MasterChef All Star özel konsepti ile ekranlara geliyor. Yarışmanın 150. bölümünde Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkelerin mutfağından yemek tarifleri hazırlanacak. Bu kapsamda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ile Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan lezzetleri sunulacak. İşte 15 Kasım MasterChef All Star menüsü ve yemek listesi...
#Masterchef'Gaziantep mutfağının geleneksel lezzetlerinden doğrama oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek. Üzerine eklenen tereyağlı naneli sosuyla da tadına doyum olmuyor. Kalabalık sofralarda tercih edilen bu nefis yemeğin yanına bulgur pilavı da çok yakışıyor. Peki doğrama nasıl yapılır? İşte Gaziantep usulü doğrama tarifi...
#DoğramaKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası BeslenmeYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriYahninin, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez reçetelerinden biri gibi görünse de aslında tüm dünya mutfaklarının ortak lezzeti olduğunu biliyor muydunuz? Evet, çok iddialı gibi görünse de hiçbir konu hakkında fikir birliği sağlayamayan dünya, söz konusu yahninin lezzeti olduğunda hep aynı görüşü savunuyor. Bunu da yahninin Rum, Ermeni, Gürcü, Fransız, İran, Orta Doğu ülkeleri ve daha birçok mutfağın yıllardır süregelen lezzetlerinden biri olmasından anlayabiliyoruz. Fakat dünyanın her köşesinde bu denli büyük öneme sahip olan yahninin neden değerinin gerektiği kadar vurgulanmadığını hiç anlayamıyorum esasen. Yüksek müsaadenizle bu haftaki köşemde ben biraz yahninin önemine değineceğim.
#YahniEvde vakit geçirmenin en güzel yanı, mutfakta harika yemekler yapmak ve ailedeki herkese afiyetle yedirmek olabilir mi, ne dersiniz? Cevabınız evet ise, mutfağın süper kahramanı olma yolunda ilk adımı attınız demektir. Peki tezgahın başına geçip işe başlarken sizi her zaman bir adım öne geçirecek ve az zamanda çok iş üretmenizi sağlayacak pratik yöntemlerden haberiniz var mı? İşte sizi evdekilerin süper kahramanı yapacak 5 mutfak tüyosu!
#Sponsorlu İçerikYaz aylarının en sevilen sebzelerinden taze fasulyeyi pek çok farklı yöntemle pişirebiliyoruz. Kavurması, diblesi, etlisi, zeytinyağlısı... Sizin için püf noktalarıyla birlikte tarifler hazırladım. Yanında ister cacıkla ister karpuzla... Hafif ve lezzetli bir öğün için yeter de artar bile...
#FasulyeDaha çok sebze, meyve, yeşillik, zeytinyağı ve balık ağırlıklı bir beslenme şekli olan Akdeniz diyeti uzmanların en çok önerdiği diyet listeleri arasında yer alıyor. Peki Akdeniz diyeti nasıl yapılır? İşte Akdeniz diyeti hakkında merak edilenler…
#Akdeniz Diyeti FaydalarıPaket lastikleri bir yandan çok kullanışlı araçlar, ama bir yandan da çok fazla biriktiklerinde mutfağımızı ele geçirmeye hazırlanan bir canavara dönüşüyorlar. Siz de mutfakta paket lastiklerinden daha fazla faydalanmanın yollarını arıyorsanız bu ipuçlarına bir göz atabilirsiniz…
#Paket LastiğiHayvansal gıdalar dünya üzerindeki her mutfak kültüründe yer alıyor. Türk mutfağındaysa hayvansal gıdaların yanı sıra sakatatlar da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doğru temizlendikten sonra sağlığa faydalı olduğu belirtilen sakatatlar, özellikle yöresel lezzetlerde karşımıza çıkıyor. Genellikle kızartılarak ya da içerisi doldurularak hazırlanan bu yemek çeşitleri arasında, lezzeti meşhur mumbar dolması tadıyla öne çıkıyor.
#Yıldız Öz SamahaMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırC vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Kısa bir süre içinde pazar tezgahlarının bir numarası haline gelecek portakalın lezzetini yaz aylarına da taşımak istiyorsanız yapabileceğiniz en kolay şey portakal reçelidir. Peki portakal reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz...
#Portakalİftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüsüUzun zamandır yapmadığım bir tatlı olan nugadan yapmak istedim bu hafta. Bu yumuşak şekerlemenin içine kavrulmuş tuzlu bademle taze demirhindi koydum, kâğıt helva yaprakları arasında sandviç ettim. Taze demirhindi bulamazsanız blok halinde satılanlarından da alıp lif ve çekirdeklerini ayıklayarak kullanabilirsiniz. Bizde genellikle fıstıklı ve cevizlisi yapılan nugaya istediğiniz kuruyemiş ya da esansı ekleyerek farklı sonuçlar alabilir, şerbetini verdiğim ölçüden biraz daha az pişirip daha az karamelize ve yumuşak dokular yakalayabilirsiniz...
‘Yeni Türk mutfağı’nın öncülerinden yazar/gurme Tuğrul Şavkay’ı yedi sene önce bu mevsimde kaybetmiştik. Birbirinden güzel 13 kitabı, gazete ve dergilerdeki güncelliğini yitirmemiş yazıları, mutfağımızı ve yerel değerlerimizi geliştirmeye yönelik kıymetli girişimleri ve ömründen uzun idealleri olan çok özel bir insan Tuğrul Şavkay. Bu hafta metinler ve tariflerle dünyasında ufak bir gezintiye çıkalım istedim