Algida’nın bu süper kahramanı Aslan Max ‘Max Maceraları Kralın Doğuşu’ filmiyle 9 Mart’tan itibaren beyaz perdede boy gösterecek. Karakterleri Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Sezen Aksu, Yekta Kopan ve çocuk oyuncu Alpay Şayhan seslendiriyor. Zorluklara karşı birlikte mücadele etmenin önemini anlatan filmin seslendirmencileriyle buluştuk
Söylenenlere göre Trump’ın ilk şaşkınlığı geçmiş durumda. “Şimdi artık çılgınlık ve saldırganlık devri geldi” diyorlar. Bu gibi endişeler şüphesiz Beyaz Saray’ın çalışanlarını ve başkanın etrafındaki, bizdeki bakan mesabesindeki sekreterleri ilgilendirir. ABD’nin geleneklerine aykırı şekilde, tam bir “canının istediğini getirip diğerlerini atma” devrinin başlayacağı açık. Trump’ın “dünyaları ben yarattım” diyeceği bu dönemde önemli devletlerle ilişkisi farklı olacaktır. Büyük devletlere karşı diş geçiremeyebilir. Ancak biz, sanırım yeterince büyük olmaktan ziyade önemli ve hacimli bir ülkeyiz. Meseleleri büyütmekten kaçınmak gerek.
#ABD Seçimleri13-14-15-16-17-18 derece soğuk mu sorusu, havaların serinlemeye başlaması ve kış aylarına doğru yaklaşılması dolayısıyla pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Hava sıcaklıklarının etkisine göre kıyafet seçimine karar vermek isteyen vatandaşlar, 13-14-15-16-17-18 derece soğuk mu sorusuna cevap arıyor. Peki, genel olarak 13-14-15-16-17-18 derece soğuk mu, serin mi, üşütür mü?
#13 Derece Soğuk MuCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makro ekonomik hedeflerin yer aldığı Orta Vadeli Program’ı (OVP) kamuoyuna açıkladı. Enflasyon beklentisi bu yıl için yüzde 33’ten yüzde 41.5’e çıkarılırken; cari açık hedefi bu yıl için yüzde 3.1’den yüzde 1.7’ye düşürüldü. Dolar/TL tahmini ise 2024 için 36.8 seviyesinden 33.2’ye; 2025 için de 43.9’dan 42’ye revize edildi.
#OVPOkul çağındaki çocuklarda çok sık görülen kulak burun boğaz hastalıklarının sadece çocukların günlük yaşamını değil, gelişimini ve öğrencilik hayatını da olumsuz etkilediği belirten KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, bu hastalıkların çocuklardaki uyku düzeninden gelişim geriliğine, idrar kaçırmadan davranış bozukluğuna kadar pek çok olumsuzluğa neden olduğunu söyledi. Orta kulakta sıvı birikmesinin en genel anlamı ile burun boşluğundan başlayıp tüm üst solunum yolu mukozası, östaki borusu ve orta kulak boşluğunun içini döşeyen mukozanın iltihaplanması sonucu gelişen bakteriyel bir enfeksiyon olarak tanımlandığını belirten Op. Dr. Cem Karas, “Erken yaşta immün sisteminin tam olgunlaşmamasına bağlı, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görülmesi östaki tüpünün kısa, geniş ve yatay yapısı, yatay pozisyonda beslenen bebeklerde sütün orta kulağa geçmesi irritasyonun ve geniz etinin varlığı daima sık görülme nedenidir” dedi.
#1Ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yükselen kiralar nedeniyle tasarruflarını konuta yönlendirmeye başlayanların sayısı düşüşe geçen fiyatlarla artabilir. Uzmanlar konut alımı için tam zamanı olduğunu, fiyatların ilerleyen zamanda hızla yükseleceğini ve ev almayanların pişman olacağını belirtti. Düşük faizli kredi için de faiz oranının iddia edilenlerden yüksek olabileceğine yönelik detaylara yer verildi. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu fiyatların yükseleceğini, Lüks Konut Uzmanı Merve Ertem Marangozoğlu konuta talebin patlayacağını, ArsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk ise arsa ve konut dışı gayrimenkulün en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu söyledi.
#KonutMenopozun, ileri yaşlarda demans gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğine ilişkin veriler günden güne artıyor. Hem araştırmalar hem de uzmanlar menopozun beyinde bir takım değişikliklere sebep olduğu konusunda hemfikir. Peki menopoz beyni nasıl değiştiriyor? Menopoz gerçekten Alzheimer ve demans riskini artırıyor olabilir mi?
#MenopozMenopozun, ileri yaşlarda demans gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğine ilişkin veriler günden güne artıyor. Hem araştırmalar hem de uzmanlar menopozun beyinde bir takım değişikliklere sebep olduğu konusunda hemfikir. Peki menopoz beyni nasıl değiştiriyor? Menopoz gerçekten Alzheimer ve demans riskini artırıyor olabilir mi?
#MenopozALP (Alkalen fosfataz) her yaşta insanlar için çok önemli olan proteinlerdir. Özellikle karaciğer ve kemikleri etkilemesi bakımından hayati önem taşıyor. ALP kan testi yaptırarak, değerlerinizi öğrenebilir ve buna göre önleminizi alabilirsiniz. ALP, hakkında bilmek isteyeceğiniz bütün bilgileri derledik.
#ALP DeğeriKan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
#Neu (Nötrofil) NedirCA olarak bilinen kalsiyum, vücudumuz ve sağlığımız açısından büyük bir öneme sahip olan elementtir. Bu element CA olarak bilinir ve bu şekilde gösterilir. İnsan vücudunda da özellik olarak etkin bir rol oynayan kalsiyum fazlalığında ve eksikliğinde bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Yazımızda sizler için kalsiyum elementini ve eksiğinde ya da fazlalığında ne gibi sorunlara yol açacağını derledik.
#CA (Kalsiyum) NedirEritrosit, insan sağlığı için önemli görev üstlenen kırmızı kan hücreleridir. İnsan vücudunda birçok görevi vardır. Eritrosit hakkında sıklıkla araştırma yapılmaktadır. Eritrosit nedir? Eritrosit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Konu hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Eritrosit NedirSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaÜlkemiz kavurucu sıcakların etkisi altında. Nemin de artmasıyla “Esmiyor” dedirten sıcaklara karşı, şişeler dolusu soğuk su içerek serinlemeye çalışsak da pek işe yaramıyor. Geriye son çare soğuk bir duş kalıyor. Ancak uzmanlar, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde duş sıcaklığı konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Peki kavurucu yaz sıcaklarında doğru duş sıcaklığı nasıl olmalı? Aşırı soğuk duş hangi rahatsızlıklara neden olabilir?
#SağlıkALAÇATI’da son yıllarda gürültü kirliliği nedeniyle gece mekanları mahalle dışına taşınmaya başlayınca sörf alanlarına giden yoldaki ‘Unique’ bölgesi tam bir eğlence adasına dönüştü. Denize uzanmış bir yarımada olan bu bölgede konserden festivale, R&B’den alaturkaya ne ararsanız var. Turkuaz renkli denizi, sarı-beyaz kumu ve kayalarıyla dikkat çeken bu alandaki beach, kulüp, restoran ve meyhaneler şu günlerde binlerce insana ev sahipliği yapıyor. Buradaki yeme-içme mekanlarından biri var ki adından tutun da su mavisi ve beyaz ağırlıklı dekoruyla, konsept menüleri ve özgün lezzetleriyle, Mykonos’u andıran ambiyansı ve elegan hizmet anlayışla fark yaratıyor.
#1Sıcaklarla birlikte klima satışları hareketlendi. Uzmanlar temmuzdaki fiyat artış beklentisi nedeniyle tüketicilerin ilgisinin arttığını söyledi. En uygun ve doğru seçenekleri araştıran tüketicilere ise “Önemli olan enerji verimliliği. Doğru ürünü seçerken dikkat edin” uyarısını yaptı.
#Klima‘Sürdürülebilir’ tarım, enerji, turizm gibi birçok alanda karşımıza çıkan bir tanım. Son 10 yılda gündelik hayata kadar indi, artık gardırobumuzun veya tatilimizin bile sürdürülebilir olmasını konuşuyoruz… Pek çok işkolunda da sürdürülebilirlik uzmanları görev yapıyor. Peki bu uzmanların tam olarak işleri ne, ne yapıyorlar?
#EğitimTürk kahvesinin detay özelliklerinden dünya pazarındaki kültürel değerine kadar aklımızdaki tüm soruların yanıtını almak üzere, yazdığı kahve kitaplarıyla dünyanın en saygın ödüllerini kazanan gastronomi yazarı, kahve danışmanı Cenk Girginol ile bir araya geldik. Sohbetimizde Türk kahvesinin tek bir tatmış gibi değerlendirildiğine oysa Türk kahvesinin bilinen bir kahve çeşidi olmadığına dikkat çeken Girginol, Türk kahvesinin bir pişirme yöntemi olduğunu söyledi.
#Bursa