketime yönelik etkinlikler ve alanında uzman eğitmenlerin verdiği seminerler düzenleniyor. Çocukların fiziki ve ruhsal gelişimleri takip edilerek, velilere düzenli olarak bilgi aktarılıyor.

Haberin Devamı

“Anne ve baba olmak, bir ömürlük yaşamımızda dikili bir fidan bırakmak için bizlere bahşedilen en güzel, en doyurucu ve en öğretici süreçlerden biridir” diyen Beril Çelikel, şöyle devam etti: “Hepimiz dikili fidanımız olan çocuklarımızın, büyüyüp serpilmesini, en güzel çiçekleri açmasını, en güzel meyveleri vermesini istiyoruz. Bu amaçla çocuklarımızı en doğru eğitimi alabileceği, sevgiyi ve sevmeyi öğrenebileceği eğitmenlere emanet etmeye özen gösteriyoruz. 3 erkek çocuk annesi olarak ben de, aynı gaye ve amaç doğrultusunda, kendi çocuklarıma sunmak istediğim tüm güzellikleri aynı kurum çatısı altında toplamaya çalıştım. Eğitimin mekanik bir süreç olmasını istemediğimiz için; çocuk gelişimi ve eğitim uzmanlarının da destek ve görüşlerinden faydalanarak, sosyal ve duygusal becerilerin geliştirileceği çok yönlü bir eğitim ve aktivite programı oluşturduk. Gelişen ve değişen dünyaya uyumu kolaylaştıracak şekilde; kendi eğitim geçmişime de uygun olarak, robotik kodlama ve basit yazılım dersleri ile programımızı zenginleştirdik. Bilgili, girişimci ve çalışkan çocuklar yetiştirme gayesi ile yola çıktık.”

Haberin Devamı

DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜ

Okulun Özel Ege Ambulans Servisi ile anlaşmalı olduğunu belirten Beril Çelikel, “Olası acil durumlarda ambulans ve sağlık ekibiyle bizlere destek vermektedir. Ayrıca haftada bir gün kurum doktorumuz Anne ve Çocuk Sağlığı Doktoru Gülay Seyirden, çocuklarımızın gelişimini ve sağlık durumunu gözlemlemek için kurumumuza gelerek hizmet vermektedir. Gerektiği durumlarda ailelerle görüşme yapmaktadır. Kurum psikoloğumuz planlı ziyaretler ile çocuklarımızın ruhsal gelişimini takip ediyor ve velilerimize geri bildirimlerde bulunuyor” dedi. Beslenme programı beslenme uzmanları ve diyetisyenler tarafından hazırlandığını belirten Beril Çelikel, “beslenme programına bağlı olarak çocuklarımızın fiziksel gelişimlerini de takip ediyoruz. Çalışmalarımızı Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak sertifikalarını da alarak taçlandırdık” diye konuştu

Haberin Devamı

EĞİTİM OLANAKLARI

Kurumun eğitim olanakları hakkında bilgiler veren Beril Çelikel, “Anaokulumuzda çocuklarımızı sevgi ve güvenle geleceğe hazırlıyor, hayata çok yönlü bakmalarına yardımcı oluyoruz. Okulumuzda STEAM yaklaşımına göre uygulanan Aktif Eğitim ve Çoklu Zeka Sistemi ile özgüveni arttırma, bilgi ve becerilerini geliştime, etkin iletişim ve sosyalleşme, doğru dil kullanımı, bedensel ve duygusal gelişim olanakları sunuyoruz. Ayrıca İngilizce, drama, fen ve doğa bilimleri, satranç, orff, robotik kodlama, dans ve müzik gibi derslerimizle çocuklarımızı bir yandan akademik eğitime hazırlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!