Yemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatMuş ili geçmişi dönemde pek çok küçük devletin başkenti olmuştur. Bu nedenle çeşitli toplumlar ile birlikte iletişime geçmiştir. Muş ilinin sevilen yemekleri hakkında sık sık sorular sorulmaktadır. Bu soruların başında Muş Yemekleri - Muş’ta ne yenir ve neyi meşhur? Muş mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Muş YemekleriBu sene üçüncüsü 2-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Bergama Tiyatro Festivali'nin programı açıklandı. Festival performansların yanı sıra atölyeler, konuşmalar ve yürüyüşlerden oluşan zengin bir seçkiyle ziyaretçileriyle buluşmaya hazır…
#Bergama Tiyatro FestivaliDemet Akbağ bugüne kadar bizi çok kez güldürdü, güldürürken de her zaman düşündürdü. Bu defa ‘Aydınlıkevler’ isimli oyunla 15 yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesinde karşımıza çıkıyor. Usta isimle buluştuk; yeni işini, bilinmeyenlerini ve dünden bugüne hayatını, yıllardır sahip olduğu ünü konuştuk: “Şöhreti fazla normal karşılıyorum sanırım.”
#Demet AkbağGünümüz çocukları tüketim çılgınlığının içine doğdu. Kullan-at ürünler, çevre kirliliğinin artmasında büyük rol oynuyor. Bu süreçte hepimize çeşitli görevler düşüyor. Hazır yarıyıl tatili de gelmişken evde yapabileceğiniz bazı çalışmaları uzman psikologlar Ceyda Yanar ve Zeynep Yetkin öneriyor.
#ÇocuklarPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü PartisiGünlük hayatımızda itme ve çekme kuvvetini kullanırız. Böylece duran cisimleri hareket ettiririz ya da hareket eden cisimleri durdururuz. Şimdi cisimleri nasıl hareket ettiriyoruz ve nasıl durdururuz bunu öğreneceğiz. İşte 3. sınıf fen bilimleri cisimleri hareket ettirme ve durdurma konu anlatımı.
#3. Sınıf Fen Bilimleri Cisimleri Hareket Ettirme Ve Durdurma Konu AnlatımıOkul kantinleri sattıkları ürünlerle dikkat çekiyor. Kantinde yer alması yasak olan onlarca atıştırmalık raflarda satılmayı bekliyor. Kantinciler, bu ürünleri satmazsak kira bile ödeyemeyiz derken, okul yöneticileri, kantinlerin bu durumunu bildikleri için bazı şeylere göz yumduklarını söylüyor.
#GazetehaberleriBizim çocukluğumuzda oyuncağa pek ihtiyaç duyulmazdı. Plastik bebeklerimiz vardı tabii ama yine de en çok sokaktaki oyuncaklarla oynamayı severdik. Evcilik oynarken sahilde bulduğumuz salyangoz kabukları tabağımız, midye kabukları kaşığımız, denizin içinden aldığımız ıslak kum ise o akşamki enfes yemeğimiz olurdu. Ertesi gün aynı salyangoz kabukları kablolu telefonumuz olurdu, hayal gücümüz gerçekten sınır tanımıyordu.
#OyuncakÇocukların renkli dünyasını en iyi şekilde özetleyen oyunlar öğrenme ve gelişim sürecinde de önemli rol oynuyor. Çocukları oyun oynamaya yönelten oyuncak seçiminde özenli davranmak, anne-baba ile etkileşimi artıran, hayal gücünü kısıtlamayan türde oyuncaklar tercih etmek gerekiyor.
#Öneri2016 Google arama trendlerinde en çok arananlar; “Slime nasıl yapılır?”, “Tanka nasıl çıkılır?”, “Darbe”, kişilerde Aleyna Tilki, dizilerde “Kiralık Aşk”, yemeklerde ise trileçeymiş. Konsey’in bu sonuçlara yorumlarını alalım. Konsey üyeleri Google’da en çok neler aradı bu yıl?
#GoogleEğer yaşınız 35 ve üzeri ise, çocukken oynadığınız oyunların ne kadar hayal gücü gerektirdiğini de hatırlıyorsunuz demektir. Tahtadan kılıçlar, yastıklardan evler, patatesten baskılar, telli plastik arabalar, hamurdan yemekler, pastalar hep hayal gücümüzü çalıştıran ama maliyet gerektirmeyen oyuncaklardı. Evet zaman değişti biliyoruz. Artık 3 yaşındaki çocuklar bile tablet, mouse kullanmayı biliyor ama bu çok gelişmiş teknoloji acaba çocuklarımızın zeka gelişimine yardımcı mı, yoksa onların yaratıcılığını öldürüyor mu?
#Evde Oyun Hamuru